• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Hedef Alliance 4 Milyar Dolara Ulaştı, Zinciri Cezayir'e Kadar Uzattı

Hedef Alliance 4 Milyar Dolara Ulaştı, Zinciri Cezayir'e Kadar Uzattı
İlaç dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Hedef Alliance, Mısır ve Rusya’dan sonra Cezayir pazarına da girdi. Geçen yıl koplam 4 milyar dolarlık ciroya ulaşan Hedef Alliance, Cezayirli Hydrapharm SPA’nın çoğunluk hisselerini almak için, ilk etapta

İlaç dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Hedef Alliance, Mısır ve Rusya’dan sonra Cezayir pazarına da girdi. Geçen yıl koplam 4 milyar dolarlık ciroya ulaşan Hedef Alliance, Cezayirli Hydrapharm SPA’nın çoğunluk hisselerini almak için, ilk etapta 15 milyon dolar ödeyerek yüzde 30’una ortak oldu.

Dünyanın en büyük 5 ilaç dağıtımcısından biri olma hedefiyle uluslararası yatırımlara yönelen Hedef Alliance, faaliyet bölgelerine Mısır ve Rusya’dan sonra Cezayir’i de ekledi. Cezayir’de, ilaç dağıtımında pazar lideri olan Hydrapharm SPA’nın yüzde 51 çoğunluk hissesinin alımına yönelik ilk adımı atan Hedef Alliance, şirkete yüzde 30 ortak oldu. İçeride 3.15 milyar dolar, yutdışı faaliyetleriyle de geçen yıl 4 milyar dolar ciroya ulaşan Hedef Alliance’ın, ayrıca Ortadoğu, Asya, Doğu Avrupa pazarları için görüştüğü biliniyor.

2010’DA YÜZDE 51’İ: 2003 yılında ortak olduğu UCP firmasıyla Mısır’da faaliyet göstermeye başlayan, 2007 yılında da Rusya’nın 5 büyük deposundan biri olan Apteka Holding’i bünyesine katan Hedef Alliance, Cezayir pazarına da girdi. 27 Aralık 2007’deki imza töreniyle Afrika’nın en önemli ilaç pazarlarından biri olan Cezayir’de ilaç dağıtım, promosyon ve ithalat alanlarında lider olarak gösterilen Hydrapharm SPA’nın yüzde 51 çoğunluk hissesinin alımına yönelik ilk adımı attı. İmzalanan anlaşmayla yüzde 30’luk payla firmaya ortak olan Hedef Alliance ve Mısır’daki iştiraki UCP, geri kalan yüzde 21’lik hisse alımını 2010 yılı sonunda gerçekleştirecek.

STRATEJİK HAMLE: Avrupa’nın önde gelen ilaç dağıtıcısı İngiltere merkezli Alliance Boots (2007 sonunda
ABD’li özel sermaye fonu KKR tarafından 11.1 milyar sterline satın aldı) ile 2001’de stratejik ortaklık gerçekleştiren ve 2007’de Türkiye ilaç pazarında 3.15 milyar dolar ciro yapan Hedef Alliance’ın hedefi ise dünyanın sayılı dağıtımcılarından biri olmak. Cezayir’deki bu son ortaklık için "Uluslararası bir oyuncu ve bölgesel bir güç olma yolunda Kuzey Afrika’daki önemli stratejik hamlelerimizden birini gerçekleştirdik" diyen Hedef Alliance A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, şunları söyledi: "Cezayir’de ilaç pazarının büyüklüğü 1 milyar dolar ve Hydrapharm SPA pazarın lideri. Bu ortaklıkla Hydrapharm SPA’nın Cezayir’deki konumunu güçlendirirken, çevre ülke pazarlarında da onlarla birlikte el ele ilerleyeceğiz. 33 milyonluk genç bir nüfus ve dinamik bir pazara sahip olan Cezayir’in geleceğine inancımız tam."

SIRADA ROMANYA VAR: Ethem Sancak, bu 15 milyon dolarlık operasyonda 3 yıllık bir satın alma opsiyonu bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu satın alma bu sürede 50-60 milyon dolarlık bir operasyona dönüşebilir" dedi. Mısır ve Rusya’daki faaliyetleriyle birlikte Hedef Alliance’ın geçen yıl 4 milyar dolar ciroya, 14 bin civarında da çalışan sayısına ulaştığını belirten Sancak, yurtdışında büyüme çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurguladı. Mısır, Rusya ve Cezayir’in ardından Romanya’ya gireceklerini açıklayan Sancak, "Yakında burada da bir operasyon gerçekleştireceğiz" dedi.

Hydrapharm 350 milyon dolar ciro hedefliyor

HEDEF Alliance’ın ortak olduğu, Hydrapharm SPA bugün alanında Cezayir’in en büyük şirketi olarak biliniyor. 1995 yılında Mahmud Beşir ve Mahmud Abbas Terki kardeşler tarafından başkent Cezayir’de kurulan Hydrapharm SPA, Cezayir ilaç pazarında müşterilerine ithalattan, pazarlama ve dağıtıma kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. 2007’yi 220 milyon dolar ciro ve yüzde 24 payla kapatması beklenen firma, Cezayir, Tizi Ouzou ve Ain Defla’da kurulu depoları ve 450 çalışanıyla pazar lideri olarak gösteriliyor. Ortaklıkla birlikte, 2008’de Setif ve Oran’da açacağı depolarıyla cirosunu 350 milyon dolara çıkarmayı planlayan şirketin, pek çok tedarikçi ile de münhasırlık anlaşması bulunuyor.

Bu haber toplam 2150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim