• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Hitachi, kanser tedavisinde ileri teknolojinin transferine talip

Hitachi, kanser tedavisinde ileri teknolojinin transferine talip
Hitachi Sağlık İş Kolu Üst Yöneticisi Watanabe: "Ülkenin ilk parçacık ışın tedavisi çözümünü tesis etmek için Türkiye ile çalışmaya oldukça istekliyiz"

DİLARA ZENGİN - Hitachi Sağlık İş Kolu Üst Yöneticisi Masaya Watanabe, kanser tedavisinde kullanılan parçacık ışın terapisinin Hitachi'nin sunduğu ileri teknolojilerden biri olduğunu belirterek, "Ülkenin ilk parçacık ışın tedavisi çözümünü tesis etmek için Türkiye ile çalışmaya oldukça istekliyiz." dedi.

Merkezi Japonya'daki Hitachi şirketi, Kurt & Kurt İthalat İhracat ve Mümessillik Anonim Sirketi’nin yüzde 75 hissesini satın almasıyla Türkiye'de sağlık alanındaki çalışmalarına hız verdi.

Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Watanabe, Türkiye'nin coğrafi konumuyla Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya için son derece stratejik bir önem taşıdığını, bunun yanı sıra bölgenin en büyük ve en güçlü sağlık hizmeti pazarı olduğunu söyledi.

Hitachi'nin Türkiye'deki son yatırımının hem şirket hem de Türkiye için çift taraflı bir kazanç olacağına inandıklarını vurgulayan Watanabe, "Türk hükümetinin vatandaşları için sağlık hizmetlerinde reform yapma konusundaki başarısı olağanüstü. Özellikle kamu-özel sektör iş birliğiyle Yozgat, Isparta ve Mersin’de 3 hastanenin açılmasındaki başarı, diğer ülkelerde Türkiye’deki uygulamalardan bir şeyler öğrenme isteği yaratmaktadır. Türkiye’nin uzmanlığını Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Afrika bölgelerine aktarmak için çok iyi konumlandığına inanıyoruz. Hitachi de bu hedefini desteklemek için Türkiye ile çalışmak istiyor." diye konuştu.

Watanabe, kamu-özel sektör iş birliğinin Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması için büyük önem taşıdığını vurgulayarak Hitachi’nin bilgisayarlı tomografi, ultrason gibi ekipmanlarının Isparta ve Yozgat’taki yeni açılan hastanelerde kullanıldığını ve şehir hastanelerine büyük önem göstermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Son yatırımlarıyla Türkiye’yi küresel çapta, sağlık alanında 5’inci stratejik merkez olarak konumladıklarını belirten Watanabe, "Hitachi Healthcare Türkiye ile Kafkaslar'dan, Kuzey Afrika ülkelerine, Ortadoğu’ya kadar toplamda 65 ülkedeki operasyonlarımızı Türkiye’den yöneteceğiz. Kurt & Kurt’un yaklaşık 40 yıllık tecrübesini de kullanarak tanı sistemlerindeki satış kanallarını güçlendirmekle kalmayıp Türkiye, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’da hastane görüntüleme merkezleri için operasyon servisleri de dahil olmak üzere yeni iş alanları açmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Watanabe, Türkiye’deki tanı ve görüntüleme pazarında halihazırda büyük bir oyuncu olduklarını aktararak hem çözümleri hem de ekipmanları sürekli olarak sağlayacaklarını ve çözümlerinin sadece tanıyla sınırlı olmadığını, tedavi kabiliyetlerinin de olacağını kaydetti.

- Türkiye'nin sağlık turizmini güçlendirecek

Kanser tedavisinde kullanılan parçacık ışın terapisinin Hitachi'nin sunduğu ileri teknolojilerden biri olduğuna dikkati çeken Watanabe, "Ülkenin ilk parçacık ışın tedavisi çözümünü tesis etmek için Türkiye ile çalışmaya oldukça istekliyiz. Şu anda Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde benzer çözümler bulunmadığı için parçacık ışın tedavisi çözümünün Türkiye’nin sağlık turizmindeki konumunu önemli derecede güçlendireceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Watanabe, parçacık ışın tedavisinin 15 yılı aşkın bir süredir Mayo Clinic, MD Anderson gibi dünyanın en ileri onkoloji kliniklerinde tedavi amacıyla kullanıldığını ve parçacık tedavisi sistemlerine olan ihtiyacın giderek arttığını aktardı.

Söz konusu teknolojiyi Türkiye'ye de getirmek için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Watanabe, bu görüşmeler neticesinde Sağlık Bakanlığının da bu teknolojiye sıcak baktığını gözlemlediklerini anlattı. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3154 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim