• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Hastanın ailesi doktora sahip çıktı

Hastanın ailesi doktora sahip çıktı
Sağlık Bakanlığı'nın, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nde yapılan açık kalp ameliyatıyla ilgili soruşturma başlatmasına, ameliyat olan Osman Tokuş'un (14) ailesi tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı'nın, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nde yapılan açık kalp ameliyatıyla ilgili soruşturma başlatmasına, ameliyat olan Osman Tokuş'un (14) ailesi tepki gösterdi.


Kalbinden bıçaklanan oğlunun, kaldırdıkları Bolvadin Devlet Hastanesi'nde kalp cerrahı olmamasına rağmen Opr. Dr. Salim Atalay tarafında yapılan açık kalp ameliyatıyla hayata döndüğünü dile getiren Ahmet Tokuş, Salim Atalay ve hastane hakkında soruşturma açılmasının doğru olmadığını söyledi.

Ameliyat ve hastane ile ilgili haberlerin televizyon ve gazeteler tarafından saptırıldığını dile getiren Tokuş, çarpıtılmış haberlerin insanları rencide ettiğini söyledi.

Haberleri çarpıtarak veren bütün kanalları kınadığını belirten Tokuş, "Allah'a şükürler olsun oğlum hayatta. Oğlumun hayatta olması Salim hoca ve ekibinin zamanında yaptığı ameliyat sayesinde oldu. Salim hoca ve ekibinden Allah razı olsun." dedi.

Kanallar tarafından hastanenin hijyen olmadığı, dingonun ahırına benzediği yönündeki suçlamalara çok üzüldüğünü ifade eden Ahmet Tokuş, "Salim hoca branşı dışında bir ameliyat yaparak oğlumu hayata döndürdü. O önce insanlık vazifesini yaptı. O ve ekibine şükran borçluyum. İnsanlık görevini yapan bir doktor hakkında soruşturma açılmasını doğru bulmuyorum. Salim hocanın ödüllendirilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Yapılan ameliyat ve hastanenin farklı yönlere çekildiğini aktaran baba Tokuş, "Eğer oğlum hemen ameliyat edilmeseydi şimdi belki hayatta olmayacaktı. Salih hoca ve ekibi, saniyeler ile yarışarak oğlumun ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Oğlumun sağlık durumu şimdi gayet iyi ve Allah'a şükür hiçbir problem yok." diye konuştu.

Osman Tokuş da Salim Atalay ve hastane hakkında açılan soruşturmayı doğru bulmuyor.

Salim Atalay'ın ödüllendirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Osman, "Şu anda onun yaptığı ameliyat sayesinde hayattayım. Allah ondan razı olsun." dedi.

Bu arada baba ve oğul, yerel gazetelere verdikleri ilanlarla ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür etti.

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim