• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Hastane modernize çalışmalarını kendi kaynaklarıyla yaptı; tasarruf yüzde 95

Hastane modernize çalışmalarını kendi kaynaklarıyla yaptı; tasarruf yüzde 95
Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde, ihale sistemiyle 1,5 milyon YTL maliyetle modernize edilecek ameliyathaneler, hastanenin öz kaynaklarıyla 80 bin YTL'ye bitirilerek yüzde 95 oranında tasarruf sağlandı.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde, ihale sistemiyle 1,5 milyon YTL maliyetle modernize edilecek ameliyathaneler, hastanenin öz kaynaklarıyla 80 bin YTL'ye bitirilerek yüzde 95 oranında tasarruf sağlandı. Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde, bir süre önce yapımına başlanan ameliyathanelerin modernizasyonu tamamlandı. Bununla birlikte yeni doğan ünitesi, işitme tarama birimi, kemik erimesi ve meme kanser tarama üniteleri ile sterilizasyon birimleri de bitirilerek hizmete açıldı. Hastane yönetimi bu işlerin yapılmasında farklı bir yol izledi. İhaleye sisteminden vazgeçilerek, hastanenin kendi kaynaklarının kullanılması yolu tercih edildi.

Hastane Başhekim Dr. Hüseyin Yılmaz, ameliyathane modernizasyonu için bakanlığa müracaat ettiklerini, keşif sonrasında bu işin 1,5 milyon YTL' ye bitirilebileceğinin söylediğini belirtti. Yaptıkları araştırmada, ihale sistemi yerine kendi kaynaklarıyla bu işin yapılabileceğini öğrendiklerini ifade eden Dr. Yılmaz, gerekli izinlerin alınmasından sonra çalışmalara başladıklarını söyledi. Döner sermayeden malzeme aldıklarını, işçilik olarak hastane personelinden faydalandıklarını anlatan Yılmaz, "Hastanemizde elektrikçi ve su tesisatçımız olduğundan bunlara işçilik ödemedik. Onun dışında çimento, fayans ve tuğla gibi malzemeleri şirketlerle görüşerek toptan fiyatına satın aldık. Bazı hayırseverlerden derneğimiz kanalıyla yardımlar istedik ameliyat malzemelerini yeniledik. İnşaat projesini ise bir mühendis arkadaşımıza çizdirdik ücret ödemedik." dedi. Yılmaz, 80 bin YTL harcama yaparak işi daha ucuza melettiklerini ve iki adet modern ameliyathaneye kavuştuklarını söyledi.

Ameliyathanelerde tam sterilizasyon sağlandığını, otomatik kapı ve otomatik alet yıkama makineleri bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Bununla birlikte sekiz kişilik hasta odalarını üç kişilik odalara düşürdük. Yeni doğan ünitemizi yeniledik, çevre illerle birlikte üniversitelerden gelen hastalara da hizmet vermekteyiz. Hasta Hakları Birimi dört yıldan bu yana hizmet vermekte, gelen şikayetler anından değerlendirilerek problemler çözülmektedir."

Başhekim Yılmaz, yeni doğanların işitme kayıplarını tespit etmek için birim kurduklarını, bin 400 tarama sonucu işitme özürlü olan üç çocuğun tedavi edilmek üzere başka hastanelere gönderildiğini söyledi. Yılmaz, kemik erimesi ve meme kanseri tespiti için de birimler kurulduğunu ve taramalar yapıldığını kaydetti. Hastaların hekim seçme özgürlüğü bulunduğunu ifade eden Yılmaz, her hekime de bir oda ve sekreter vererek çalışma şartlarını iyileştirdiklerini, laboratuvar araç ve gereçlerinin de yenilendiğini anlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim