• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Hemodiyaliz Cihazları Bakım ve Onarımları hakkında duyuru

Hemodiyaliz Cihazları Bakım ve Onarımları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Hemodiyaliz Cihazları Bakım ve Onarımları hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 80981279-809.99
Konu : Hemodiyaliz Cihazları

 

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : 25/04/2019 tarihli ve 80981279-809.99-568 sayılı yazı.

Tasarruf ve Gelir Artırıcı Programlar (TGAP) kapsamında “Tıbbi cihazların bakım ve onarımlarında etkinliğin arttırılması” faaliyeti ile ilgili olarak Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde yer alan Hemodiyaliz Cihazlarının bakım ve onarımları ile ilgili Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanlığına yapılan geri bildirimler tarafımızca değerlendirilmiştir.

Bu doğrultuda,

1. Hemodiyaliz cihazları için gerekli olan birçok yedek parçanın sağlık tesisleri bünyesinde ekonomik ömrünü doldurmuş olup hurdaya ayrılması planlanan ve ilgi yazıda belirtilen parasal limitlere göre hurdaya ayrılan cihazlar üzerinden kaynak geliştirme marifetiyle gerekli parçaların edinilebileceği, bulunamaması durumunda yedek parça alımına çıkılmasının daha ekonomik olabileceği değerlendirilmiştir.

2. Hemodiyaliz cihazlarının iç hat temizliklerinin yapılmasını sağlayan dezenfeksiyonun her işlem sonrası yapılmasının öncelikle hasta güvenliği ve cihazda kalsiyum karbonata bağlı tıkanıkların önlenebilmesi açısından önemli olduğu değerlendirilmektedir.

3. Uzun süre kullanılmayacak olan hemodiyaliz cihazları içerisinde su kalmamasına ve transfer edilecek cihazların dik konumda taşınmasına dikkat edilmelidir.

4. Hemodiyaliz cihazının iç ve dış temizliği için kullanılan dezenfektanların yanlış kullanımı cihaz parçalarının ömrünü kısaltabildiğinden dezenfektanların cihaz kullanım kılavuzlarında belirtilen içeriğe sahip kimyasallarla ve oranlarda yapılması önem arz etmektedir.

Söz konusu tasarruf faaliyetleri ile ilgili olarak cihazların etkin kullanımının ve bakım onarımlarında etkinliğin arttırılabilmesi için yukarıda belirtilen maddelere dikkat edilmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Rahmi KILIÇ

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:
Gereği:                                           Bilgi:
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlükleri)   Tasarruf Takip Ofisi

 

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim