• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hastalar Katılım Payı Ödemeye Devam Edecek

Hastalar Katılım Payı Ödemeye Devam Edecek
Danıştay'ın Hastalardan Alınan ve 3 ile 10 Lira Arasında Değişen Katılım Payının Yürürlüğünü Durdurması Üzerine Başlayan Karmaşaya Sosyal Güvenlik Kurumu Müdahale Ediyor.

Danıştay'ın Hastalardan Alınan ve 3 ile 10 Lira Arasında Değişen Katılım Payının Yürürlüğünü Durdurması Üzerine Başlayan Karmaşaya Sosyal Güvenlik Kurumu Müdahale Ediyor.

Danıştay'ın hastalardan alınan ve 3 ile 10 lira arasında değişen katılım payının yürürlüğünü durdurması üzerine başlayan karmaşaya Sosyal Güvenlik Kurumu müdahale ediyor. SGK Başkanı Fatih Acar katılım payının gelişmiş ülkelerde de alındığını belirterek, "Danıştay'ın iptal gerekçesini göz önüne alarak ya tek bir katılım payı uygulaması getirilebilir. Ya da (özel ve kamu hastanelerinde) farklı şekillerde uygulanmasını sağlamak için yasal düzenleme yapılabilir." dedi.

SGK Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında kurumun faaliyetlerini anlattı. 81 ilde primini eksiksiz ödeyene teşekkür mektubu gönderileceğini kaydeden Acar, "Sürekli istihdam kapısı aralayan, iş alanı oluşturan, devlete olan yükümlülüklerini aksatmadan yerine getirenlere teşekkür etmeyi görev kabul ediyoruz." dedi. Her il müdürlüğünün kendi ilinde prim ödeme konusunda ilk 10'a giren işverenlere ödül vereceğine işaret eden Acar, cezalandırmayı en sona bırakan ödül vermeyi teşvik eden denetim anlayışı getirdiklerini ifade etti. Kayıt dışı konusunda vatandaşları seferber eden anlayışı oturtmak istediklerine vurgu yapan Acar, "Önümüzdeki 3 yıl içinde kayıt dışılığı yüzde 8'ler seviyesine indirmeyi amaçlıyoruz. Son 8 ayda 270 bin civarında kayıt altına aldığımız çalışan var." diye konuştu.

Bir gazetecinin Danıştay'ın iptaliyle gündeme gelen katılım paylarının ne olacağı yönündeki sorusuna Acar, 4 Haziran'a kadar düzenleme yapmaları gerektiğini belirterek cevap verdi. Bu konuda iki alternatif bulunduğunu aktaran Acar, yasal düzenleme yapılabileceğini dile getirdi. Katılım payı ücretlerinin dünyanın en gelişmiş ülkelerinde hastalardan alındığını ifade eden Acar, "Katılım payına sadece ücret alalım yaklaşımı yok. Özel ve kamu arasında adaletli bir dağıtımın olması ve hastalarımızın kaliteli sağlık hizmeti alması için katılım payını enstrüman olarak görüyoruz." dedi. Danıştay'ın iptal gerekçesini göz önüne alarak kanunun 68. maddesinde yeni düzenleme yapılabileceğini tekrarlayan Acar, tek bir katılım payı uygulaması getirilebileceğini ya da farklı şekillerde alınmasının devam edebileceğini dile getirdi.

Katılım payı devlet hastanelerinde 3 eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 üniversite hastanelerinde 6 özel hastanelerde 10 lira olarak hastalardan alınıyordu. Hasta ilaç almaya gittiğinde ücret eczanede karşısına çıkıyordu.

sondakika.com

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim