• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Hastanelere X-ray cihazı geliyor

Hastanelere X-ray cihazı geliyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş aile hekimliğinden sağıkta şiddete kadar açıklamalarda bulundu.

Dr.İbrahim ERSOY / MEDİMAGAZİN

Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yeni çalışmalarının bulunduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş bu konuda hastane girişlerine X-ray sistemi düşündüklerini ve hastane güvenliklerini de taşeron firmalardan değil, polisten alacaklarını kaydetti.

Sağlıkta şiddet ile ilgili sormak istiyorum. Aslında bir iki kanun çıkarıldı. Meclisten de geçti. Ama hakimler örneğin ‘tutuklu yargılama’yı uygulamıyor. Ama yine geçtiğimiz günlerde Dr.Kamil Furtun’u kaybettik. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yeni bir strateji değişikliği veya yeni bir uygulama gelecek mi?

Yeni Meclis açıldığında yeniden sağlıkta şiddet gündeme gelecek. “Sağlıkta Şiddet” diye bizim bir hazırlığımız tekrar var. Özellikle hastanelerdeki güvenlik görevlilerimizin emniyet teşkilatına devri noktasında bir çalışma yapacağız. Yani hastanede çalışan güvenlik elemanı polis olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında şu anda çalışma yapıyoruz. Güvenlik hizmetini Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden alacağız. Onların sertifika ettiği ve onlarla ilişkili olan güvenlik elemanlarını istiyoruz. Bunların bir kısmı da büyük araştırma hastanelerinde silahlı güvenlik elemanı olacak. Daha sıkı tedbirlerin alınması noktasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışıyoruz. Ayrıca bu hastanelerin etrafında gezen, gelip giden bağımlı bir takım kişiler var. Hastaneleri, tabii ki yöneticilerimizi de uyarıyoruz. Bu tür suçluların emniyete bildirilmesini istiyoruz. Aslında emniyet açısından güvenlik tedbirlerinin üst düzey artırılması noktasında bir çalışma yapıyoruz. Çünkü hastaneye her tip insan gelip gidiyor. Gelenler içerisinde bağımlı insanlar da olabiliyor. hastaneler her türlü insanın gelip gittiği bir merkezde sonuçta.  Bizim bu taşore ettiğimiz güvenlik elemanları ile bu iş dönmüyor. Çünkü onlar olay mahalinde genelde orada olamıyorlar. Hastaneye silahla girilmesi noktasında onda da çalışıyoruz.

Dr.Kamil Furtun’un öldürülmesinde, kişi silahla hastaneye girmişti. Hastane girişlerine X-ray konuşması gibi bir çalışmanız var mı?

Böyle bir çalışmamız var. Acilde nasıl X-ray olur, polikliniklerde nasıl olur bunu da bir ekibimiz artıları ve eksileriyle değerlendiriyor. Yani silahlı bir kişinin hastaneye girmesini istemiyoruz. Bırakacak silahını sonra girecek. Çünkü hastanelerde her türlü olay olabiliyor. En önemli noktalardan birisi bizim hastanelerimizin yoğunluklarının özellikle acil servislerin azaltılması. Bu da şiddeti körükleyen sebeplerden bir tanesi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim