• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Hastane Randevu Sistemi her branşa randevu vermeyecek

Hastane Randevu Sistemi her branşa randevu vermeyecek
Merkezi Hastane Randevu Sisteminde (MHRS) yapılan değişiklikle ileri uzmanlık gerektiren branşlara sistem üzerinden randevu verilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı merkezi hastane randevu sistemi web sitesine randevu almak için girenler bir duyuruyla karşılaşıyorlar. Duyuruda, “İleri uzmanlık gerektiren branşlara sistemimiz üzerinden randevu verilmeyecektir. Bu branşlarda muayene olmak için lütfen doğrudan hastaneye müracaat ediniz.” ibaresi yer alıyor. 182 MHRS Çağrı Merkezi’ni arayarak da bu branşlara randevu alınamıyor.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde 2009 yılında pilot uygulamayla hayata geçirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS), 26 Mart 2012 tarihinde tüm Türkiye’de uygulanmaya başlamıştı. Hastaneden randevu alımlarını kaldırmak için yapılan sistemde zaman içinde problemler görülmeye başladı. 13 milyonluk İstanbul’un sisteme katılmasıyla çöken MHRS sistemi, şimdi de ‘İleri Uzmanlık Gerektiren Branşlar’a randevu vermemeye başladı.

182’DEN RANDEVU ALINAMAYACAK ‘İLERİ UZMANLIK GEREKTİREN BRANŞLAR’

182’den ve hastanerandevu.gov.tr’den artık randevu alınamayacak ‘İleri Uzmanlık Gerektiren Branşlar’ ise şunlar; Alerjik Hastalıklar, Algoloji, Çocuk Allerjisi, Çocuk Endokrinolojik Ve Metabolizma Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Gastroenterolojisi, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hematolojisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Onkolojisi, El Cerrahisi, Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları, Gastroenteroloji, Gastroenterolojik Cerrahi, Hematoloji, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi, Nefroloji, Neonatoloji (Yeni Doğan), Onkoloji cerrahi, Pedodontoloji, Perinatoloji, Romatoloji, Tıbbi Onkoloji

HASTANELERE BİLGİ VERİLMEDİ

Hastanelere, MHRS üzerinden randevu verilmeyecek branşlar ve artık bu branşlara hastaneden randevu alınacağı ile ilgili bilgi verilmedi. 182 randevu servisi arandığında güncelleme yapıldığından belli branşlara randevu veremiyoruz diye bilgi veriliyor. Bu branşlara randevu almak için hastane arandığı ise santral sizi 182 randevu servisine yönlendiriyor. Durum açıklandığında ise hastaneye gelerek randevu alacaksınız diye bilgi veriliyor. Çünkü 182 randevu servisinden dolayı hastaneler randevu birimlerini ve kendi randevu web servislerini iptal ettiler. Bu bölümlerden randevu alacak hastaların koordinasyonu ve sıkıntıların giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere duyuru yayınlaması bekleniyor.

HEKİM ÇALIŞMA CETVELİNİN GEÇİCİ KAPATILMA SÜRESİ DEĞİŞTİRİLDİ

MHRS Yönergesinde, Hekim çalışma cetvelinin geçici kapatılması başlığı altında "Hekimin açık olan çalışma cetveli acil vaka, acil ameliyat, hastalık izni, yakın vefatı, öngörülemeyen hastane dışı görevlendirmeler, kaza ve kurumlarınca kabul edilebilir mazeret nedeni ile geçici olarak kapatılabilir." hükmü yer alıyor. Bu maddeye bağlı 48 saatten az kala gelişen mecburiyetlerde ve 48 saatten fazla zaman var iken gelişen mecburiyetlerde nasıl hareket edileceği belirtilmişti. Yapılan değişiklikle 48 saat süre 72 saat olarak değiştirildi.

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / Sağlık Aktüel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 57334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim