• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Hemşireler resimle stres atıyor

Hemşireler resimle stres atıyor
Aşırı uzun nöbetler yüzünden yorgunluk ve stres yaşayan hemşireler bir de duygusal açıdan zorlandıkları için mesleklerini çok sevseler de sıkıntı yaşıyor. Uzmanlar, sorunla mücadele için egzersiz tavsiye ediyor

Hemşirelik, en stresli mesleklerden biri. Ağır hastaların uzun süre acı çekmesi ve yaşamını yitirmesi, hemşirelerin kendilerini çaresiz hissetmelerine ve başkalarına yardım etmeyi başarıp başaramadıklarını sorgulamalarına neden oluyor. Amerika’da çok sayıda hastane, doktor ve hemşirelerin stres ve yorgunlukla başa çıkabilmesi için programlar düzenliyor. Amerika’nın Sesi, hemşireleri egzersiz yapmaya ve sanatla uğraşmaya teşvik eden bir kanser tedavi merkezini ziyaret etti.

Powers, Washington’daki Georgetown Üniversitesi’ne bağlı Lombardi Kanser Merkezi’nde mesai arkadaşlarıyla birlikte esneme hareketleri yapıyor.

Powers, “Beş dakikalığına da olsa hastalık düşünmemeye çalışıyorsunuz, yenilenmiş ve tazelenmiş olarak işinizin başına gelince çok daha verimli çalışıyorsunuz” diyor.

Hemşireler çok uzun saatler, büyük stres altında çalışıyor.

Lombardi Kanser Merkezi’nden hemşire Lizzie Hagood: “Bazen çabalarınızın işe yaramadığını hissediyorsunuz. Kansere bağlı rahatsızlıkları olan ağır hastalarla çalışıyoruz.”

Georgetown Üniversitesi, hemşirelerin stresle başa çıkabilmeleri için programlar yürütüyor.
Program direktörü Nancy Morgan: “Dansçılar, müzisyenler, görsel sanatçılar ve ressamlar getirdik. Ben yazı öğretiyorum. Programı kanser merkezinden tüm hastaneye yaydık.”

Thomas Yung, programa mola saatinde katılıyor: “İnsanlara yardım etmek, onlara zor zamanlarında destek vermek çok yorucu bir iş.”

Hemşireler, stress atmak için yeni yöntemler deniyor.

Hastane, hemşirelere dikiş ve boncuk sanatını öğretmek için sanatçı Lauren Kingsland’le anlaşmış: “Hemşireler, yeni uğraşlar ediniyor. Kumaşların farklı dokunuşlarını, dikiş dikmeyi ve bundan keyif almayı öğrenerek stresi, kafalarını yoran konuları bir tarafa bırakıyorlar. Güzel birşey yaratmak ruhunuzu besler.”

Resim yapmak da oldukça popüler. Hastaneye haftada bir de ressam geliyor.

Tricia Smyth, günlük rutinine resmi de katmayı seviyor: “Resim dersine istediğimiz zaman girip çıkma konusunda çok esnekler. Gidip birkaç fırça darbesi atıyorum, hastalardan biri çağırırsa hemen hastamı görüp geri geliyorum.”

Hemşirelerin stres atmak için yaptıkları sanat projeleri, hastanelerin duvarlarını süslüyor, hem hemşirelerin, hem de hastaların gülümsemesini sağlıyor.

Bu haber toplam 2950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim