• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Hastasını sakat bırakan doktora, 10 ay hapis

Hastasını sakat bırakan doktora, 10 ay hapis
Konya'da 8 yaşındaki çocuğun geçirdiği ameliyatın ardından sakat kalması ile ilgili 3 sanığın yargılandığı davada verilen kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından, tekrar görülen duruşmada doktor sanığa 10 ay hapis cezası verildi.

Konya'da 8 yaşındaki çocuğun geçirdiği ameliyatın ardından sakat kalması ile ilgili 3 sanığın yargılandığı davada verilen kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından, tekrar görülen duruşmada doktor sanığa 10 ay hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kalça çık ığı ameliyatı sonrasında sakat kalan 8 yaşındaki Sevgi Öz ile ailesi, tutuksuz yargılanan anestezi teknikeri İlyas Demirci, anestezi uzmanı Rahime Orhan, doktor İbrahim Baran ve tarafların avukatları katıldı.
Mahkeme başkanı, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin sanıklar hakkında verilen kararı, 26 Haziran 2008'de, sanıklar müdafileri ve katılan vekilinin temyiz itirazlarını yerinde gördüğü için bozduğunu söyledi.
Bunun üzerine yeniden görülmeye başlanılan duruşmada, mahkeme başkanı tarafından söz hakkı verilen Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz, 6 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini, ancak hala bir sonuç alamadığını söyledi.
Çocuğunun her gün gözleri önünde öldüğünü , ancak sanıkların halen dışarda olduğunu belirten Öz, "Artık adalete güvenim kalmadı. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağım. Hakkımı orada arayacağım" dedi.
Küçük çocuğun avukatı Sıla Özbek ise savunmasında, "Biz daha önce sözlü ve yazılı beyanlarda bulunduk. Küçük Sevgi'yi yüzde 100 sakat bırakan sanıkları n cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Son sözü sorulan her 3 sanık da suçsuz olduklarını iddia etti.
Mahkeme başkanı, önceki kararda olduğu gibi sanıklardan Demirci'ye yine 3 ay hapis, Orhan'a ise 6 ay hapis cezası verildiğini söyledi.
Buna göre, hafifletci nedenleri göz önünde tutan mahkeme heyeti, Demirci'nin verilen 3 ay hapis cezasını önce 9 güne ardından 76 YTL'ye, Orhan'ın ise 6 ay hapis cezasını 18 güne daha sonra 153 YTL para cezasına çevirdi.
Önceki kararda ceza almayan, ancak hakkında rüşvet iddiası bulunan Dr. İbrahim Baran'a ise "görevi kötüye kullanmaktan" 10 ay hapis cezası verdi.
Sanıklar hakkında verilen cezalar tecil edildi.
Yüksek Sağlık Şurası'ndan gelen rapora göre anestezi teknikeri İlyas Demirci 1/8, anestezi uzmanı Rahime Orhan ise 2/8 oranında kusurlu bulunmuştu.
Muammer Öz, 2002 yılında, SSK Konya Hastanesinde kalça çıkığı ameliyatı olan kızı Sevgi Öz'ün ameliyat sırasında ihmal sonucu sakat kaldığını öne sü rerek, ameliyata katılan sağlık görevlilerinden şikayetçi olması üzerine dava açılmıştı.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, rüşvet alma suçundan beraat eden İbrahim Baran'ın görevini kötüye kullanmak suçundan cezalandırılması gerektiği için daha önceki kararı bozmuştu.

Bu haber toplam 2321 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim