• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hasta Karyolası Ortopedik Özelliği Hastalar İçin Uygun mu?

Hasta Karyolası Ortopedik Özelliği Hastalar İçin Uygun mu?
Yatak ve karyolanın hastalık türüne ve hastanın kullanım süresine göre daha konforlu olması iyileşme sürecini hızlandırır.

 

Hasta yatakları kullanım alanları sadece hastaneler değildir. Ülkemizde bulunan birçok yatalak hastamız dışında tedavi süresince uzun süre yatakta kalması gereken hastalarımız bulunmaktadır. Dolayısıyla yatak ve karyolanın hastalık türüne ve hastanın kullanım süresine göre daha konforlu olması iyileşme sürecini hızlandırır. Evde kullanım dışında hastane kullanımında tercih edilen hasta yatakları ve karyolası için en kaliteli ürünlerimizi hizmetinize sunuyoruz. Ortopedik özelliğe sahip olan karyola modellerimizde motorlu ya da motorsuz kullanım sağlıyoruz. Ayarlanabilir yapısıyla kademeli olarak pozisyon şekillendiren hasta karyolası modellerimiz, paslanmaz özelliğe sahiptir.

Hasta Yataklarında Ortopedik Kullanımının Önemi

Hastanın sağlıklı bir vücut yapısına sahip olması, uzun süreli kullanımda yatmaktan kaynaklı bazı doku zedelenmelerinin oluşmaması adına oldukça önemlidir. Hastanın vücut yapısına uygun olarak şekil alan ortopedik yataklarımız, ayarlanabilir karyola modellerimiz bu süreçte hastalarımızın aynı pozisyonda ağrı çekmemesine katkı sağlar. Uzun süreli olarak evde ya da hastanede yatmak zorunda olan yetişkin ya da çocuk hastalarımızda, tedavi sürecinin hızlanması için önemli olan medikal hasta karyolamızı sunuyoruz. Bilindiği gibi sert yatak yapısına sahip olmayan ortopedik yataklarımızın amacı, vücudun dengesini aynı pozisyonda sağlayarak bazı sorunları ortadan kaldırmaktır.

Hasta Karyolasında Ortopedik Yatak Seçimi

Hasta yataklarını seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli malzeme yataktır. Kullanılacak yatağın ortopedik olması ise oldukça önemlidir. Kalitesiz malzemelerden üretilmiş olan yataklar sonucu hastanın vücudunda bazı deformasyonlar ve yaralar oluşur. Evde yatak kullanmak istediğinizde sadece hasta karyolası yeterli değildir. İçerisine her hangi bir yatak kullanmak kesinlikle tavsiye edilmez. Hastanın ortopedik ya da diğer hastalıklarına zarar veren bu durum, hastanın iyileşme sürecini uzatacağı gibi farklı vücut hastalıkları da ortaya çıkartır.

Kaliteli yatak modelleri;

  • Hasta karyolasının hareketine uyumlu çok parçalı yataklar
  • Tek parça hasta karyolasının hareketine uyumlu yataklar
  • Hastaya uyumlu Visco yataklar

Bu yatak modelleri arasında tek parça olan ve hareket sağlanan karyola modeline uyumlu yataklar lazer kesim kullanılarak üretilir. Visco yataklarda ise yay olmadığı için vücudun tam olarak şeklini alır ve rahat bir iyileşme süreci sağlar.

Ortopedik Hasta Karyolası ve Yatak Nasıl Olmalı?

İyi bir hasta karyolası, hastanın niteliğine göre değişir. Birçok yatak uzun kullanım sonrası çöker ve vücut sağlığını tehdit eder. Yatalak hastalar için çökme yapmayan tamamen ortopedik yataklara, ihtiyaç vardır. Vücudunda ağrı hisseden hastaların birçoğu kalitesiz ve vücudun şeklini almayan yataklar kullandığı için ağrı çeker. Ortopedik yataklar; vücut basıncını düşürür, vücut yapısını bozmaz, kan dolaşımını dengeler, vücudun dinlenmesini sağlar ve çökme yapmaz. Uzun süreli yatan hastalarımızın baş ve boyun bölgelerinin rahatlığı bizim için oldukça önemlidir. Bu nedenle konforlu ürünler sunuyoruz.

2 Motorlu Hasta Karyolası

2 Motorlu hasta karyolalarımız hareket edebilmeyi kolaylaştıran bazı özelliklere sahiptir. Hastanın tuvalet ihtiyacına, uzun süreli aynı pozisyonda kalmasına, boyun bölgesinin rahat hareket etmesine yönelik üretilmiş ürünlerimiz yer alır.

2 motorlu hasta karyola modellerimiz;

  • İki Motorlu Elektrikli Hasta Karyolası
  • Ucuz Elektrikli Lazımlıklı Hasta Karyolası
  • 2 Motorlu Hastane Tipi Hasta Yatağı
  • Elektrikli Hasta Karyolası Ahşap Başlık – Tabanca Korkuluk

Korkuluk malzememiz ile hastanın pozisyon değiştirirken destek almasına imkân sağlıyoruz. Aynı zamanda hastaların vücutlarını tam olarak kontrol edememesi nedeni ile düşmesini engellemek için korkuluklarımız ve ahşap başlık malzememiz konforlu bir tedavi sürecine katkı sağlar.

Ev Tipi Hasta Karyolası

Hastalarımızın birçoğu uzun süren tedavi programı nedeni ile evde tedavi görmektedir. Bu hastalarımızı fizik tedavi süresince, ameliyat sonrası ya da ömür boyu zamanlarını yatakta geçirmeleri gerekebilir.

Ev tipi hasta karyola modellerimiz;

  • Ev Tipi Hasta Karyolası Dual Motor
  • İki Motorlu Elektrikli Ev Tipi Ahşap Hasta Karyolası
  • İki Motorlu Elektrikli Ev Tipi Hasta Karyolası

Evde yapılan tedavi süreci hem hastalar hem de hasta yakınları için oldukça zordur. Hastanın rahatsız bir ortamda zamanını geçirmesi, ağrılarının artmasına dolayısıyla sürekli yakınmasına sebep olur. Hasta ve hasta yakınları için zor bir süreç olmasının yanı sıra vücutta yaraların oluşumu farklı enfeksiyonları beraberinde getirebilir.

Hastane Tipi Hasta Karyolası

Hastanelerde kullanılan tedavi sonrası 2 motorlu hasta karyolası modellerimiz, birçok hastaneden talep edilen ürünlerimiz arasındadır. Hastanelerde ameliyat sonrası hastanın belirli pozisyonda kalması gereken yataklara ihtiyaç duyulur. Motorlu karyola ile kademeli olarak yatak hareketi sağlanır. Hastanın rahat dinlenmesine katkı sağlayarak, kısa sürede iyileşmesine destek oluyoruz.

Çocuk Hasta Yatakları

Hastaların çocuk olması, en fazla hassasiyet gösterilmesi gereken yatak ve karyola ihtiyacını artırır. Çocukların yaş grubuna göre muhakkak refakatçi olan bir ortamda kalması önemlidir. Çocuğa yakın olunması ise düşmelerin önüne geçmek adına önemlidir. Küçük yaş gruplarında tedavi sürecinde ortopedik yatak kullanımı önemlidir.

  • Komodinli Refakatçi Yataklı Çocuk Hasta Karyolası
  • Komodinli Refakatçi Çocuk Hasta Yatağı
  • Refakatçi Çocuk Hasta Yatağı

Hasta karyolası modellerimizde, refakatçinin yatması için ayrı bölme karyolada bulunmaktadır. Kolay kullanım ile hemen kurulan refakatçi yatağı, kullanım sonrası katlanır ve alandan tasarruf sağlar.

Hasta Yatakları

Hasta karyola modellerimizde tercih etmeniz konusunda tavsiye ettiğimiz yatak modellerimiz iki parçalı ortopedik hasta yatağımızdır. Lazer kesimle oluşturulmuş yataklarımız, karyola hareketine uyumlu kullanım sağlıyor. Hasta karyolamızda vücudun şeklini alan ortopedik yataklarımız, karyola mekanizmasının hareket etmesiyle, formunda değişiklik olmadan adına yaşam kalitenizi artırıyor. Hasta yataklarımızda tercih ettiğimiz malzemeler medikal olarak kullanıma uygundur. Kullanışlı yapısı, paslanmaz malzeme, taşınabilir hafif yapısı ve dayanıklılığı ile her alanda kullanılabilir. Hastane ya da evde tedavi sürecine katkı sağladığımız yatak modellerimiz ile hastanızın tedavisi boyunca ağrı yaşamamasına destek oluyoruz.

Bu haber toplam 4652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim