• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hikayesini AA'nın duyurduğu engelli Muhammed, Türkiye'de tedavi olacak

Hikayesini AA'nın duyurduğu engelli Muhammed, Türkiye'de tedavi olacak
15 yaşındaki Muhammed Şehabi: "Tedavi olmak için Türkiye topraklarına giriyorum. İnşallah Suriye'ye yürüyerek döneceğim"

Anne Um Muhammed Şehabi: "Muhammed'in iyileşmesi için sizlerden dua bekliyoruz. Muhammed'in durumunu yakından takip eden Anadolu Ajansına çok ama çok teşekkür ederim"

Suriye'deki iç savaşta bir uçak saldırısında omuriliği zarar görerek engelli olan 15 yaşındaki Muhammed Şehabi, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye'ye getirilirken, Muhammed'in tedavisini Romatem Sağlık Grubu üstlendi.

AA'nın, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde henüz 10 yaşındayken bir hava saldırısı sırasında vücuduna şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu engelli duruma düşen Muhammed'in hikayesini 10 Haziran'da duyurmasının ardından, Sağlık Bakanlığı ve Gaziantep Valiliği koordinesinde Romatem Sağlık Grubu harekete geçti.

Özel sağlık grubu, 15 yaşındaki Muhammed'in tedavisini üstlendi. Valilik ve Sağlık Bakanlığı ekipleri de Suriye'deki aileye ulaşarak, Muhammed ve annesi Um Muhammed Şehabi'yi Türkiye'ye geçirdi.

- "İnşallah Suriye'ye yürüyerek döneceğim"

Muhammed, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Çobanbey sınır kapısında AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Muhammed, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah eski sağlığıma kavuşacağım ve öyle döneceğim. Tedavi olmak için Türkiye topraklarına giriyorum. Suriye'ye inşallah yürüyerek döneceğim." dedi.

- "Türkiye ve Anadolu Ajansına teşekkür ederiz"

Muhammed'in annesi Um Muhammed Şehabi de oğlunun çağrısının karşılık bulmasından ötürü sevinçten konuşmakta zorlandığını belirtti.

Şehabi, "Muhammed'in tedavisi için Türkiye ve Anadolu Ajansına teşekkür ederiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Muhammed'in iyileşmesi için sizlerden dua bekliyoruz. Muhammed'in durumunu yakından takip eden Anadolu Ajansına çok ama çok teşekkür ederim. Şu an Türkiye topraklarındayız." şeklinde konuştu.

- Muhammed’in hikayesi

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Bab ilçe merkezinde anne ve 3 kardeşiyle hayatını sürdüren Muhammed, 2016'nın başlarında henüz 10 yaşındayken bir hava saldırısı sırasında vücuduna şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu engelli hale geldi.

Bu saldırıda omuriliği ve sinirleri zarar gören Muhammed, günün neredeyse her saati kriz geçirerek, şiddetli ağrılara maruz kalıyor.

Bab ilçe merkezinde yaşayan Muhammed, 10 Haziran'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de tedavi görmek istediğini belirtmişti. 15 yaşındaki Muhammed, AA muhabiriyle görüşmesi sırasında de krize yakalanmış ve yaşadığı o anlar, yürekleri burkmuştu.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim