• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Hastaya 6 bin şişe serum takıldı

Hastaya 6 bin şişe serum takıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin sağlık harcamalarına dikkat çekerek “Bu yıl 3.5 milyar YTL fiyat çıkmasını bekliyorduk. Fakat bu gidişle 6 milyar YTL’ye ulaşacak. Bir üniversite hastanesi Mehmet Ali adlı bir hastaya 6 bin şişe s

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin sağlık harcamalarına dikkat çekerek “Bu yıl 3.5 milyar YTL fiyat çıkmasını bekliyorduk. Fakat bu gidişle 6 milyar YTL’ye ulaşacak. Bir üniversite hastanesi Mehmet Ali adlı bir hastaya 6 bin şişe serum takıldı göstermiş” dedi.

Bir Grup gazeteciyle sohbet eden Bakan Çelik, altı kentte hastanelerin denetlenmeye başladığını da ifade ederek “Hastaneler minibüs tutup köylerden adam topluyorlar. ‘Gelin sizi tedavi edelim’ diyorlar. Vatandaşın tedaviye ihtiyacı varsa tabii olsun. Ama bu davranışlar hoş karşılanamaz. Bakalım hastanelerdeki son denetimlerden neler çıkacak? Bilgisayar bize ipucu veriyor. Ama onlar bilmiyor” diye konuştu.

Kıdem tazminatı için fon formülü
Kıdem tazminatı konusunda ise hem işçiyi, hem işvereni düşündüğünü vurgulayan Çelik “İşçi tazminatı yanmasın istiyor. İşveren de ‘Tazminat yok. Tezgahı alın gidin’ diyor. Ben her ikisini de üzmeyecek sistemin fon olduğunu düşünüyorum” dedi.


‘Tebdil-i kıyafetle sokağa çıktım’
Bakan olduktan sonra halkın neler yaşadığını yerinde görmek için tebdil-i kıyafetle dolaştığını anlatan Çelik şöyle konuştu: “Şapkayı taktım, çarşıya pazara indim. Banka kuyruklarına girdim. Bunun ardından da 65 yaşın üstündeki emeklilerin maaşlarını PTT Bank’lardan alması gerektiğini gördüm. 85 yaşın üstündeki emeklilere de evlerinde maaş ödeme uygulaması yakında başlayacak. Yeni yasayla asgari ücretin üçte birinden az kazancı olanların sigortasını da devlet ödeyecek. Bu insanlar sağlık hizmetinden faydalanacak. Böylece Türkiye’de gerçekten ne kadar yardıma muhtaç insan olduğunun envanteri çıkacak.”


Tuzla’da 10-15 tersaneyi taşımak en iyi çözüm olur
Tuzla’daki tersane kazalarına da değinen Bakan Çelik, sorunun kesin çözümü için tersanelerin bir kısmının taşınması gerektiğini söyledi. Tersaneler bölgesine ez az beş kez gittiğini ve bunların bir kaçının da sivil kıyafetle gerçekleştiğini vurgulayan Çelik “Küçücük alanda dünyanın tersanesi var. Orada bu şartlarda kaza olmaması mümkün değil. Benim kanaatim oradaki tersanelerin bir kısmı yani en az 10-15 tanesi taşınırsa sorun çözülür. Tersanecilik gibi ağır işlerde çalışanlara eğitim verilecek. Tuzla’da da eğitimlere başladık” diye konuştu.

Borcu olana son şans
SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılmasında şu ana kadar 7.6 katrilyon liranın (7.6 milyar YTL) yapılandırıldığını belirten Bakan Çelik “Bu ayın ortasında kasaya giren para 1 milyar YTL’yi aştı. Süre uzar diye kimse umut etmesin. Böyle bir şey olmayacak. Borcunu bir ay içinde ödeyene yüzde 85 faiz ve ceza indirim var. Kasım ayı itibarıyla borcunu ödemeyenlere haciz gidecek” dedi.


Primini düzenli ödeyene indirim
Primini düzgün ödeyeni teşvik etmek için yüzde 5 indirimin de ekimde devreye gireceğini sözlerine ekleyen Çelik “Vatandaşa haksızlık yapılmasın diye indirim yapacağız. Prim borcu olanlara indirim uygulanmayacak. Devleti yanıltanlara ise indirim konusunda bir yıl ceza verilecek. Ancak bu süreyi tamamladıktan sonra yeniden yüzde 5 oranındaki indirimden faydalanacak” diye konuştu.


1 emekliye 3 çalışan hedefi
Sosyal güvenlik sisteminde üç çalışana bir emekli düşmesini amaçladıklarını belirten Çelik “Türkiye’de 9.7 milyon kayıt dışı istihdam var. Bunun yarısı tarımda olsa diğer yarısını sisteme katabiliriz. Geçen yıl 1.9 çalışana 3 emekli düşerken bu sayı şimdi 2.13’e yükseldi. Eğer kayıtdışını önleyebilirsek3 çalışana 1 emekliyi yakalayabiliriz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim