• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Hekim eşinden gerçekleri ifade eden bir mektup...

Hekim eşinden gerçekleri ifade eden bir mektup...
Hekimlerin çalışma koşulları ile ilgili zorlukları, belki de kendileri kadar, eşleri de yaşıyor. İşte bir hekim eşinden gerçekleri ifade eden duygusal bir mektup..


Sevgili Doktor Eşim,

Seni görüyorum, seni duyuyorum.  Bütün gece boyunca öksürdüğünü, grip sonrası pnömoni nedeni ile hırıltılarını duyuyorum.  Bir sonraki vardiyana gitmek için, 5 saat uyuyabildiğin uykunda titremelerini hissediyorum.

Bunu ‘vardiya’ diye adlandırdım ama ikimizde biliyoruz ki bir doktor 8 ya da 12 saatlik normal mesai yapmaz. 16 saat belki daha fazla çalışacaksın. Akşam evde ya da sabahın erken saatlerinde sürekli bir şeyler okuyor olacaksın.  Soğumuş yemeğini yemeye çalışırken veya hızlı bir şekilde aldığın duştan sonra saçını kurutmaya çalışırken telefon ile konuşmaya çalışacaksın.  Çünkü biliyorum ki seni yalnız bırakmayacaklar.  Tatiller de bile…

Hayallerinden vazgeçtiğini, hekim sayısı yetmediği için sürekli nöbete kalman gerektiğini, yöneticilerinin isteklerini sorar gibi yapıp; senden hep daha fazlasını istediğini ama hep daha azını verdiğini görüyorum.

Ruhunu kaybettiğini görüyorum. Sevincin, eğlenceli yanın ve ince zekanın yerini, hoşnutsuzluk ve alaycı sözlere bıraktı. Zamana karşı yarışıyorsun.

Görüyorum ki eve bitkin ve yorgun geliyorsun ama buna rağmen bulaşıkları ve çamaşırları yıkamaya çalışıyorsun. Umudumu da kaybediyorum.  Çünkü biliyorum ki geleceğe dair planlarımız hiç bitmeyecek; ev sahibi olmak, çocuklarımızın geleceği, stressiz bir ev… Umudumu kaybediyorum çünkü seni mahveden bu yolda devam edeceksin biliyorum.

Bunu kendi mutluluğun için değil; insanlara yardım etmek, onları tedavi etmek ve ailelerinin yanına göndermek için yapıyorsun ya da bir sonraki maceraya geçişlerini kolaylaştırıyorsun.  Çünkü biliyoruz ki hepimiz ölümlüyüz.

Evrak işleri, hasta sonuçları, teşhis koyulacak diğer hastalar ve pek çok iş için pnömonine rağmen çalışmak zorundasın ve ayaktasın.

Onlar; senin sürekli araştırdığını, geç saatlere kadar bir şeyler okuduğunu, ne kadar yorulduğunu ve yeteri kadar uyuyamadığını görmüyorlar. Yaşlı bir hastayı tekrar hayata döndürmek için ne kadar uğraştığını, kendine iyi bakmayan insanların sağlığı için ne kadar uğraştığını görmüyor, senden mucize bekliyorlar.

Hayatının 23 yılını ve eğitimine harcadığın onlarca parayı da görmüyorlar.

Ben seni görüyorum ve seni seviyorum.

Doktor Eşi,

Charity Williams

 

kaynak:KevinMD
çeviri: medimagazin

 

Bu haber toplam 6215 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim