• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hastanelerden Ortadoğu'ya çıkarma! Türkiye sağlık turizminin yeni gözdesi

Hastanelerden Ortadoğu'ya çıkarma! Türkiye sağlık turizminin yeni gözdesi
Sağlık Bakanlığı’nın desteği ve Sağlık Turizm Derneği’nin organizasyonu çerçevesinde Türkiye’nin en ünlü 10 özel hastanesi Kuzey Irak’a çıkarma yaptı.

Türkiye sağlık turizminin yeni gözdesi

Bakanlığı’nın desteği ve Sağlık Turizm Derneği’nin organizasyonu çerçevesinde Türkiye’nin en ünlü 10 özel hastanesi Kuzey Irak’a çıkarma yaptı. Sırada Dubai ve Azebaycan var. Sağlık Turizm Daire Başkanı’nı nezaretinde gerçekleşen ve özel hastanelerimizin yöneticilerinin katıldığı Kuzey Irak ziyaretinde, Erbil’deki sağlık alanındaki devlet kurumları, hastaneler, özel daireler ziyaret edildi. Türk hastaneleri, bu bölgeden ülkemize hasta gönderilmesi konusunda çeşitli kurumlarla anlaşma imzaladı.

Irak’a yapılan ziyarette, Bahçelievler Yaşam Hastanesi tarafından yerel bir acenta ile ön protokol anlaşması imzalanarak, hasta gönderilmesi konusunda yetki verildi. Bu anlaşma çerçevesinde söz konusu yerel acenta, Yaşam Hastanesi’ne tedavi için Irak’tan hasta gönderecek. Kuzey Irak’a yapılan ziyareti değerlendiren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) kurucularından ve Bahçelievler Yaşam Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Beyzade Özkahraman, “Bölgede Türkiye’ye karşı büyük bir güven var. Türkiye’yi Ağabey olarak görüyorlar. Bu sadece sağlık sektöründe değil, tüm sektörler için geçerli. Ülkemize karşı olumlu bir imaj olduğunu gözlemledik.. Türk işadamlarına ve ürünlerine sonsuz bir güven duyuyorlar” dedi.

Irak’taki sağlık sektörünü de değerlendiren Yaşam Hastanesi Yönetim Kururlu Başkanı ve Başhekimi Beyzade Özkahraman “Hastaneler, sağlık personeli tıbbi cihazlar ve sunulan hizmet konusunda, kısacası sağlık alanında Türkiye’den yaklaşık 40-50 yıl gerideler. Bu anlamda Türkiye Ortadoğu’dan gelen hastalar için önemli bir ülke. Yaşam Hastanesi olarak Kuzey Irak’a yaptığımız ziyaret çok olumlu geçti. Başta Erbil olmak üzere birçok kentte temsilcilik açmayı hedefliyoruz, daha sonra birçok ülkeye açılacağız" dedi.

SAÇ EKİMİ İLK SIRADA
Sağlık Turizm Derneği’nin öncülüğünde, Türk özel hastanelerinin temsilcileri olarak yakında Dubai ve Azerbaycan’a gidilecek, ardından başka ülkeler olacak. Bu ülkelerden de ülkemize hastalar gelecek. Kısacası; Türk hastaneleri olarak sağlık turizminde oldukça iddialıyız. 5 yıl sonra sağlık turizminin merkezi de İstanbul olarak gösteriliyor. Ülkemize sadece Ortadoğu’dan değil, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, hatta ABD’den de hastalar geliyor.”

ABD’DEN HASTA GELİYOR

Kaliteli sağlık hizmetini daha uygun fiyatlarla gerçekleştiren Türkiye’nin şu anda sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülkesi arasında yer aldığını ifade eden Op. Dr. Beyzade Özkahraman, “ Ülkemizden artık yurtdışına hasta gitmediği gibi özellikle göz, saç ekimi, estetik, ortopedi, bel-boyun fıtığı, jinekolojik ve ürolojik operasyonlar ile kulak-burun-boğaz gibi branşlarda tedavi amacıyla yurtdışından çok sayıda hasta geliyor. Bugün ABD’de yapılan açık kalp ameliyatının onda bir fiyatına aynı ameliyat ülkemizde yapılabiliyor. Örneğin 150 bin dolar olan ameliyat ülkemizde 15 bin dolara olabiliyor” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim