• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Harran Üniversitesi'nden o haber için yalanlama

Harran Üniversitesi'nden o haber için yalanlama
Harran Üniversitesi, son zamanlarda yerel yayın organlarında yer alan kamuyu zarara uğrattı iddialarını yalanladı.

Harran Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada bazı yerel yayın organlarında Eski Rektör Prof. Dr. İ.Halil Mutlu'nun Osmanbey Kampüsünde inşaatı süren 600 yataklı hastaneye yönelik kamu zararına neden olduğu iddialarına doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Sayıştay Denetçileri tarafından 2009 yılı hesaplarına ilişkin yapılan denetim sonucunda, hastane inşaatında 4.588.478,00 TL kamu zararına neden olunduğu iddia edilmiş ve sorumlulardan savunma yapılması istenilmiştir. Sayıştay Başkanlığına sunulan savunma sonucu yapılan yargılama neticesinde 2012 yılında Sayıştay İlamıyla "kamu zararı oluşmadığı" belirtilerek, sorumluların berat etmesine karar verilmiştir. Hastane inşaatı, "projesinin 90'lı yıllardaki mevzuata göre hazırlanmış olduğu, hastane genelinde olması gerekli fonksiyonel planlamanın günümüz standartlarını (koğuş sistemi varlığı, deprem, yangın ve enerji yönetmeliği vb.) karşılamadığı" gerekçesi ile Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili birimlerin talimatları doğrultusunda 2010 yılında tasfiye edilmiş ve revizyon çalışmaları başlatılmıştır. Tasfiye sürecinin ardından zaman kaybetmeden proje revize edilmek suretiyle ihale süreci başlatılmış ve yeni proje üzerinden 2012 yılında ikmal ihalesi gerçekleştirilmiştir. Üniversitemizin özel bütçeli bir kurum olması nedeniyle 5018 sayılı kanun gereği 2009-2012 yıllarını kapsayan 63 Milyon TL ödeneğin iddia edildiği gibi 'geri gönderilmesi' diye bir şey söz konusu değildir. Tasfiye ve yeniden ihale sürecinden oluşan bu dönemde, 63 Milyon TL ödeneğin 27 milyonu hastane inşaatına harcanmış, 17 milyon TL ilgili kurumlardan izin alınarak Üniversitemizin diğer yatırım projelerine aktarılarak harcanmıştır. Geri kalan tutar ertesi yıllara likit olarak devrettiğinden hastane ikmal inşaatı projesine ödenek olarak eklenmiş ve 2013 yılında harcanmıştır. Ödeneklerin kullanılamaması nedeniyle inşaat sürecinde bir gecikme söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.

Projenin güncellenmesi sonucunda enerji yönetmeliği gereği daha verimli ve tasarruflu "soğutma ve havalandırma" sistemlerinin yapılması gereği ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, mevcut sistemlerden maksimum faydalanma yoluna gidilmiş, ancak eski sistemin bir kısım bileşenleri devre dışı kaldığı vurgulandı. Aynı açıklamada değiştirilen sistemin maliyeti bahsedildiği gibi 35 Milyon TL olmadığı, ikmal ihalesinin yaklaşık 4 Milyon TL değerinde ve iki yıl içerisinde kendisini amorti edecek verimlilikte olduğuna dikkat çekildi.

Açıklama, "Kurumumuzu ve kurumda daha önce çalışanları hedef alan, hali hazırdaki çalışanları zan altında bırakan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunu yanıltmak üzere kurgulandığını, üniversite çalışanlarınca üzüntüyle karşılandığını ve yaklaşan seçimlerdeki aday belirleme süreci dikkate alındığında bu asılsız iddiaların zamanlamasının manidarlığını kamuoyunun takdirlerine saygılarımızla arz ederiz" ifadeleri ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2436 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim