• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Hastane müdürü doktoru darp etti iddiası!

Hastane müdürü doktoru darp etti iddiası!
Şırnak'ın Cizre ilçesinde özel bir hastanede maaş yüzünden çıkan kavgada hastane müdürünün görevli doktoru darp ettiği iddia edildi.

Olayın duyulmasıyla birlikte hastanede çalışan tüm doktorlar iş bırakma eylemi yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Cizre'de özel bir hastanede çalışan göz doktoru A.R. ile hastane müdürü F.Z. arasında doktorların maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Sözlü başlayan tartışmanın ardından hastane müdürü F.Z.'nin doktor A.R.'ye fiziki şiddet uyguladığı iddia edildi. Sabah saatlerinde yaşanan olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan göz doktoru A.R., hastaneden de istifa etti. Yaşanan olayın ardından STK temsilcileri hastane kapısında basın açıklaması yapıp sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı. KESK, TTB, Cizre Belediyesine bağlı Bişeng sağlık ocağı çalışanları ve hastanede görev yapan doktorlar da basın açıklamasına destek verdi.

Özel hastane önünde bir araya gelen sağlık elemanları ve doktorlar adına açıklama yapan Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azad Karagöz, "İlçemizde faaliyet gösteren özel bir hastanede; hastane müdürü tarafından göz uzmanı doktor arkadaşımız A.R., fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Yıllardır şiddet ve baskı göre göre adeta şiddetle yaşamaya alıştırıldık. Gün geldi hasta yakınından; gün geldi hastadan şiddet gördük. Ancak bu defa şiddet bizzat hastane yöneticisi tarafından uygulandı. Son 10 yıldır sağlıkta uygulanan dönüşüm programlarındaki kalite ve performansa dayalı çalışma koşulları nedeniyle doktorlar mecburi hizmetini tamamlar tamamlamaz bilinçli bir şekilde özel sektöre mecbur bırakılmaktadır. Özel sağlık sektöründe işin ehli olmayanların tamamıyla ticari kaygıyla yöneticilik yapmaları hem sağlık kalitesini düşürmekte hem de bunları sağlık çalışanları açısında çalışılmaz hale getirmekte modern köleliği dayatmaktadır. Aynen bugün de hekim arkadaşımızın yaşadığı şiddet olayı gibi; sağlık ehli olmayan bir hastane yöneticisi tarafından fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır ifadelerinin kullandı. Çalıştığı iş yerinde emeğimizin karşılığı ve insanca çalışmayı talep ettiğinde gördüğü darp ve şiddet olayına tüm sağlık emekçilerin yapılmış kabul ediyor ve kınıyoruz. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, her şekil ve durumda arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Göz doktoru A.R. ise, "Hastanede çalışmaya başlamadan önce bize tanınan hakların hiçbirini ne ben ne de arkadaşlarım görmedik. Aylardır maaşlarımız verilmiyor, istifa etmek istiyoruz, hastane yönetimi bunu da kabul etmiyor. İstifa etmek ve maaşlarımızı isteğimden dolayı hastane müdürü bana sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Bunun için suç duyurusunda bulundum ve hastaneden istifa ettim" diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından özel hastanede çalışan doktorlar bir günlük iş bırakırken, tedavi olmak için hastaneye gelen hastalar ise evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5241 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim