• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hastanede "hoca farkı" kalkıyor

Hastanede "hoca farkı" kalkıyor
Bakan Akdağ, doktorlara hastanelerde tam gün çalışma getiren tasarının Meclis’e gönderileceğini söyledi. Akdağ ‘Kimse sizden hoca farkı parası istemeyecek’ dedi.

Bakan Akdağ, doktorlara hastanelerde tam gün çalışma getiren tasarının Meclis’e gönderileceğini söyledi. Akdağ ‘Kimse sizden hoca farkı parası istemeyecek’ dedi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık’ta bekleyen ve doktorlara hastanelerde tam gün çalışma zorunluluğu getiren ‘Tam Gün Yasa Tasarısı’na üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyelerinin de dahil edilerek tasarının kısa sürede Meclis’e sevk edileceğini söyledi. Akdağ ‘Artık üniversite hastanesine giden ‘hoca farkı’ adı altında fark ödemeyecek. Üniversiteler tam güne dahil olacak. Askeri hastanelerde ise TSK’nın isteği doğrultusunda düzenleme yapılacak. 36, 38 ve 58’inci maddeler değişecek. Biz de başbakanlıktaki tasarıya bu yönde şekil vereceğiz’ dedi.

MUAYENE PARASI YOK

BAKAN Akdağ, düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi: ‘Düzenlemeyle üniversiteye gittiğiniz zaman kimse sizden para istemeyecek. Muayene veya özel hoca parası isteyemeyecek. Eğer buralardan özel sektöre doktor kaçışı olursa, vatandaşa sağlık hizmeti sunmak içinse ‘para almadan hizmet etmem’ şeklinde ise bırakın kaçsın. Ondan kimseye hayır gelmez zaten. Tam Gün’de de şunu yapıyoruz: Artık üniversitede çalışıyorsan öğretim üyesi olarak dışarıda çalışmamış oluyorsun.’

ÖZELE KONTROLLÜ GEÇİŞ

AKDAĞ, Türkiye’de hekimlerin serbestçe çalışma hürriyeti olduğunu, ancak belli planlamaları devletin yapmak zorunda olduğunu bu nedenle özel hastanelere geçişlerin de kontrol edileceğini söyledi. Akdağ ‘Özel hastanelerde doktorların çalışması konusunda şehirlere bir anlamda çalışma, sayı sınırları koyuyoruz. Her doktorun özel sektöre gitmesi de kabul edilebilir bir şey değil. GATA’da çalışan doktorların ‘Tam Gün’e dahil olup olmayacaklarına Genelkurmay karar verecek. Onlar nasıl istiyorsa öyle yapacaklar’ dedi.

Sağlık giderleri ödeniyor

BAKAN Akdağ, kot taşlama işini tamamen yasakladıklarını kaydederek, daha önce bu işyerlerinde çalışmış ve hastalanmış kişilerin sağlık giderlerinin tümüyle karşılandığını ve bu hastalara ilk kez akciğer nakli yapılmaya başlandığını söyledi. Bir işçinin sağlığına zararlı etkisi olan bir şey varsa o işyerinin onu yapamayacağını belirten Akdağ ‘Bize gelen hastalardan bu işin böyle lokal tedbirlerle önlenemeyeceğini gördük. Yasaklama getirdik’ dedi. Akdağ Süreyyapaşa Hastanesi’de silikoz hastasına akciğer nakli yapıldığını, bunun bir ilk olduğunu belirtti.

Star

Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim