• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hekime özgü taşınırlar hakkında duyuru

Hekime özgü taşınırlar hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Hekime özgü taşınırlar hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 80981279-809.99-E.1301  04.10.2019
Konu : Hekime Özgü Taşınır Hk.

DAĞITIM YERLERİNE

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kamuda kaynakların verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılması, gelirlerin kalitesinin arttırılması amacıyla Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulması kararı alınmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımız bünyesinde Bakanlık Makamı Oluru ile Bakan Yardımcılığına bağlı Tasarruf Takip Ofisi kurulmuştur. Bu ofis marifetiyle Kuruma Özel Mal, Hizmet ve Sermaye Giderleri ile Ortak Mal, Hizmet ve Sermaye Giderleri için eylem planları hazırlanmıştır.

Bakanlığımız tarafından Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlara yönelik hazırlanan TGAP-P2-3 "İlaç harcamaları kontrol altına alınacaktır." ve TGAP-P2-4 "Tıbbi malzeme tüketiminde yerindeliğin sağlanması ve edinme maliyetlerinin düşürülmesi sağlanacaktır" proje kartlarına yönelik faaliyetler kapsamında yapılan incelemeler sonucunda sağlık tesislerimizde hekimin branşına özgü talep edilen ilaç ve tıbbi sarf malzemelerin, ilgili hekim tayin olduğunda hareket görmediği, miadı süresince kullanılamayarak zayi olma riskinin oluştuğu ve stok yönetimi açısından olumsuz durumlara yol açtığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak;

Sağlık tesislerimizde hekime özgü, ilk defa alınacak ilaç ve tıbbi sarf malzemeler için geçmiş dönem tüketim istatistiklerinin bulunmaması halinde; hekimin görev yeri değiştirme riski göz önüne alınarak düşük miktarlı ve kısa süreli alım yapılmalıdır. Taşınır İstek Belgesinde Hekim imzası mutlaka bulunmalı ve belge muhafaza edilmelidir.

Kamu zararı oluşmaması için talep eden hekim talep miktarı gerekçesini sunmalı, sadece ilgili hekim tarafından kullanılacak bir ürün ise miadı süresince kullanılmaması halinde dayanak Taşınır İstek Belgesi ile takip edileceği ve Taşınır Mal Yönetmeliği “İkinci Bölüm Madde 5- (2) Harcama yetkilileri; … kasıt, kusur veya ihmal sonucu kırılan, bozulan (miadı dolan) veya kaybolan taşınırların ilgililerden tazmini için gerekli işlemleri yapmaya veya yaptırmaya yetkilidir. (5) Taşınırların muhafazasından ve yönetilmesinden sorumlu olanların, gerekli tedbirlerin alınmaması veya özenin gösterilmemesi nedeniyle taşınırın kullanılmaz hale gelmesi veya yok olması sonucunda sebep oldukları kamu zararları hakkında, 27/9/2006 tarihli ve 2006/11058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır." gereği işlem yapılacağı hekime bildirilmelidir.

Hekime özgü, sağlık tesisi içerisinde başka bir hekim tarafından kullanılması mümkün olmayan malzemeler, ilgili hekimin tayin durumunda yeni görev yerine devredilmelidir.

Hekimin tayin olduğu sağlık tesisi tarafından talep edilen ürünlerin satın alımı yapılmadan, öncelikle eski görev yeri olan sağlık tesisinde ilgili ürünler kullanılmıyor ise devir suretiyle tedariki için talep edilmelidir.

Konunun Müdürlüğünüz tarafından bağlı sağlık tesislerindeki ilgili hekim ve Taşınır Kayıt Yetkililerine iletilmesi ve söz konusu işlemlerin titizlikle yürütülmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:
Gereği:                                                  Bilgi:
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlükleri)         Tasarruf Takip Ofis


Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim