• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

'Hasta yakını evi' büyük ilgi görüyor

'Hasta yakını evi' büyük ilgi görüyor
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından yaptırılan 'Hasta Yakını Evi', vatandaşların büyük ilgisini gördü.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından yaptırılan 'Hasta Yakını Evi', vatandaşların büyük ilgisini gördü. Özellikle uzak yerlerden ve ilçelerden gelen hasta yakınlarının kalacak yerleri olmaması nedeniyle hastane koridorlarında, sedye üzerlerinde ve otomobillerinde konaklaması nedeniyle yaptırılan 'Hasta Yakını Evi' bu ihtiyaca büyük ölçüde cevap verdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından geçen yıl yaptırılan 40 yatak kapasiteli Hasta Yakını Evi, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle çevre illerden ve ilçelerden gelip konaklayacak yer sıkıntısı çeken vatandaşların önemli bir sorununa çare bulan Hasta Yakını Evi, uygun fiyatıyla da cazibe merkezi haline geldi. Hasta Yakını Evi'nde 20 erkek ve 20 bayan vatandaşın konaklayabildiğini ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mustafa Bekir Selçuk, Genelde hastaların 1 yakınının kalması daha uygun oluyor. Ancak yer müsaitse bu sayı 2'ye çıkabiliyor. Hasta yakınları, hastası iyileşene kadar burada konaklayabiliyor dedi.

Daha önce hasta yakınlarının hastane koridorlarında ve araçlarında konaklaması nedeniyle yaşadıkları sorunların dikkate alınarak yapılan 'Hasta Yakını Evi'nin vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördüünü ifade eden Başhekim Prof.Dr.Mustafa Bekir Selçuk, Buraya Sivas, Amasya, Tokat ve Sinop gibi illerden hasta gelmekte. Hasta Yakını Evi yapılmadan önce hastalarla birlikte gelen kişiler hastane içerisinde koridorlarda ve kendi arabalarının içinde kalıyordu. Yaptığımız bu hizmet sonrasında hasta yakınlarımız burada kalmaya başladı. Hasta yakınlarının bu çalışmamızla ilgili tepkisi olumlu yönde oldu. Bir hasta yakınını, 'Hasta Yakını Evi'nde bir gecelik konaklama için 10 lira ücret ödüyor. Bu ücretin içerisinde isen banyo, çamaşır yıkama ve kurutma gibi imkanlar bulunuyor diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Ordu'dan babasını getirdiğini belirten Şükrü Yıldız, Babam ameliyat oldu. 19 gündür de yoğun bakımda yatıyor. Ben ilk başta yoğun bakım ünitesinin olduğu yerdeki sedyelerde yatıyordum. Buranın olduğunu öğrenince geldik. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Hastanede uzun süre kalacaklar için burası çok iyi bir mekan. Buzdolabı, banyo, çamaşır yıkama gibi imkanlardan da faydalanabiliyoruz dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim