• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Hastane kabul etmez 'hayırsavar' bürokrasi

Hastane kabul etmez 'hayırsavar' bürokrasi
Doktor Hulki Müderrisler 1947’de tıp fakültesini bitirdi. Yaşamını sağlığa adadı. Hiç evlenmeyen Müderrisler şimdi 83 yaşında. Yaşam boyu elde ettiği servetle hastane yaptırıp, kuracağı vakıfla adını yaşatmak istedi.

Doktor Hulki Müderrisler 1947’de tıp fakültesini bitirdi. Yaşamını sağlığa adadı. Hiç evlenmeyen Müderrisler şimdi 83 yaşında. Yaşam boyu elde ettiği servetle hastane yaptırıp, kuracağı vakıfla adını yaşatmak istedi.

Yakacık’ta 1997’de başladığı inşaatı, 1999’daki Marmara Depremi’nden sonra durduruldu. Kaba inşaatı biten hastanenin yanında yapılan villalarda kayma olmuştu. Villaların inşaasına belediyenin çaktığı fore kazıklar sonrasında devam edildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi hastane inşaatının devamına bir türlü izin vemedi. "Bekarım, tutup da mezara mı götüreceğim? Oranın parasıyla villalarda da oturur, uşaklar da tutardım. Ama ben mütevazı hayatıma devam edip insanlara faydalı olmasını istedim" diyen Hulki Müderrisler, şimdi çaresiz.

Yüzde 90’ı bitmişti

"Elinizi taşın altına sokun" diyen Başbakan
Tayyip Erdoğan’a, "Ben taşın altına elimi koydum ama kaldıramıyorum. Bürokrasi üstüne oturunca elimi alamıyorum" diye sesleniyor. GATA, Haydarpaşa Numune ve Ankara
Onkoloji hastanelerinin de bulunduğu birçok sağlık kurumunda başhekim olarak görev yapan 61 yıllık hekim Hulki Müderrisler, Yakacık’ta satın aldığı beş dönüm arazi üzerinde yaptırmaya başladığı geriatri hastanesinin inşaatı durdurulduğunda, kaba inşaat bitmişti. Yüzde 90’ı bitmiş, 100 yataklı olması planlanan, 4 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, belediyenin kararı üzerine kaderine terk edildi. Depremden bir süre sonra toprak kayması olunca yapı yasaklı alan ilan edilen inşaat sahası ve çevresi, 2004’te yerleşime önlemli uygun alan’a çevrildi. Ancak hastane arazisi yeni planlara yeşil alan olarak girdi. Müderrisler’in yaptığı itirazlar da reddedildi.

Rüşvet bile istemişler

Hulki Müderrisler’in Gebze’de 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıran kardeşi avukat Mesude İşmen de ağabeyinin hayır işine çıkarılan engellere üzüldüğünü belirtiyor. Hastane inşaatı için bugüne kadar arsa bedeli dahil 5-6 milyon YTL harcadığını belirten Hulki Müderrisler, aracıların gelip arsaya ilişkin kararın değişmesi için kendisinden para istediklerini anlatıyor. Müderrisler, kendisinden rüşvet istenmesinin ve kenara itilmenin ağırına gittiğini belirterek, "Fenni bir noksan varsa düzeltiriz" diyor.

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim