• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Hasta tarafından temin edilen tıbbi malzeme bedellerinin geri ödeme işlemleri

Hasta tarafından temin edilen tıbbi malzeme bedellerinin geri ödeme işlemleri
Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Hasta Tarafından Temin Edilen Tıbbi Malzeme Bedellerinin Geri Ödeme İşlemleri konulu 2012-31 sayılı Genelge yayımlanmıştır.
 

G.ŞAHIS ÖDEMELERİ KOMİSYONU

 

(1) Şahıs ödemelerini yapan ve gerek duyulan her bir Sosyal Güvenlik İl/Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü bünyesinde, tıbbi uygunluk konusunda tereddütler meydana gelmesi veya genel sağlık sigortalısı yahut hak sahibinin yazılı itirazı bulunması hallerinde hasta mağduriyetlerinin önlenmesi ve uygulamada standart sağlanması amacıyla şahıs ödemelerini inceleyen ve karara bağlayan “Şahıs Ödemeleri Komisyonu” kurulur.

 

1. Şahıs Ödemeleri Komisyonu Yapısı

(1) Komisyon, SSGM‟ lerde merkez müdürü tarafından belirlenen sağlık hizmetleri sınıfı personellerinden 2 (iki) üye ve sağlık hizmetlerine ait fatura ve eki belgeleri inceleme işlemlerinde görevli yardımcı sağlık hizmetleri personellerinden 1 (bir) üye olmak üzere toplam 3 (üç) üyeden oluşur. Merkez müdürünün belirleyeceği bir kişi komisyona başkanlık eder. Komisyon üyelerinin senelik izin ve benzeri nedenlerle komisyona katılamadıkları haller için, merkez müdürü tarafından biri sağlık hizmetleri sınıfı personeli diğeri yardımcı sağlık hizmetleri personeli olmak üzere 2 (iki) yedek üye belirlenir. Merkez müdürü komisyon üyelerini belirleme ve değiştirme yetkisine sahip olup gerektiğinde birden fazla Şahıs Ödemeleri Komisyonu kurabilir.

 

(2) Bünyesinde SSGM bulunmayan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde ise komisyon sağlık hizmetlerine ait fatura ve eki belgeleri inceleme işlemlerinde görevli personellerden 3 (üç) üyeden oluşur. İl müdürünün belirleyeceği bir kişi komisyona başkanlık eder. Komisyon üyelerinin komisyona katılamadıkları haller için il müdürü tarafından 2 (iki) yedek üye belirlenir.

 

2. Şahıs Ödemeleri Komisyonunun Görev, Yetki ve Sorumlulukları

 

(1) Genel sağlık sigortalısı veya hak sahibinin yazılı itirazı ya da bedeli ödenmek üzere Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine teslim edilen belgelerin incelenmesi sürecinde, ödenmesi talep edilen sağlık hizmeti (tedavi, çölyak-metabolik hastalıklarında kullanılan ürün bedelleri vb.) veya tıbbi malzemeler hakkında tıbbi uygunluk verilmesi işlemlerinde tereddüt olması halinde konu ile ilgili belgeler, Sosyal Güvenlik İl Müdürü veya SSGM Müdürü tarafından uygun görülmesi halinde komisyona sevk edilir.

 

(2) Bünyesinde SSGM bulundurmayan il müdürlükleri tıbbi uygunluk konusunda oluşan tereddütler veya itirazları bağlı bulundukları SSGM komisyonlarına sevk edebilirler.

 

Ancak, tıbbi uygunluk verilmesindeki tereddüt ve itirazlar dışında kalan konuları kendi bünyesindeki şahıs ödeme komisyonlarında karara bağlarlar.

 

(3) Komisyon yapılan itirazların Kurum kayıtlarına girdiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde toplanır.

 

(4) Komisyon, üye tam sayısıyla toplanır ve salt çoğunlukla karar verir.

 

(5) Komisyon, uygulamada birliktelik sağlanması bakımından, yapılacak işlemi karara bağlayarak ilgili birime bildirimde bulunmakla yükümlüdür.

 

(6) Yazılı itiraz sonucu komisyona sevk edilen belgeler için alınan kararların, dilekçe sahibine itiraz dilekçesinin Kurum kayıtlarına giriş tarihini takip eden 15 (on beş) gün içerisinde, yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir.

 

3. Şahıs Ödemeleri Komisyonun Kararlarının Uygulanması

(1) Komisyona iletilecek belgelere ait kurumsal yazılımlarda yapılmış olan kayıtlar, komisyon değerlendirmesinden önce kaydı yapmış olan personel tarafından iptal edilir.

 

(2) Komisyon tarafından alınan kararlar, şahıs ödeme yazılımı veya yerine kullanılacak bilgisayar yazılımlarına, komisyon kararında belirtilen tabip ve personel tarafından kaydedilir.

 

(3) Ödemeye esas kararın tarih ve sayısı ödeme ekranında yer alan açıklama alanına

kaydedilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 48618 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim