• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır...

Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır...
Yaşınızın ilerlemesi, güzelliğinizin tarih olacağı anlamına gelmez. Yaşınıza uygun olarak geliştirilmiş ürünler kullanarak zamanın etkileriyle savaşabilir ve her yaşta güzel...

 


GÜNEŞE DİKKAT EDİN
* İlk çizgiler öncelikle yüzde kendisini gösterir ama yeterli nemlendirildikleri takdirde hemen azalır, hatta görülmez olurlar. Birçok nemlendiricinin içeriğinde bulunan hyaluronik asit, cildin nemlenmesini ve daha canlı görünmesini sağlar.
* Rutin olarak uyguladığınız cilt bakımınızı, ağızdan alınan takviyelerle tamamlayabilirsiniz. Alpha lipoik asit, koenzim Q10 ve omega yağları içeren takviyeleri tercih etmenizde fayda var.
* Anne-babanızın nasıl yaşlandığına bakın. Kırışıklıklarından mı daha çok yakınıyorlar, yoksa gerdanlarının sarkmasından mı? Sizi de etkilemesi mümkün olan bu potansiyel problemlerle savaşan ürünler alın. Hücre yapımını tetikleyen, retinol içerikli kremler kullanmalısınız. Bu, cildinize A vitamini desteği verir ve cildinizin daha parlak ve elastik bir görüntü kazanmasını sağlar.
* Güneşin dik geldiği saatlerde asla uzun süre dışarıda kalmayın.

40'LI YAŞLAR
Yüzünüzü toparlamak ve gerginleştirmek için özel olarak üretilmiş ürünlerle sarkmaların önüne geçebilirsiniz.
* 40'lı yaşlarda peptitler, kaslara gönderdikleri sinyalleri azaltır. Bu da kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Uzun vadede ise cildin kolajen üretimini artırır. Bu nedenle, botoks etkisine sahip olan ürünler kullanın. Boyun, dekolte bölgeniz ve elleriniz gibi yaşınızı ortaya çıkaracak bölgelerinize özen gösterin. Bu bölgeler için; retinoid içeren yıkama jelleri, peeling ürünleri ve kremler kullanın. Kreminiz; A, C ve E vitaminleri açısından zengin olmalı.
* Yağ ve şekerden daha uzak, meyve ve sebzeye daha yakın beslenin.

50'Lİ YAŞLAR

Süper güçlendirici ürünlerle, yaşlanmayla savaşmaya devam edebilirsiniz…
* Kahverengi lekelerinizle başa çıkmak için; TCA (trichloroacetic asit) içeren peeling ürünleri kullanın.
* Hiçbir şey cildi, menopoz kadar kurutmaz. Bu nedenle menopoza girdiğinizde, kullandığınız nemlendirici miktarını mutlaka artırın. Nemlendiricinin, shea yağı ve lesitin içerdiğinden emin olun.
* Yağ bazlı ürünler kullanmanın zamanı geldi. Kullandığınız kremlerin uzun saatler etkisini sürdüren formüllere sahip olması da şart. Bakımınızı tamamlamak için kremlerin gücünü artıracak serumlardan yararlanın.
* Kilonuzu sabit tutmaya özen gösterin. Böylece sarkmalar belirginleşmez.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7260 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim