• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hastalıkta, sağlıkta... 'evet' dediği kocasına böbreğini verdi

Hastalıkta, sağlıkta... 'evet' dediği kocasına böbreğini verdi
Kendilerine yıllar önce nikah memurunun "İyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, ölüm sizi ayırana dek eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna nazire yaparcasına, böbreğini "evimin direği" dediği eşine vermeyi kabul etti.

MEHMET ÖZCAN

Iğdır'da yaşayan 17 yıllık evli kadın, iki böbreğinin iflas etmesi sonucu ölümle burun buruna gelen eşine böbreğini verdi.

Tuzluca ilçesinde yaşayan Tahir ve Güvercin Kaya çiftinin hayatı, bir yıl önce Tahir Kaya'nın yakalandığı hastalıkla alt üst oldu. İki böbreğinin de iflas ettiğini öğrenen Tahir Kaya, kardeşlerinden ve annesinden yardım istedi ancak umduğunu bulamadı.

Ailesinden hiç kimsenin böbreğini vermek istememesi üzerine çaresiz kalan Kaya'nın imdadına 17 yıllık eşi Güvercin Kaya yetişti. Hastanede yapılan incelemeler neticesinde çiftin dokularının uyumlu olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Güvercin Kaya, kendilerine yıllar önce nikah memurunun "İyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, ölüm sizi ayırana dek eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna nazire yaparcasına, böbreğini "evimin direği" dediği eşine vermeyi kabul etti.

Ardından ameliyata alınan Güvercin Kaya'nın bir böbreği, başarılı bir operasyonla eşine nakledildi.

Uzun yıllar aynı hayatı, aynı evi, aynı odayı paylaşan ve aynı yastığa baş koyan Kaya çifti, bundan böyle aynı böbreği de paylaşır hale geldi.

Şu anda herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Kaya çifti, 4 çocuklarıyla huzurlu bir yaşam sürüyor.

Tahir Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir akrabasının kendisine böbreğini vermeyi kabul etmediği bir anda imdadına eşinin yetiştiğini belirterek, "Çaresizdim ve hiçbir akrabam böbreğini vermiyordu. 4 çocuğumun geleceğini düşünmeye başlamıştım artık. Tüm umutlarım tükendiğinde eşimin dokusunun bana uyduğunu öğrendim. Adeta dünyalar benim oldu" diye konuştu.

-"Evimin direğine sahip çıkmam lazımdı"

Güvercin Kaya ise eşi için sadece kendisinin numune verdiğini bildirerek, "Eşim rahatsızlanınca hayatımız alt üst oldu. Eşim gözlerimin önünde eriyordu. Bir böbreğimi, çocuklarımın babasına verdim" dedi.

Kaya, eşinin iyileşmesiyle yeniden mutluluğu yakaladıklarını vurgulayarak, "Kendisi hem kocam hem de 4 çocuğumun babası. Mutlu bir yuvamız var ve evimin direğine sahip çıkmam lazımdı. Artık aynı böbrek ikimizde de var, gayet de mutluyuz. Herkese bu mutluluk nasip olsun" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 5212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim