• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Hayat kurtaran kart Türkiye'de

Hayat kurtaran kart Türkiye'de
Kaza ve acil durumlarda yaşam kurtarıcı veriler sunan, seyahatlerde bile sağlık sorunlarınıza derman olan kart Türkiye'de.

Kaza ve acil durumlarda yaşam kurtarıcı veriler sunan, seyahatlerde bile sağlık sorunlarınıza derman olan kart Türkiye'de.

Kaza ve acil durumlarda yaşam kurtarıcı veriler sunan, seyahatlerde her ülkede doğru ilaçlara ulaşmayı mümkün kılan, hastalık özgeçmişi bilgileriyle muayenede kritik rol oynayan World Medical Card (WMC)’ın Türkiye’ye gelişiyle ilgili basın toplantısı Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

16 ülkede aktif olarak kullanılan WMC’nin destekçileri arasında Medical Park Hastaneler Grubu, Garanti Bankası Kredi Kartları ve Turkcell bulunuyor.

Dünya lansmanı 6 ay önce yapılan World Medical Card artık Türkiye’de. WMC’nin Türkiye’de faaliyete geçmesiyle ilgili basın toplantısı dün Çırağan Palace Kempinsky’de yapıldı. Basın toplantısına Nobel ailesinden WMC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Nobel, WMC Dünya CEO’su Tor K. Heggernes, WMC Türkiye Genel Tıbbi Koordinatörü Dr. Hasan İnsel, WMC Türkiye CEO’su Zeki Türkmen, Turkcell Servisler İş Geliştirme Bölüm Başkanı Altuğ Acar, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Mahir Turan ve Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taner Damcı konuşmacı olarak katıldı.
WMC Türkiye Genel Tıbbi Koordinatörü Dr. Hasan İnsel, WMC Card’ın Türkiye’de çok önemli bir eksiği gidereceğini belirterek “Bu kartın içinde tüm medikal bilgilerin olması hastanın tedavisinin de daha çabuk yapılması sağlayacaktır” dedi.

Tıbbi hataları azaltacak

WMC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Nobel de tıbbi hataların yılda yaklaşık 150 bin kişinin ölüme yol açtığını vurgulayarak bu sayının sadece ABD’de kanser ve trafik kazası sonucu hayatını kaybedenlerin toplamından fazla olduğunu söyledi. Nobel konuşmasında şunları söyledi:

“Her hafta, dünyanın tüm ülkelerindeki hastanelerde, eksik bilgiden kaynaklanan hatalı tedaviyle insanlar ölüyorlar. Ben bu konuyla yıllar önce World Medical Card’ın fikir babası, kurucusu ve mevcut yönetim kurulu başkan yardımcısı Arne Veidung’un işbirliği teklifi üzerine ilgilenmeye başladım. World Medical Card, özellikle hayati tehlikesi olan alerji hastaları için önem taşıyor. Benim bazı arkadaşlarım sadece ufak operasyonlarda kullanılan ilaca vücutlarının olumsuz tepki vermesi nedeniyle yaşamlarını yitirdiler. Şirketlerin de bu noktada sosyal sorumluluk gösterip çalışanlarına bu gibi kartları sunmalarının doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye, seyahat eden ve yurtdışında yaşayan birçok vatandaşı ile modern ve dinamik bir ülke. World Medical Card sahibi olmak, yurt dışındayken acil bir sağlık durumuyla karşılaşıldığında çok önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Örneğin, Almanya’da yaşayan yüksek sayıdaki Türk vatandaşının, yabancı dil engeli nedeniyle bu hizmetin potansiyel kullanıcı adayları olduğunu düşünüyorum.
İnanıyorum ki, bu hizmet önümüzdeki 10 yıl içinde global anlamda benimsenmiş olacak. Önceki ve mevcut ABD yönetimleri elektronik sağlık kaydına geçişi açık biçimde desteklemiştir ve giderek artan sayıda insan hem kendilerini hem de ailelerini korumanın sorumluluğunu hissetmektedir.”
WMC’nin destekçilerinden Turkcell Servisler İş Geliştirme Bölüm Başkanı Altuğ Acar da WMC ile yapılan işbirliğinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirtirken Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Mahir Turan da kişisel sağlık bilgilerinin tek bir kartta toplanmasının teşhisi ve tedaviyi kolaylaştıracağını vurguladı.
Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ultra maratoncu olan Prof. Dr. Taner Damcı, özellikle seyahatlerde karşılaşılan sağlık sorunlarında böyle bir kartın çok işlevsel olacağının altını çizdi.

World Medical Card hakkında…
WMC’nin ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya, Danimarka, İsviçre, Hollanda, İsrail, Norveç, İspanya, İsveç ve Ukrayna gibi ülkelerde temsilcilikleri ve dünya çapında kullanım ağı bulunuyor.

Bir seyahatte ya da acil bir durumda kişisel ve tıbbi bilgilere ulaşmayı sağlayan, 16 ülkede temsilciliği ve tüm dünyada milyonları bulan kullanıcısı olan World Medical Card (WMC) “oncard”, “onmobile” ve “onweb” olarak üçlü erişim paketiyle hizmet sağlıyor.

WMC, 1998 yılında acil tedavi gerektiren durumlarda, hastayı hiç tanımayan bir sağlık ekibine onun temel medikal geçmişini sunarak, tedavi güvenliğini artıracak bir sistem yaratmak amacıyla kuruldu. Ardından deneyimli bir uzman ekip, Norveç’deki Bergen Üniversitesi’yle işbirliği içinde "kişisel medikal kayıt sistemi" World Medical Card’ı geliştirdi. Sistemin fikir babası ve kurucusu Nobel ailesinden Dr. Michael Nobel, bu tür bir bilgi eksikliği yüzünden yaşanan bir trajedinin ardından harekete geçerek girişimi başlatmıştı.

World Medical Card, acil bir durumda kimlerle irtibata geçilmesi gerektiği, alerjiler, hangi ilaçların kullanıldığı ve geçirilen hastalıklar gibi temel bilgilere kolaylıkla ulaşılması yoluyla güvenli müdahale yapılmasını, çeşitli ülkelerde isimleri farklı olan ilaçların kolaylıkla temin edilmesini ve sağlıklı verilerle muayene yapılmasını mümkün kılıyor. Tüm medikal bilgiler uluslararası standartlara göre yazıldığı için dünyanın her yerinde geçerli olan WMC’de tanı ve tedaviler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenmiş olan ICD-10 ve ATC kodları ile sisteme kaydediliyor. World Medical Card, sunduğu 3 hizmetle (onCard, onMobile, onWeb) hem ulusal, hem de uluslararası ortamda kişi için önem taşıyan temel sağlık bilgilerine erişimi sağlıyor.

KARTIN İÇİNDEKİ BİLGİLER:

* İlk Aranacaklar (Acil durumlarda ulaşılacak yakınlar ve hekim)
* Tanılar
* İlaçlar
* Alerjiler
* Kan Grubu
* Sağlık Geçmişi
* Organ Bağışı ile İlgili Karar
* Diğer Önemli Bilgiler

İnternet Haber

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim