• BIST 8334.94
  • Altın 1629.728
  • Dolar 27.3788
  • Euro 28.9506
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 21 °C

Hemşirelerin eğitiminde değişiklik

Hemşirelerin eğitiminde değişiklik
Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile daha önce “Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu” olarak belirlenen “Kurul” tanımı, “Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulunun Teşkili, Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge uyarınca belirlenecek Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu” olarak değiştirildi.

Tebliğin, sınav sorularına ilişkin maddesinde de değişikliğe gidildi. Buna göre, eğitim sonunda yapılacak sınavlarda sorulacak sorular, Kurul tarafından en az 50 adet hazırlanacak. Sınavlar, yılda iki defa Bakanlığın bildireceği gün, saat ve merkezlerde yapılacak. Kursiyerler, eğitimi takip eden altı ay içerisinde yapılacak ilk sınava girmekle yükümlü olacak.

Enfeksiyon hemşireleri için sınav, daha önce eğitimin son gününde İl Sınav Komisyonu tarafından eğitim merkezlerinin bulunduğu Müdürlüklerde Bakanlığın bildireceği gün ve saatte yapılıyordu.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim