• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Her 6 kişiden biri migren hastası

Her 6 kişiden biri migren hastası
Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Duygu: "Her 6 kişiden biri migren hastası. Türkiye'de ise yaklaşık 10 milyon kişi bu hastalığın etkileriyle savaşıyor"

Türkiye Migren Derneği Başkanı Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu, migreni asrın vebası olarak tanımlayarak, "Her 6 kişiden biri migren hastası. Türkiye'de ise yaklaşık 10 milyon kişi bu hastalığın etkileri ile savaşıyor" dedi.

Dernek tarafından düzenlenen ve migren ameliyatı olan kişilerin katıldığı programda konuşan Duygu, migrenin sadece başağrısından ibaret olmadığını aktardı.

Migren hastalarının içinde bulundukları ruhsal durumdan dolayı zaman zaman dışarı bile çıkamadıklarını belirterek, "Bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet gösteren hastalar, migren atakları tuttuğu zaman vücutlarında herhangi bir fiziksel bozukluk olmamasına karşın içinde bulundukları durumdan dolayı dışarı çıkamamakta. Kimseyle konuşamadıkları için işlerinden ve aile yaşamlarından geri kalmakta. Bu denli ciddi bir hastalık olan migren, toplumlar açısından da belirgin bir mali yüke neden olmakta" diye konuştu.

Duygu, Türkiye'de migren hastası olan ve uzun süre tedavi gören çok sayıda kişiyi migren ameliyatı yaparak, kısa sürede sağlığına kavuşturduğunu anlattı.

Türkiye'de migren ameliyatlarının yeni yeni tanınmaya başlandığını ve migrenin ameliyat sayesinde kabus olmaktan çıktığını ifade eden Çetin Duygu, şunları kaydetti:

"Migren hastalarına kesinlikle ameliyat olmalarını tavsiye ediyorum. Ameliyatın başarı oranı yüzde 90 seviyesinde. Bilimsel yayınlarda yüzde 60 oranında tam iyileşme, yüzde 30 oranında belirgin düzeyde iyileşme şansı 5 yıllık takiplerle belirlenmiştir. Migren asrın vebası ve milyonları etkiliyor. Her 6 kişiden biri migren hastası. Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kişi bu hastalığın etkileri ile savaşıyor. Migren ameliyatı sayesinde bu hastalıktan kurtulan kişiler yeni hayatlarına kavuşuyor. Migren ameliyatından yarar görmüş Türkiye'nin bir çok ilinden migren hastaları ve yakınları bulunuyor. Bu kişilerin bir araya gelerek dernek kurması ise bizim için çok anlamlı ve önemli. Migren hastalığının toplumca ciddiyetinin tanınması ve tedavisinin migren ameliyatı ile mümkün olduğunu dernek olarak çok iyi anlatmamız lazım."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim