• BIST 8768.58
  • Altın 3023.533
  • Dolar 34.3304
  • Euro 37.4521
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 18 °C

Hava ambulansı ihalesi 2 Nisan'da yapılacak

Hava ambulansı ihalesi 2 Nisan'da yapılacak
Sağlık Bakanlığı, 4 uçak, 17 helikopter ambulans alımı için 2 Nisan’da ihale açacak; her şey yolunda giderse yaza doğru hava ambulansı ile ilk uçuş yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, 4 uçak, 17 helikopter ambulans alımı için 2 Nisan’da ihale açacak; her şey yolunda giderse yaza doğru hava ambulansı ile ilk uçuş yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, hava ambulans sisteminin ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı, sistemin bu yıl hizmete girmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dr. Çom, ihale süreci tamamlanan proje kapsamında 4 uçak, 17 helikopter ambulans alınacağını bildirerek, 2 uçak ile 7 helikopteri bu yıl, 2 uçak ile 10 helikopteri ise gelecek yıl hizmete almayı planladıklarını kaydetti.

İlk defa devlet organizasyonuyla sağlık alanında bu kadar büyük çaplı bir projenin hayata geçirildiğini anlatan Dr. Çom, şöyle konuştu:

“Bu projeyle afet ve olağanüstü hallerde yaralılara daha çabuk ulaşabileceğiz. Bu hava ambulansları organ nakilleri için, kara yoluyla ulaşımı zor olan yerlere yaralıların nakillerinde, turistlik bölgelerde hasta yabancıların hastaneye kaldırılmalarında da kullanılabilecek. Proje kapsamında alınacak hava taşıtları için 2 Nisan’da ihale yapılacak. Her şey yolunda giderse yaza doğru ilk uçuşu yapmayı planlıyoruz.”

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK HARİTASI ÇIKARILDI
Türkiye’nin sağlık haritasının çıkarıldığına da değinen Dr. Çom, ülkenin hangi bölgelerinde hangi hastalıkların daha yoğun görüldüğü, nasıl bir seyir izlediği gibi bilgilerin ellerinde mevcut olduğunu bildirdi. Dr. Çom, daha önce bulaşıcı hastalıkların getirdiği komplikasyonlardan ölümlerin fazla olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Artık gelişmiş ülkelerde kalp ve damar hastalıkları ve kanserden ölümler üst sırada yer alıyor. Bulaşıcı hastalıkları aşılamanın altyapısı bitirildiği için Türkiye’de de 5 yıl öncesi yaşanan bulaşıcı hastalıklarla ilgili hiçbir sıkıntı kalmadı. Aşılama oranları çok yüksek olduğu için bunun verimini alıyoruz. Kızamık bir yılda 20 binlerden 3’e düştü. Sıtmadan vereme kadar özellikle aşıyla önlenebilecek bulaşıcı hastalıklarda uluslararası standartları yakaladık. Aşıya harcanan kaynak, son 7 yılda 12 milyon YTL’den 180 milyon YTL’ye çıktı. Türkiye bulaşıcı hastalıkların tedavisi konusunda çağ atladı. İleride tehlike oluşturabilecek kalp ve damar hastalıkları, kanserden ölümler, hipertansiyon ve obeziteyle ilgili ulusal mücadele için proje hazırladık.”

NTVMSNBC'ye gider

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim