• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında Pandemi Emniyet Stok Takibi hakkında duyuru

Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında Pandemi Emniyet Stok Takibi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında Pandemi Emniyet Stok Takibi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 80981279-149-E.816 07.06.2020
Konu: Pandemi Emniyet Stok Takibi Hk.

 

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : 17/04/2020 tarihli ve 80981279-149-561 sayılı yazı.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı ve Bakanlığımız Bilim Kurulu tarafından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) önerileri ve bilimsel gelişmelere göre hazırlanan COVID-19 (SARS-CoV2 Enfeksiyonu) rehberleri doğrultusunda; İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi sarf malzemeler ile ilgili yapılan çalışmalar devam etmektedir.

İlgi yazımız ile pandemi nedeniyle tedavi protokolünde ve/veya rehberlerde yer almamakla beraber sağlık tesislerinde özellikle yoğun bakım ve servislerde kullanımı artan ilaç ve tıbbi sarf malzeme ihtiyaçları ile ilgili olarak; İl Sağlık Müdürlüklerince (İSM) sağlık tesislerinde kullanılan ve stratejik olarak belirlenen ürünler için gerekli görülmesi halinde “Pandemi Deposu” kurularak yeterli miktarda ilaç ve tıbbi sarf malzemeye ait emniyet stoku bulundurulması ve kritik seviyenin altına düşmesinin önlenmesi hususu belirtilmiştir. Bilindiği üzere ilaç ve tıbbi sarf malzemelere ait stok ve tüketim verileri anlık olarak verimlilik.saglik.gov.tr adresinden takip edilebilmektedir.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği 20.03.2020 tarihli ve 31072 sayılı Resmi Gazete ile güncellenerek yayımlanmıştır. Bu kapsamda her yıl ve gerekirse yıl içerisinde sağlık tesislerinin Afet ve Acil Durum Planları güncel olarak hazırlanmaktadır.

Yine Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı'nda da sağlık tesislerinde Pandemi Planı hazırlanması gerektiği hususu belirtilmiştir. Bu kapsamda görevli personelin ihtiyaç duyacağı her türlü kişisel koruyucu ekipman, tıbbi cihaz, ilaç vb. tüm lojistik ihtiyaçlarının karşılanması hususu önem arz etmektedir.

Yukarıda belirtilen mevzuat ve resmi yazı doğrultusunda Genel Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde kurulan Pandemi depolarında yeterli miktarda ilaç ve tıbbi sarf malzemeye ait emniyet stoku bulundurulması, günlük tüketim miktarı ve vaka artışı gibi acil durumlarda bu miktarın üzerinde ihtiyaç duyulacak miktarlar için de ayrıca planlama yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

e-imzalıdır.
Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN

Genel Müdür

DAĞITIM:
Gereği:
81 İl Sağlık Müdürlüğü

 

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6377 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim