• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Hastaneyi 350 milyon dolarla büyütecek Londra'da halka açılacak

Hastaneyi 350 milyon dolarla büyütecek Londra'da halka açılacak
Beylikdüzü’nde 70 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği hastanesini önümüzdeki hafta açmaya hazırlanan Medicana, sağlık sektörüne yaptığı yatırımları yıl sonuna kadar 150 milyon dolardan 350 milyon dolara çıkartmaya hazırlanıyor.

Beylikdüzü’nde 70 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği hastanesini önümüzdeki hafta açmaya hazırlanan Medicana, sağlık sektörüne yaptığı yatırımları yıl sonuna kadar 150 milyon dolardan 350 milyon dolara çıkartmaya hazırlanıyor.

Ortaklık konusunda Rus, Orta Doğu, Körfez ülkeleri ve Amerika’daki benzer kuruluşlardan çok sayıda teklif aldıklarını söyleyen Medicana Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, "3-4 yıl içinde halka arzı düşünüyoruz. Ancak, bunu Türkiye’de değil, İngiltere’de de yapabiliriz" dedi.

EN BÜYÜK YÜZDE: Sağlık sektörüne yapılan bir yatırımın ortalama 10 yılda geri döndüğünü belirten Bozkurt şöyle konuştu: "Bu son yatırımımız dünyada sağlık için yapılan en büyük 100 yatırımın içinde. 30 bin metrekarelik alanda kurulu olan Medicana Beylikdüzü, Türkiye’nin de sağlık merkezi olarak sıfırdan projelendirilmiş ikinci büyük projesi. Önümüzdeki hafta yasal işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte hastalarımızı da hastaneye kabul etmeye başlayacağız."

YÜKSEKOKUL AÇACAK: Sağlık sektöründe en büyük sorunun iyi iş gücü bulmak olduğunu belirten Bozkurt şunları söyledi: "Şu an hemşirelik gibi okulu bitirir bitirmez işe girme garantisi olan bazı dallar var. Biz sektörde işgücü bulmakta zorlandığımız bu alanlarda çalışacak kişiler yetiştireceğiz. Hastane işletmeciliği ve hemşirelik yüksek okulu açmayı hedefliyoruz."

BURSA AĞIRLIK VERİRİZ: Şu anda okul için yer arayışında olduklarına dikkat çeken Bozkurt şöyle konuştu: "Yeri bulunca bir kampüs oluşturup öğrencilerin dersliklerini orada yapacağız. Ancak, saha eğitimini kendi hastanelerimizde vereceğiz.
İstanbul üzerinde odaklanıyoruz. YÖK’e de kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Öğrencilerimize kolaylık sağlamak için de büyük burslar vereceğiz. Yılda 15 bin hastanın ameliyatını, 400 bin hastanın ise tedavisini gerçekleştiriyoruz. Bu deneyimlerle hastanelerimizde öğrencilerimize çok iyi bir öğrenme ortamı oluşturacağız."

AVRUPA’NIN SAĞLIK ÜSSÜ: Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa’nın sağlık üssü haline geleceğine dikkat çeken Bozkurt, şöyle konuştu: "Yurtdışında 100 bin dolar olan kalp ameliyatının bedeli Türkiye’de 10 bin dolara düşüyor. B u da sağlık açısında Türkiye’yer olan ilginin büyük olmasını sağlıyor. Yurtdışında yaşayan Türklere de emekli olduktan sonra Türkiye’de tedavi olma fırsaytını doğuracak kapuılar uluslararası anlaşmalarla açılırsa, şu an 1 milyar dolar olan yıllık sağlık turizminin hacmi 5 milyar doları bulur."

Yasa izin verirse yakınları hastayı odasından izleyecek

MEDICANA Projesini gerçekleştiriken teknik detaylara büyük önem verdiklerini söyleyen Hüseyin Bozkurt, "Kurduğumuz altyapı sayesinde regülasyon izin verdiği zaman hasta yakınları hastalatını odalarında izleyebilecek. Akıllı bina olarak tasarladığımız bu hastanede ameliyalar sırasında ameliyathanenin nem dengesini bile ayarlayabileceğiz" dedi.

 

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim