• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanede cenazeler karışınca...

Hastanede cenazeler karışınca...
Hastane cenazeleri yanlış ailelere verdi. Skandal ise, cenazelerin başında ağıt yakan yakınlarının son kez yüzlerini görmek için örtüleri açmasıyla ortaya çıktı.

Hastane cenazeleri yanlış ailelere verdi. Skandal ise, cenazelerin başında ağıt yakan yakınlarının son kez yüzlerini görmek için örtüleri açmasıyla ortaya çıktı.

İzmir'de Tepecik Eğitim Hastanesi'nde peşpeşe 13 bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi morgunda da cenazeler karıştırıldı. Selime Karaca ve Saime Keskin'in cenazeleri yanlış ailelere verildi. Skandal ise, cenazelerin başında ağıt yakan yakınlarının son kez yüzlerini görmek için örtüleri açmalarıyla ortaya çıktı. Ablasının acısını yaşarken şoka giren Hatem Arguvanlı, “O an ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle bir skandalın yaşanmasını aklım almıyor” dedi.

Buca ilçesi Yıldız Mahallesi'nde oturan 61 yaşındaki Saime Keskin, 13 Eylül'de fenalaşınca Buca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Üç gün süren tedavisinin ardından taburcu edilen Keskin, 20 Eylül'de aşırı halsizlik ve ishal şikayetleriyle tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. Gece yarısı yapılan kontrollerin ardından ikinci kez taburcu edilen Saime Keskin, üç saat sonra yeniden getirildiği hastanede birer saat arayla iki kez kalp krizi geçirdi. Her seferinde kalbi yeniden çalıştırılan Keskin, yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sırasında yaşam savaşını kaybetti.

MORGTA ŞOK YAŞANDI

Pazartesi günü cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından morga inen Saime Keskin'in yakınları, kendilerine teslim edilmek istenen cenazenin üzerindeki örtüyü açtıklarında şoke oldu. Keskin'in yakınlarının, cenazenin kendilerine ait olmadığını söylemesinin ardından morg görevlilerinin yaptığı araştırmada, cenazelerin karıştığı belirlendi. Morg kayıtlarındaki incelemenin ardından Saime Keskin'in cenazesinin Selime Karaca'nın cenazesiyle karıştırıldığı ve yakınlarına teslim edilerek Torbalı İlçesi'ne bağlı Pancar Beldesi'ne götürüldüğü ortaya çıktı.

AĞIT YAKARKEN GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bu arada, Pancar Beldesi'nde ise cenazenin başında ağıt yakan Selime Karaca'nın yakınları, evden yıkanmak üzere götürülmeye hazırlanan cenazenin son kez yüzüne bakmak için örtüyü açtığında Keskin'in yakınları gibi büyük şok yaşadı. Ağıt yaktıkları kişinin anneleri olmadığını öğrenen Karaca'nın çocukları, telefonla ulaştıkları hastane yetkililerinden gerçeği öğrendi. Saime Keskin'in cenazesini Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne geri getiren çocukları, anneleri Selime Karaca'nın cenazesini aldı.

BAŞKA AİLELER AYNI ACIYI YAŞAMASIN

Ablası Saime Keskin'in cenazesini kargaşanın ardından toprağa veren Hatem Argovanlı, yaşadıkları şoku ve acıyı unutamadıklarını söyledi. Olayı hastane yönetimine dilekçeyle bildirdiklerini ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyleyen Argovanlı, “İnsan yakınını kaybetmenin acısını yaşarken gittiği morgta onun cenazesi diye başkasınınki teslim ediliyor. Cenazenin örtüsünü açmasak gerçek ortaya çıkmayacak. Böyle bir skandal nasıl yaşanır. Cenazenin yanlış olduğunu anladığımız anda ne yapacağımızı şaşırdık. Bir cenazeye bu kadar eziyet edilemez. Bizim yaşadıklarımızı başkalarının yaşamasını istemediğimiz için her türlü yasal yola başvuracağız” dedi.

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim