• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hastane hastane gezip, kanser ilacı çaldılar!

Hastane hastane gezip, kanser ilacı çaldılar!
Adana, Trabzon, Samsun, Elazığ ve İzmir bağlantılı çalışan hırsızlık çetesi, bu illerdeki hastanelerin onkoloji servisleri ile eczanelerinden milyonlarca liralık kanser ilacı çaldı.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’nin eczane ve ilaç deposuna geçen mayıs ayında giren hırsızlar, kanser tedavisinde kullanılan 2 farklı türdeki ilaçları çaldı.

Hırsızlığın anlaşılması üzerine hastanedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, hırsızlıktan kaydı bulunan Yusuf Aktaş ile Mehmet Ali Karakuş’un bir gün önce onkoloji servisine girip, bir süre keşif yaptıktan sonra ayrıldıklarını belirledi.

Görüntülerde yer alan şüphelilerin, servis görevlilerine de kanser ilaçlarının markasını söyleyip, "Elinizde var mı?" dediklerini öğrenen polis, Aktaş ile Karakuş’u yakalamak için çalışma başlattı.

ECZANEYE GÜNDÜZ SORDUKLARI İLAÇLARI GECE ÇALMIŞLAR

Polis araştırmasını sürdürürken, kanser ilaçlarının çalındığı hastanenin yakınında bulunan bir eczaneden de hırsızlık ihbarı yapıldı. Hırsızlık Bürosu ekipleri, eczaneden de kanser ilaçlarının çalındığını saptadı. Çalınanların tamamının kanser tedavisinde kullanılan pahalı ilaçlar olduğunu söyleyen eczacı Abdulkerim E., "Sabah 2 kişi geldi, kanser ilacı olup olmadığını sordu.

Ben de elimizde olduğunu söyledim. Teşekkür edip ayrıldılar. Akşam da hırsızlık meydana geldi. Çalınanların tamamı da o iki kişinin sorduğu kanser ilaçları" diye ifade verip şikayetçi oldu.

SİPARİŞ ÜZERİNE ÇALIŞIYORLARMIŞ!

İlaçların sipariş üzerine çalındığını da belirleyen polis, özel ve kamu hastanelerinde önlem aldı. Hırsızlık zanlısı Mehmet Ali Karakuş, bir hastanenin onkoloji servislerini ziyaret edip, görevlilerle sohbet ederek kanser ilacı sordu. Polisin takip ettiğinden habersiz olan Karakuş, depolarda ilacı olduğunu öğrenip ayrıldı. Aynı akşam hırsızlık yapmaya gelen Karakuş, ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan Karakuş sorgusunda ilaçları farklı yerlere sattığını ileri sürüp, şebeke bağlantısı olmadığını söyledi.

TRABZON, SAMSUN, ELAZIĞ VE İZMİR’DE DE

Adana Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı dönemde Trabzon, Samsun, Elazığ ve İzmir’de de aynı marka kanser ilacının çalındığını tespit etti. Şebeke elemanlarından Onur Doğan’ın Elazığ’daki hırsızlığı gerçekleştirdiği bilgisini alan Adana emniyeti, şüphelinin bu ilde yakalanmasını sağladı. 2 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Poliste çok sayıda suç kaydı bulunan Yusuf Aktaş’ın yakalanması için ise çalışma sürüyor.

Adana’da gerçekleşen iki olayda toplam 500 bin TL değerinde, 5 ilde ise milyonlarca liralık kanser ilacı çalan şebekeyi ortaya çıkaran polis, yurt dışı bağlantılarına ulaşmaya çalışıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim