• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Hiçbir Hastanenin Senet İmzalatma Hakkı Yok

Hiçbir Hastanenin Senet İmzalatma Hakkı Yok
Akdağ, “Gerçek acil hastalara hangi hastane olursa olsun bakmak zorundadır. Artık hastalarımızı maddi endişeye sevkeden senet uygulamaları sona ermiştir. Eğer böyle bir şey vuku bulursa, Bakanlık olarak ensesindeyiz” dedi.

Akdağ, “Gerçek acil hastalara hangi hastane olursa olsun bakmak zorundadır. Artık hastalarımızı maddi endişeye sevkeden senet uygulamaları sona ermiştir. Eğer böyle bir şey vuku bulursa, Bakanlık olarak ensesindeyiz” dedi.

TÜMSİAD Genel Merkezi’nde sağlık uygulamaları ve sağlık politikaları üzerine bir konferans veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çağdaş dünyanın gereği olan Aile Hekimliği uygulamalarının gelecek sene tüm Türkiye’de etkin şekilde faaliyete geçeceğini belirtti.

Akdağ, aynı zamanda bütün Türkiye’de evde bakım hizmetleri uygulamasını da başlatacaklarını ifade etti. 112 Acil ambulanslarıyla herhangi bir özel hastaneye kaldırılan ve yoğun bakım hizmeti alan hastalara hiçbir hastanenin kesinlikle paraları olmadığı için senet imzalatma hakkı olmadığını, bu durumu çok yakından takip ettiklerini kaydeden Akdağ, “Gerçek acil hastalara her halükarda kaç gün boyunca olursa olsun bu hastaneler bakmak zorundadır. Bu yönde Bakanlığımıza gelen şikayetleri anında İl Müdürlüklerimize havale ediyoruz. Ve hastalarımızın her türlü yoğun bakım hizmetini maddi endişe olmadan almasını sağlıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TÜMSİAD Genel Merkezi’nde sağlık politikaları üzerine verdiği konferansa, TÜMSİAD Kurucu Başkanı Mehmet Yıldırım, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ve çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı. Konferansta bir selamlama konuşması yapan TÜMSİAD Kurucu Başkanı Mehmet Yıldırım, derneklerinin 2005 yılında kurulduğunu, çok kısa bir süre içinde yurt içi ve yurt dışı yapılanmalarıyla binlerce üyeye ulaştığını belirterek, “Türkiye ekonomisinin omurgası KOBİ’lerdir. TÜMSİAD, KOBİ’lerin elele vermesi, gönül gönüle vermesi, güçlenmesi, yurt içinde üretim seferberlikleri başlatmaları ve yurt dışında rekabeti en üst düzeyde gerçekleştirmeleri için her türlü bilgi ve dayanışmanın merkezi olmuştur. TÜMSİAD şu anda Türkiye’nin en fazla üyeye sahip olan KOBİ derneğidir ve KOBİ’lerin sesi soluğu olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Akdağ TÜMSİAD üyelerini bir araya getiren sebebin “Ortak Gönül” olduğunu kaydederek, “Hep ortak akıldan bahsederiz, ortak akıl elbette olacak, ama bizim medeniyetimiz batılı medeniyet gibi gelişemez. Bazı medeniyeti hep başkalarının sırtına basarak gelişmiştir. Bizim medeniyetimiz ise sosyal dayanışmanın, kaynaşmanın, elele vermenin, gönül gönüle vermenin adıdır. Güçlerinizi bir araya getirmezseniz, ayakta kalamazsınız. Ortaklıklarla sermayenizi büyüterek, üretim ve pazarlama stratejilerinizi geliştirerek bu birlikteliklerden sinerji oluşturabilirsiniz” diye konuştu.

İş ahlakını geliştirmenin her şeyden önemli olduğunu belirten Akdağ, “Biz de Sağlık Bakanlığı olarak milyarlarca liralık alımlar yapıyoruz. Bu alımlarda bizleri en fazla düşündüren şey, yapılanlarda yolsuzlukların olmaması” diye konuştu. Daha sonra izleyicilerden gelen soruların cevaplanmasına geçildi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ise SİAD’ların öneminin hergeçen gün arttığını belirterek, ülke ekonomisinde lokomotif olarak TÜMSİAD’ın tüm çalışmaların içinde olduğunu vurguladı. Sert, Türkiye’nin kalkınma yönünde hamleler sergilediğini ifade ederek, “Ya kriz bizi tuş edecekti, ya da biz krizi tuş edecektik. STK’lar olarak, SİAD’lar olarak bu kriz döneminde elimizden geldiğince çalıştık. Türkiye ekonomisi büyüyor ve gelecekte dünyanın en büyük 10 ekonomisinin içinde var olacak” diye konuştu. Daha sonra Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar kürsüye geldi. Ünüvar, kalkınma kavramının çok değişik boyutları içinde taşıdığını belirterek, bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Programın sonunda Bakan’a TÜMSİAD Genel Başkanı ve Kurucu Başkanı bir plaket hediye etti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7345 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim