• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Her öğrenci tezden önce intihal raporu sunacak

Her öğrenci tezden önce intihal raporu sunacak
YÖK Başkanı Yekta Saraç, yüksek lisans ve doktora programı açılması kriterlerine ilişkin yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın sosyal medya hesablarından yaptığı açıklamalar şöyle;

YÖK Başkanlığı görevini devraldığımızda açıkladığımız yakın hedeflerimizden birisi de Lisansüstü eğitim ve öğretimde çıtayı yükseltmekti.

Y.lisans ve doktora kriterlerine ilişkin en son karar 08.10.2009 tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında alınmıştı.

O tarihten bugüne konuya yönelik herhangi bir çalışma yapılmamıştı.

Kriterleri, başta yükseköğretim kurumlarından, akademik camiadan, tüm paydaşlardan ve "Askıya Çıkardık" uygulamamız kanalı ile gelen, çok sayıda görüş ve önerileri dikkate alarak güncelledik.

Şimdi çalışmamız tamamlandı. Aldığımız kararları yükseköğretim kurullarımıza bir yazı ile bildirdik.

Şimdi önümüzde kamuoyuna beyan ettiğimiz Tıp ve Hukuk Fakültelerine taban puan getirilmesi meselesi var.

Bu sene bu iki alanla sınırlı kalmak üzere başlayan uygulama önümüzdeki yıl akademik camianın talepleri çerçevesinde genişleyebilir.

Yüksek lisans ve doktora kriterlerinin güncellenmesi çalışmasını tamamladık. Aldığımız kararları yükseköğretim kurullarımıza bir yazı ile bildirdik.

Bu kriterlerin getirdiği başlıca değişiklikler şunlardır;

1-Doktora programında asgari öğretim üyesi sayısı 5 'ten 6'ya çıkarılmış, ayrıca daha önce yabancı uyruklu öğretim üyeleri asgari öğretim üyesi arasında değerlendirilmezken bu değişiklikler ile bir (1) yabancı uyruklu öğretim üyesi kabul edilmiştir. Böylelikle bir taraftan kriterler yükseltilirken diğer taraftan da üniversitelerimizin uluslararasılaştırılması teşvik edilmiştir.

2-Doktora programında yer alacak öğretim üyelerinin en az dört yarıyıl bir lisans ya da iki yarıyıl tezli yüksek lisans programında ders vermiş olması, yüksek lisans programı için ise en az iki yarıyıl bir lisans programında ders vermiş olması,

3-Bir öğretim üyesinin doktora programında tez yönetebilmesi için en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olması gerektiği şartları konularak ,artık doktorayı bitirdikten hemen sonra doktora dersi verme ve doktora tezi danışmanlığı yapılması sonlandırılmış, araya akademik olgunluk için bir geçiş dönemi eklenmiştir.

4-Lisansüstü Tez danışmanlığı için üst sınır getirilmiş, bununla birlikte bu sınırı düşürme konusunda üniversitelere yetki verilmiştir. Artırma konusu ise yine üniversitelere bırakılmış, fakat istisnai gerekçelere bağlanmıştır.

5-Yeterlilik ve tez savunma toplantılarının dinleyicilerin katılımına açık yapılması düzenlenmiş, bazı üniversitelerce uygulanan tez savunmasından önce öğrenci tarafından intihal programı raporu teslim edilmesi tüm üniversiteler için geçerli olmak üzere kesin karara bağlanmıştır.

Memurlar.Net - Özel

Bu haber toplam 4722 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim