• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Hastanede dehşet! Tedavi olmak için gitti yanarak öldü

Hastanede dehşet! Tedavi olmak için gitti yanarak öldü
Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde çıkan yangında 37 yaşındaki Kerim Kaya isimli hasta yanarak hayatını kaybetti.


Yangın, saat 18.30 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahalesi’ndeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin tek kişilik hasta odasında henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Odadan dumanların yükseldiğini fark eden hastane görevlileri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Hastanede dehşet: Yanarak öldü

Olay yerine sevk edilen itfaiye erlerinin söndürdüğü yangında odada kalan Kerim Kaya isimli hastanın yanarak öldüğü belieirlendi. Kaya’nın cesedi, polis ekiplerinin incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla iligili soruşturmaya devam ediyor.

PERSONELDEN ENGELLEME

İHA'nın aktardığına göre, hastane güvenlik personelinin yangını görüntülemek isteyen gazetecilerin üstüne yürüyerek engel olmaya çalıştığı görüldü.

KAMU HASTANELER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 6. Erkek Servisinde saat 19.10 sularında hastane personeli tarafından bir odadan duman çıktığı fark edilmiş, bunun üzerine 'Hastane Afet Planı' kapsamında hastaların ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilirken yangına müdahaleye başlanmıştır. İtfaiyeye ivedi olarak ihbarda bulunulmuş, itfaiye ekipleri 5 dakika içerisinde hastanemize intikal ederek müdahaleye başlamış ve kısa zaman içerisinde yangın itfaiye tarafından söndürülmüştür.

"İLK BULGULAR..."

Yangının söndürülmesinden hemen sonra hastane binamızda ve hastalarımız ile ilgili yapılan inceleme neticesinde 'bipolar bozukluk' tanısıyla 07.07.2017 tarihinde hastaneye yatırılmış olan K.K isimli erkek hasta, yangının çıktığının düşünüldüğü 6. Erkek Servisindeki bir odada, hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. İlk bulgular hastanın yangına bağlı olarak exitus olduğunu göstermekle birlikte, aynı serviste yatan 35 hasta hiçbir zarar görmeden ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilerek farklı servislere yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından ise idari soruşturma başlatılmıştır. Konu yakından takip edilmekte olup neticesinden kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Adana Valiliği, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği yangında diğer hastaların zarar görmediğini, olayla ilgili de adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastane personelinin saat 19.10 sıralarında "6. Erkek Servisi"nde bir odadan duman çıktığını fark ettiği, bunun üzerine "Hastane Afet Planı" kapsamında hastaların ivedi bir şekilde tahliye edildiği ve yangına da müdahaleye başlandığı belirtildi.

İtfaiyeye ivedi olarak ihbarda bulunulduğu bildirilen açıklamada, ekiplerin 5 dakika içerisinde hastaneye intikal ettiği aktarıldı.

Yangının itfaiye tarafından kısa zamanda söndürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yangının söndürülmesinden hemen sonra hastane binamızda ve hastalarımız ile ilgili yapılan inceleme neticesinde "bipolar bozukluk" tanısıyla 07.07.2017 tarihinde hastaneye yatırılmış olan K.K. isimli erkek hasta, yangının çıktığının düşünüldüğü 6. Erkek Servisi'ndeki bir odada, hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. İlk bulgular hastanın yangına bağlı olarak exitus olduğunu göstermekle birlikte, aynı serviste yaan 35 hasta hiçbir zarar görmeden ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilerek farklı servislere yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından ise idari soruşturma başlatılmıştır." 

Açıklamada, konunun yakından takip edildiği ve neticesinin kamuoyuyla paylaşılacağı da kaydedildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim