• BIST 13429.98
  • Altın 6199.12
  • Dolar 47.5323
  • Euro 54.8177
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • İzmir 31 °C

Hasılat girişi hakkında Eczacıların dikkatine önemli duyuru!-03.04.2019

Hasılat girişi hakkında Eczacıların dikkatine önemli duyuru!-03.04.2019
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından "Hasılat girişi hakkında" Eczacıların dikkatine önemli duyuru yayımlandı.

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik’in 16 ncı maddesinin birinci fıkrası doğrultusunda; ikinci eczacı çalıştırması gereken eczanelerin belirlenebilmesi amacıyla, ciro bilgilerinin beyan edilmesi için İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat girişi ekranı açılmış olup hasılat bilgilerinin 30/04/2019 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar ciro bilgilerini beyan etmeyen eczacıların İlaç Takip Sistemine erişimi, cironun beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engellenecektir. 2019 yılında açılan eczaneler ile ilgili olarak 2018 yılı cirosu “0” olarak beyan edilecektir.

Hasılat bilgilerinin girilmesi sırasında;

- Hasılat giriş ekranına sistemde belirtildiği şekilde hasılat miktarı yazılacaktır.

- Veri girişlerinin zamanında, eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekmektedir.

- KDV hariç hasılat bilgileri ile ilgili olarak gerçeğe aykırı ya da hatalı beyanda bulunan eczacılar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılacaktır.

- Gerektiğinde İTS üzerinde yer alan “Destek masası” sekmesinden ya da [email protected] e-posta adresinden destek alınabilir.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim