• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Hastalar istediği doktora gidebilecek

Hastalar istediği doktora gidebilecek
Gelecek yıl faaliyete geçecek olan Merkezi Hasta Randevu Sistemi ile hastalar artık 1 dakika içinde randevu alacak. İstediği hastane, istediği poliklinik ve istediği hekimi seçme hakkını da elde edecek.

Gelecek yıl faaliyete geçecek olan Merkezi Hasta Randevu Sistemi ile hastalar artık 1 dakika içinde randevu alacak. İstediği hastane, istediği poliklinik ve istediği hekimi seçme hakkını da elde edecek.

Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki kuyrukları ve hastanelerin kendi bünyesinde uygulanan randevu sistemindeki aksaklıkları gidermek için Merkezi Hasta Randevu Sistemi’ni (MHRS) kuracak. Sistem tüm Türkiye'de 2010'da devrede olacak. Bütün vatandaşları ve hastaneleri kapsayacak olan sistem belli merkezlerden yönetilecek ve sistem için tek bir yazılım kullanılacak.

Elektronik sevk

Merkezi Hasta Randevu Sistemi, 2010'da tüm Türkiye'de uygulamaya girecek olan aile hekimliğiyle birlikte eş zamanlı başlayacak. Aile hekimliğiyle birlikte 2. ve 3. basamak hastanelerine yapılacak sevk sistemi artık elektronik ortamda ve telefon üzerinden olacak. Sistem, her hastanenin randevu bilgilerini görecek ve merkezden yönetilecek. Sistem şöyle işleyecek: Sistem kaydedecek Hastanedeki kayıtlar Sağlık - Net üzerinden elektronik ortamda aile hekimine gönderilecek. Hastanedeki hekimlerin çalışma çizelgesi hazırlanacak. Aile hekimi randevuyu alacak ve sevk bilgilerini yine Sağlık - Net'e gönderecek. Sevk bilgileri 2. ve 3. basamak hastanelere iletilecek. Hastanedeki işlemler hastane bilgi sistemine kaydedilecek.

Beklemeye son

Merkezi Hasta Randevu Sistemi'nde vatandaş canlı operatör ile konuşarak randevu alacak. Vatandaş telefonda beklemeyecek. En fazla 20 saniye içinde operatöre bağlanacak. 1 dakika içinde randevu alınmış olacak. İstediği hastane, istediği poliklinik ve istediği hekim için randevu alabilecek. Bu sistem Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneleri kapsayacak.

Sağlıklı bilgi verecek

Vatandaşlar aynı zamanda başka bölgede ya da ilde yer alan diğer hastanelerden de randevu alabilecek. Uygulama ilk başta pilot olarak başlatılacak. Pilot uygulama boyunca gözlem yapılacak ve ardından tüm Türkiye'ye yaygınlaştırma süreci başlayacak. Randevu sistemine 3 haneli özel bir telefon numarası ile ulaşılacak. Ayrıca çağrı merkezinden sadece randevu sistemi kapsamında gelen çağrı hizmeti değil, vatandaşa iletilmesi gibi bazı katma değerli uygulamalar olan koruyucu sağlık bilgileri de verilecek.

KUYRUKLAR AZALACAK HİZMET VERİMİ ARTACAK

Sistemle birlikte vatandaş memnuniyetinin artırılması, hastanelerdeki kuyrukların azaltılması, hastanelerde sağlık hizmet verim ve kalitenin artırılması hedefleniyor. Uygulama pilot olarak Mart ayında başlayacak.

İmge YÜCETÜRK

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim