• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Harp ile vazife malullerin kendilerine ve çocuklarına ödenen eğitim ve öğretim yardımına ilişkin duyuru

Harp ile vazife malullerin kendilerine ve çocuklarına ödenen eğitim ve öğretim yardımına ilişkin duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Harp ile vazife malullerin kendilerine ve çocuklarına ödenen eğitim ve öğretim yardımına ilişkin duyuru yayımlandı.

Harp ile Vazife Malullerin Kendilerine ve Çocuklarına Ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımına İlişkin Duyuru

09.10.2018

Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık; 

                   • İlköğretim (1-8. Sınıflar) için  :  1.769,10 TL 

                   • Lise için                                  :  2.653,65 TL

                   • Yüksekokul için                      :  3.538,20 TL’dir.

Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim yılında 18.295 öğrenciye toplam 44.077.126,50 TL“Eğitim ve Öğretim Yardımı” ödenecektir. Kurumumuz tarafından öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere müracaat şartına gerek kalmaksızın 9 Ekim 2018 Salı günü tarihinden itibaren ödenmek üzere;

Eğitim ve öğretim yardımı;

Aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilmiştir. 

Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile Banka/PTT şubelerine müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

Kurumuzca öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımları ise eğitim-öğretim yılı içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecektir.

Ayrıca, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. Kimlik numaraları ile eğitim ve öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Duyurunun aslı için tıklayınız

 


 

Şehit Çocukları ile Harp ve Vazife Malullerinin Kendilerine ve Çocuklarına Eğitim ve Öğretim Yardımı Ödenmesine İlişkin Basın Duyurusu

09.10.2018

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak; şehit çocuklarımız, harp ve vazife malullerimiz ve çocuklarının yaşam boyu destekçisi olmaya devam ediyoruz.
Şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine ve çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödenmesine ilişkin çalışmalarımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.


Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 79 uncu maddesi kapsamına giren şehit, harp ve vazife malulü çocukları
ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık;
• İlköğretim (1-8. Sınıflar) için : 1.769,10 TL
• Lise için : 2.653,65 TL
• Yüksekokul için : 3.538,20 TL’dir.

Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 18.295 öğrenciye toplam 44.077.126,50 TL eğitim ve öğretim yardımı ödüyoruz. Hak sahiplerinin talep etmelerine gerek kalmaksızın öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilmiştir. Eğitim ve öğretim yardımı söz konusu öğrencilerimizin hesaplarına 09 Ekim 2018 Salı günü (bugün) yatırılmıştır.

Eğitim ve öğretim yardımı;

-Aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine,

-Aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilmiştir. Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile Banka / PTT şubelerine müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

Kurumuzca öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımları ise eğitim-öğretim yılı içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecektir.

Ayrıca, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. Kimlik numaraları ile eğitim ve öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecektir.

Bizler daima birbirimize emanetiz! Şehit çocuklarımız ile harp ve vazife malullerimizin kendilerine ve çocuklarına ödenen eğitim ve öğretim yardımı hayırlı uğurlu olsun.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim