• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Hasta Olma Vergisi

Hasta Olma Vergisi
AKP'nin övüne övüne bitiremediği sağlık reformu resmen çöktü. Sağlık sözde bedava olacaktı. Ama katkı payı adı altında milletten vergi gibi 15'er lira topluyorlar. Hem Başbakan Erdoğan, hem de Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlıkta devrim yaptık. Muayene be

AKP'nin övüne övüne bitiremediği sağlık reformu resmen çöktü. Sağlık sözde bedava olacaktı. Ama katkı payı adı altında milletten vergi gibi 15'er lira topluyorlar. Hem Başbakan Erdoğan, hem de Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlıkta devrim yaptık. Muayene bedava" diyerek övünmüşlerdi.

HASTA OLMA VERGİSİ

Tarih: 11/04/2006
Tayyip söz verdi

Prim ödensin ödenI meşin, tüm çocukMarın 18 yaşına kastor sağlık giderleri 'devlet tarafından karşılanacaktır.

Tarih: 13/07/2006
Bakan söz verdi
Aile hekimliğinde hizmetler vatandaşa ücretsiz sunulmaktadır. Bugün böyledir, yarın da böyle olacaktır.

Ancak milleti uyutmuşlar...
ÇÜNKÜ sağlık yine paralı oldu. Hastalar 2 ila 15 lira arasında katkı payı ödüyor. Vatandaş, "Bunun adı katkı payı değil, resmen hasta olma vergisi" diyor.

Başbakan'ın en çok övündüğü sağlık reformu çöktü. Hastaneye ayak basmak paralı oldu. Sessiz sedasız yürürlüğe giren katılım payına isyan büyüyor...

PARAN YOKSA YAŞAMA

Kürt açılımı, Ermeni açılımı diyerek halkın asıl gündemini unutturmaya çalışan AKP, 1 Ekim'de yürürlüğe soktuğu "katılım payı" uygulamasıyla vatandaşı perişan etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Hastalık Vergisi" olarak nitelendirdiği bu uygulamaya öfke giderek büyüyor. Oysa ki Başbakan Erdoğan'ın 7 yıldır en çok övündüğü icraatı Sağlık Reformu'ydu. Erdoğan 11 Nisan 2006'da şöyle diyordu:
Erdoğan ne demişti?
"Prim ödesin ödemesin tüm çocukların 18 yaşına kadar sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacaktır..." 7 yıldır Sağlık Bakanlığı koltuğunda oturan Recep Akdağ da Başbakanı'na destek çıkıyor ve ekliyordu: "Aile hekimliğinde hizmetler vatandaşa ücretsiz sunulmaktadır. Bugün böyledir, yarın da genel sağlık sigortası kapsamında hizmet sunmaya devam edeceğiz."
Peki ne oldu?
Verilen sözler unutuldu. Aile hekimliği tekrar paralı oldu Devlet ve üniversite hastanelerine gitmek isteyenler 8 lira, özel hastanede muayene olmak isteyenler ise 15 lira ödeme yapacak. 

Hükümete tepki gösteren kesimlerin başında sağlık örgütleri geliyor. SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, hükümetin vatandaşın ayağını hastanelerden kesmeye çalıştığını söyledi. Türkiye'de Yılmaz, hükümetin katkı payı ile halka; "Hastaneye gidip para harcayacağıma, ilaca bu parayı veririm" dedirtmek istendiğini vurguladı. Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, katkı paylarının bununla sınırlı kalmayacağını ve sadece bir genelge yayınlanarak bu tutarların 10 kat üzerine çıkılabileceğine işaret etti. Çerkezoğlu, "Artık parası olan sağlık hizmeti alabilecek. Vatandaşın bu hakka ulaşması her geçen gün imkansızlaşıyor" dedi.

Sözcü

Bu haber toplam 3042 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim