• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Hastane Güçlendirme Çalışmalarında Sona Gelindi

Hastane Güçlendirme Çalışmalarında Sona Gelindi
Kütahya’nın Simav ilçesinde Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin 2 Bloğunda 3 ay önce başlatılan deprem güçlendirme çalışmalarında sonuna gelindi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 2 Bloğunda 3 ay önce başlatılan deprem güçlendirme çalışmalarının sonuna gelinmesi vatandaşlarla birlikte sağlık çalışanlarını da sevindirdi.

Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremin ardından 185 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. 1954 ve 1965 yılı yapımı A-1 ve A-2 bloklarının duvarları ve kolonlarında hasar tespit eden Bakanlık teknik heyeti her iki bloğunda boşaltılması için Kaymakamlığa yazı gönderdi. Simav Kaymakamlığı Bayındırlık Bakanlığının talimatı üzerine 06 Ocak 2012 tarihinde A-1 ve A-2 bloklarını boşalttı. Blokların boşaltılması ile birlikte buralarda verilen poliklinik hizmetleriyle yatan hastalar hastanenin hemen bitişiğinde hayırsever iş adamı İsmail Girginoğlu tarafından 2008'de yaptırılan ek hizmet binasına taşındı.

Geçen süreçte ilçeye yeni bir hastane yapılamadı. Çözüm 2012'de boşaltılan A-1- ve A-2 bloklarının güçlendirilmesinde bulundu. İlçeye Pamukkale Üniversitesinden teknik heyet davet edildi. Pamukkale Üniversitesinden gelen teknik heyet Bayındırlık Bakanlığının hasarlı bulduğu ve ekonomik ömrünü tamamladığı için boşaltılan iki blokta Fiber kargon yöntemiyle deprem güçlendirilmesi yapılması halinde binalara tekrar girilebileceğine dair rapor ile bir de proje hazırlayarak Sağlık Bakanlığına sundu.

Pamukkale Üniversitesinin raporu ve hazırladığı proje üzerine Sağlık Bakanlığı A-1 ve A-2 bloklarının güçlendirilmesi için ihaleye çıktı. İhaleyi alan Ural A.Ş isimli firma 90 günde işi teslim etmek üzere 01 Ekim 2013 tarihinde işe başladı. Güçlendirme işini üstlenen firma sorumlusu Necati Ural vatandaşların daha fazla sağlık çilesi çekmemesi için işçi sayısını artırdığını ve gününden önce hastaneyi teslim etmeyi hedeflediğini bildirdi.

A-1 ve A-2 bloklarındaki güçlendirmeler dolayısıyla günde ortalama bin dolayındaki vatandaş poliklinik, 135 dolayındaki vatandaş ise yataklı sağlık hizmetini 3 yıldır hastanenin hemen bitişiğindeki hayırsever işadamı İsmail Girginoğlu tarafından yapılan ek hizmet binasında fiziki yetersizlikler yüzünden zor koşullarda almaya çalışıyor.

Simavlı İsa Karsolak, (60) isimli vatandaş güçlendirmenin bir an önce bitirilmesini dört gözle beklediklerini bildirdi.

Öğrenci Halil İbrahim Ayık (21) fiziki yetersiklikler yüzünden sağlık hizmetlerini zor koşullarda aldıklarını ve mağdur olduklarını bildirdi. Ayık, güçlendirilme çalışmalarının bir an önce tamamlanarak poliklinik ve yataklı hasta birimlerinin A-1 ve A-2 bloklarına taşınmasını beklediklerini söyledi.

Yetkililer ise güçlendirme çalışmalarının sona ermesinin ardından hastanenin eskisi gibi 185 yatakla vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti sunabilmesi için poliklinik ve hasta odalarının dizaynı için çalışmalara hemen başlamak için sabırsızlandıklarını bildirdi.

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim