• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor

Her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor
Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin: - "Biz onkoloji merkezli bir hastaneyiz. Hastanemizde her türlü kanser cerrahisi büyük bir başarıyla yapılmaktadır"

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser hastalıklarını başarıyla tedavi ettiklerini belirterek, "Meme kanseri çok sık görülen kanserlerden bir tanesi. Her 8 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir." ifadelerini kullandı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi açıklamasına göre, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin başta olmak üzere alanında uzman doktorlar meme kanserinde erken teşhise dikkat çekerek bilgiler verdi.

Etkinlikte, kadınlarda meme kanserine karşı erken teşhisin önemine dikkat çekilerek erken tanı alan birçok hastanın memenin kozmetik yapısı bozulmadan yapılan cerrahi ve ilaçla tedavi edilebilir olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Ekber Şahin, etkinlikte yaptığı değerlendirmede, hastanenin başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser hastalıklarını başarıyla tedavi ettiklerini belirterek, "Meme kanseri çok sık görülen kanserlerden bir tanesi. Her 8 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Hastanemizde bununla ilgili her türlü branş mevcut. Biz onkoloji merkezli bir hastaneyiz. Hastanemizde her türlü kanser cerrahisi büyük bir başarıyla yapılmakta. Burada meme kanserinin hem cerrahi tedavisi hem kemoterapisi, hem de radyoterapisi başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Hastanemizi tercih eden herhangi bir kanser hastası başka hiçbir sağlık kuruluşuna ihtiyaç duymadan tüm tedavilerini hastanemizde alabilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

- "İleri evre meme kanserlerinde her gün yenilikler oluyor"

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu da meme kanserinde erken tanı alan hastaların kemoterapi tedavisi almayabileceğini vurguladı.

Büyükhatipoğlu, "Bu ay meme kanseri farkındalık ayı. Meme kanserinde çok şey değişti. Değişmeyen tek şey erken tanının önemi. Erken tanı alan hastalar kemoterapiden kurtulabilirler. Bu bağlamda, erken tanı alan birçok hastamıza kemoterapi seçeneği sunmadan sadece ameliyat yeterli olabiliyor veya hormon tedavisiyle devam edebiliyoruz. Bunun yanı sıra ileri evre meme kanserlerinde de teknolojik anlamda çok ilerleme kaydedildi. Önceden tedavisi yok gibi görünen bu kanser türü artık bir romatizma hastalığı gibi tedavi edilebilmektedir. Biz bu hastalıkta yaşamı kaliteli ve sürdürülebilir hale getirmeye çalışmaktayız. Bunun yanı sıra ileri evre meme kanseri olan hastalara uyguladığımız tedavilerde de tamamen iyileşenler de oluyor. Meme kanseri tedavi edilebilir bir hastalıktır." yorumunu yaptı.

Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Füsun Kökçü ise kadınların meme kanseri konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini aktardı.

Kökçü, "Meme kanseri farkındalık ayında nükleer tıp kliniği olarak en önemli vazifemiz, teşhis aşamasında kanser saptanan hastaların tedavisine Pet CT cihazı ile yol gösterici olarak hem memedeki yaygınlığı hem de tüm vücuttaki yaygınlığını değerlendirmektir.

Bütün bu süreç tamamlandıktan sonra meme kanseri hastalarında tedavi süreçleri başlıyor. Meme kanseri farkındalık ayında bütün kadınlara söyleyeceğimiz tek bir şey var meme sağlığınıza önem verin ve hayata gülümseyin. Meme kanseri teşhisi ve tedavisi artık çok kolaylaşmış bir kanser türü." ifadelerini kullandı.

- "Kadınların özellikle 20 yaşından itibaren kendi kendine yapacakları muayene önemli"

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül, kozmetik olarak memede doku kaybı olmadan iyileştirilebildiğine vurgu yaptı.

Gül, "Meme kanseri artık toplumda çok sık görülen bir hastalık olmakla birlikte önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaya başladı ve giderek de toplum sağlığı sorunu haline dönüştü. Meme kanserinde aslında en önemli kısım erken teşhistir. Burada önemli olan kadınların özellikle 20 yaşından itibaren kendi kendine yapacakları meme muayenesidir.

Erken teşhis edilen bu kanserlerde uygulanan ilaç tedavileri, yaptığımız cerrahi müdahalelerle kozmetik bakımdan meme dokusu korunarak meme kanseri tamamen iyileşebilmektedir. Hatta son zamanlarda yaptığımız onkoplastik meme kanseri cerrahisi ile kozmetik olarak meme dokusu da korunarak estetik kaygıdan uzak meme yapısında herhangi bir kayıp olmadan tamamen iyileşebilen bir hastalık olarak öne çıkmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran da meme kanserlerinde en önemli sorunlardan birinin hastalığın aynı bölgede veya yakın bölgede tekrarlaması yani nüksetmesi olduğunu ifade etti.

Şeran, "Radyoterapi bu aşamada, nüksetmesini önlemede diğer bir ifade ile hastalığın tekrar ortaya çıkmasını önlemede en önemli tedavi araçlarından bir tanesidir. Hastanemizde de TrueBeam denen cihazla son dönemlerde çok yaygın olarak kullanılan IMRT yöntemiyle sadece kanserli bölge hedeflenmekte başta akciğer kalp gibi kritik organlarla beraber tüm sağlam dokular da korunmaktadır. Bu sayede hedeflenen doku ile ideal radyoterapi dozuna ulaşılırken, kritik organlarda olumsuzluk yaşanmamaktadır." açıklamasını yaptı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim