• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı-16.03.2019

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı-16.03.2019
Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 16 Mart 2019 tarihli ve 30716 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

16 Mart 2019 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 30716

YÖNETMELİK

 

Kamu İhale Kurumundan:

HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE 
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4/3/2009 tarihli ve 27159 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin onbirinci fıkrasında yer alan “ihtiyaç raporu ile ön yeterlik ve/veya ihale dokümanının hazırlanması, ihale kaydının yapılması ve ihale kayıt numarasının alınması, ilanların yayımlanması, ihale komisyonu oluşturma işlemlerinin ve doküman satın alanların kaydı, dokümanda açıklama ve değişiklik işlemlerinin yapılması, başvuru ve teklifler ile bunların değerlendirilmesi işlemlerinin kaydı ve teyit gibi” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin yedinci fıkrasında yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “25/2/2011 tarihli ve 27857 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 11 inci, 12 nci ve 13 üncü maddelerine göre oluşturur.” ibaresi “EKAP üzerinde hazırlar.” olarak ve dördüncü fıkrasında yer alan “Talep edenlere, yabancı dilde hazırlanan doküman Türkçe doküman ile birlikte verilir. Bu durumda” ibaresi “Bu durumda, başka dillerde hazırlanan doküman da EKAP’a yüklenir ancak” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

İhale ve ön yeterlik dokümanının görülmesi ve EKAP üzerinden indirilmesi

MADDE 25 – (1) İhale ve/veya ön yeterlik dokümanı, EKAP’ta ve idarenin ilanda belirtilen adresinde görülebilir. Ancak ihaleye katılabilmek için dokümanın EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi zorunludur. Aday veya isteklinin ortak girişim olması halinde, ortaklardan herhangi birinin dokümanı e-imza kullanarak indirmesi yeterlidir.

(2) İlansız ihalelerde dokümanı sadece davet edilenler görebilir ve e-imza kullanarak indirebilir.

(3) EKAP’a kayıtlı olmayan gerçek ve tüzel kişiler adına, EKAP üzerinden ihale ve/veya ön yeterlik dokümanı indirilemez. Ortak girişimlerde, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının EKAP’a kayıtlı olması gerekir.

(4) Dokümanın görülmesi ve e-imza kullanılarak indirilmesi için herhangi bir bedel talep edilemez.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yapılan bu değişikliklere ilişkin zeyilname” ibaresinden sonra gelmek üzere “ihale dokümanının bir parçası olarak EKAP’a yüklenir ve” ibaresi eklenmiş, aynı fıkrada yer alan “doküman alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş, dördüncü fıkrasında yer alan “idarece yapılacak açıklama” ibaresinden sonra gelmek üzere “ihale dokümanının bir parçası olarak EKAP’a yüklenir ve” ibaresi eklenmiş, aynı fıkrada yer alan “doküman alanların” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesinin altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini tevsik etmek üzere, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait iş deneyimini gösteren belgenin sunulması halinde; ticaret sicili müdürlükleri veya meslek mensubu (serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir) tarafından, ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren ortaklık tespit belgesinin sunulması zorunludur. Ticaret sicili müdürlükleri veya meslek mensubu tarafından düzenlenen ortaklık tespit belgesinin, düzenlendikten sonra iş deneyimini gösteren belgeyi kullanan tüzel kişinin temsilcisi ve iş deneyimini gösteren belge sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.

(7) Tüzel kişi tarafından sunulan iş deneyimini gösteren belgenin, ihale veya son başvuru tarihinden geriye doğru en az bir yıldır kesintisiz olarak aynı tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, bu ortağa ait iş deneyimini gösteren belgelerin tamamı teminat süresi sonuna kadar başka bir tüzel kişiye kullandırılamaz.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 48 inci maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu belge sahiplerinin kuracakları veya ortak olacakları tüzel kişiliklerin ihaleye girebilmesinde; en az bir yıldır tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip olması ve bu sürede Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olması, teminat süresi sonuna kadar bu şartların muhafaza edilmesi zorunludur.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “bu Yönetmelik” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “bu Yönetmelik” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “bu Yönetmelik” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 59/A maddesinin onuncu fıkrasında yer alan “iki iş gününden az olmamak üzere” ve “ya da onbirinci fıkra hükmü saklı kalmak kaydıyla gerçeğe aykırı beyanda bulunan” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 59/B maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Davet yapılmadan önce isteklilere değerlendirme dışı bırakılan teklifler ve gerekçeleri bildirilir.” ibaresi “Davet edilmeyecek isteklilere ise davet edilmeme gerekçeleri elektronik eksiltme başlamadan önce bildirilir.” olarak değiştirilmiş, dördüncü fıkrasının sonuna “Birden fazla kalemden oluşan ihalelerde/kısımlarda eksiltme kalem fiyatları üzerinden yapılır ve eksiltilmiş kalem fiyatlarının toplamı, eksiltilmiş teklif olarak verilir.” cümlesi eklenmiş, beşinci fıkrasında yer alan “yaklaşık maliyet, elektronik eksiltme tamamlandıktan sonra açıklanır.” ibaresi “; istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte, elektronik eksiltme tamamlandıktan sonra açıklanır. Tekliflerin açıldığı oturumda düzenlenen tutanaklardan ise yalnızca Zarf Açma ve Belge Kontrol Tutanağının istekli isimleri belirtilmeyecek şekilde hazırlanan ve ihale komisyonu başkanınca onaylanan suretleri, isteyenlere imza karşılığı verilir.” olarak değiştirilmiş ve onuncu fıkrasında yer alan “Geçerli tekliflerde” ibaresinden önce gelmek üzere “Eksiltmeye yeni bir isteklinin katılmasına yol açacak şekilde” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğin 67 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “belgelerin” ibaresinden önce gelmek üzere “bilgi ve/veya” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin 68 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan “olmadığına dair” ibareleri ile üçüncü fıkrasında yer alan “idareye sunulan” ibaresinden sonra gelmek üzere “bilgi ve/veya” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 17 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 19 – (1) Bu maddeyi yürürlüğe koyan Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır. Ancak, bu maddeyi yürürlüğe koyan Yönetmeliğin 7, 8, 14, 29, 35, 36, 37, 50, 51, 52, 72, 73, 74, 82, 83, 84 ve 88 inci maddeleri, ilanı veya duyurusu 18/3/2020 tarihi ve sonrasında yapılmış olan ihalelerde; 1, 9, 10, 11, 15, 16, 28 ve 89 uncu maddeleri, ilan veya duyuru tarihlerine bakılmaksızın ilgili maddelerin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanır.”

MADDE 18 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK001.0/H numaralı İhale Onay Belgesi standart formundaki “Doküman Satış Bedeli” ibaresi ile (5) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 19 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK002.1/H numaralı Açık İhale Usulü İlan Formunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (1) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmış ve forma aşağıdaki 13 numaralı madde eklenmiştir.

“7- İhale dokümanının görülmesi:

7.1.İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.

7.2.İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.”

“13- Bu [ihalede/ihalenin … kısmında/kısımlarında] [elektronik eksiltme yapılacaktır/yapılmayacaktır.]  maddesi eklenmiştir.”

MADDE 20 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK002.2/H numaralı Belli İstekliler Arasında İhale Usulü Ön Yeterlik İlan Formunun 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (1) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmış ve forma aşağıdaki 9 numaralı madde eklenmiştir.

“6- Ön yeterlik ve ihale dokümanının görülmesi:

6.1.Ön yeterlik ve ihale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.

6.2.Ön yeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.”

“9- Bu [ihalede/ihalenin … kısmında/kısımlarında] [elektronik eksiltme yapılacaktır/yapılmayacaktır.]”

MADDE 21 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK002.3/H numaralı 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (a)/(d)/(e) bentlerine göre Pazarlık Usulüyle Yapılan İhale İlanı Formunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (1) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

“7- İhale dokümanının görülmesi:

7.1.İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.

7.2.İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.”

MADDE 22 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK002.4/H numaralı 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (b)/(c)/(f) bentlerine göre Pazarlık Usulüyle Yapılan İhale İlanı Formunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (1) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

“7- İhale dokümanının görülmesi:

7.1.İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.

7.2.İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.”

MADDE 23 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK003.0/H numaralı 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (b), (c) ve (f) bentlerine göre Yapılacak İhaleye Davet Formundaki “satın alınabilir.” ibaresi “aşağıda belirtilen adresten e-imza kullanılarak indirilebilir. https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Teklif/IhaleDokumanDownload.aspx” olarak değiştirilmiş ve (1) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 24 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK004.0/H numaralı Ön Yeterlik/İhale Dokümanının Satın Alındığına İlişkin Form yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 25 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK013.0/H numaralı Ön Yeterlik Değerlendirmesi Sonucu Yeterli Bulunan Adaylara Sonucun Bildirimi ve Teklif Vermeye Davet Mektubu Formundaki “İhale dokümanının satın alınabileceği yer” ve “İhale dokümanı satış bedeli” ibareleri ile bu ibarelere ilişkin dipnotlar yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 26 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK016.0/H numaralı Açık İhale, Belli İstekliler Arasında İhale ve Pazarlık Usullerinde Teklif Edilen Fiyatlara ve Yaklaşık Maliyetin Açıklanmasına İlişkin Tutanak standart formuna, formda yer alan “açıklanmıştır.” ibaresine bağlı olarak aşağıda yer alan 2 numaralı dipnot eklenmiştir.

“2 Elektronik eksiltme yapılan ihalede/kısımda, yaklaşık maliyet ve isteklilerce teklif edilen fiyatlar eksiltme yapıldıktan sonra açıklanacağı için bu form, “hazır bulunanlara” ibaresi çıkartılarak eksiltme yapıldıktan sonra, EKAP üzerinden isteklilerin erişimine açılacak şekilde düzenlenecek ve talep edenlere onaylı sureti imza karşılığı verilecektir.”

MADDE 27 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK018.0/H numaralı İhale Komisyonu Kararı standart formundaki “Doküman alanların” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 28 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK020.0/H numaralı İhale Üzerinde Kalan İsteklinin Sözleşme İmzalamaya Davet Edilmesine İlişkin Formda yer alan “belgeler ile” ibaresi “belgeler veya bu belgeler yerine ekte yer alan Sözleşme İmzalanmadan Önce Sunulacak Belgelerin Teyidine İlişkin Tabloyu doldurarak sunmak,” olarak değiştirilmiş ve standart formun ekine bu Yönetmeliğin Ek-1’inde yer alan Sözleşme İmzalanmadan Önce Sunulacak Belgelerin Teyidine İlişkin Tablo eklenmiştir.

MADDE 29 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK027.0/H numaralı Ortaklık Durum Belgesi standart formu başlığı ile birlikte bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2’deki şekilde değiştirilmiştir.

 MADDE 30 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.1 inci maddesindeki “satın alması veya”, “c) İhale dokümanının satın alınabileceği yer:”,  “ç) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil):” ve “d) Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli” ibareleri ile (4) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 31 –  Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 32 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.3 üncü maddesi ile (5) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 33 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.5 inci maddesindeki “ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak ihale dokümanı indirilecek gerçek ve tüzel kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 34 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 6.7 nci maddesinde yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve maddenin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 35 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.1 inci maddesinin (ğ) bendinde yer alan “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “ticaret sicil memurlukları” ibaresi “ticaret sicili müdürlükleri” olarak, “şartın” ibaresi ise “şartların” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 36 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.2 nci maddesine bağlı (10) numaralı dipnotunda bulunan 7.2.1 inci maddelerindeki “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 37 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.3 üncü maddesine bağlı (11) numaralı dipnotunda bulunan “hissesine sahip” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 38 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 13.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve 13.4 üncü maddesinde yer alan “satın alanlara” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlere,” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 39 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 14.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak ve 14.3 üncü maddesinde yer alan “satılmasına” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesine” olarak değiştirilmiştir. 

MADDE 40 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 21 inci maddesine bağlı (26) numaralı dipnotta bulunan “ön projeyle çıkılan yapım işleri hariç olmak üzere;” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı dipnotta bulunan 21.1. maddesinin başına “İhalede/ihalenin … kısmında/kısımlarında” ibaresi eklenmiş, “Davet yapılmadan önce isteklilere değerlendirme dışı bırakılan teklifler ve gerekçeleri bildirilir.” ibaresi “Davet edilmeyecek isteklilere ise davet edilmeme gerekçeleri elektronik eksiltme başlamadan önce bildirilir.” olarak değiştirilmiş, 21.3. maddesinin birinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Birden fazla kalemden oluşan ihalelerde/kısımlarda eksiltme kalem fiyatları üzerinden yapılır ve eksiltilmiş kalem fiyatlarının toplamından oluşan yeni teklif eksiltilmiş teklif olarak gönderilir.” cümlesi eklenmiş, 21.7. maddesinde yer alan “yaklaşık maliyet” ibaresi “istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte” olarak değiştirilmiş ve 21.8. maddesinin başına “Eksiltmeye yeni bir isteklinin katılmasına yol açacak şekilde” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 41 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 30.2.3 üncü maddesinin sonuna “Ancak fiyat veya fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar üzerinden elektronik eksiltme yapılan ihalede/kısımda; istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte, eksiltme tamamlandıktan sonra açıklanır ve düzenlenen tutanaklardan, yalnızca Zarf Açma ve Belge Kontrol Tutanağının istekli isimleri kapatılarak ihale komisyonu başkanı tarafından onaylanmış suretleri, isteyenlere imza karşılığı verilir.” cümlesi eklenmiştir.

MADDE 42 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 31.6 ncı maddesinde yer alan “Bu ihalelerde istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte, eksiltme sonuçlanınca açıklanır.” cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 43 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 35.2 nci maddesine bağlı (35) numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu maddeye,

(A) Kısmi teklife açık olmayan ve elektronik eksiltme yapılan ihaleler ile kısmi teklife açık ve kısımların tamamında elektronik eksiltme yapılan ihalelerde “Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklifi eşit olan istekliler davet edilmek suretiyle ihale komisyonu tarafından kura çekilerek belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(B) Kısmi teklife açık ve kısımların yalnızca biri veya birkaçında elektronik eksiltme yapılan ihalelerde “Elektronik eksiltme yapılan … kısımda/kısımlarda ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklifi eşit olan istekliler davet edilmek suretiyle ihale komisyonu tarafından kura çekilerek belirlenir.” ibaresi yazılacak ve elektronik eksiltme yapılmayacak kısım/kısımlar için de başına “Elektronik eksiltme yapılmayan … kısımda/kısımlarda” ibaresi eklenmek suretiyle aşağıdaki ibarelerden uygun olanı seçilerek yazılacaktır.

(1) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, maddeye “Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen kriterler sırasıyla dikkate alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(2) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin, fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlendiği ihalelerde maddeye “teklif fiyatı daha düşük olan isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir. Teklif fiyatlarının eşit olması halinde ise 35.1.1 inci maddesindeki fiyat dışı unsurların öncelik sıralaması esas alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenecektir.” ibaresi yazılacaktır.

(C) Elektronik eksiltme yapılmayan ihalelerde aşağıdaki ibarelerden uygun olanı seçilerek yazılacaktır.

(1) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, maddeye “Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen kriterler sırasıyla dikkate alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(2) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin, fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlendiği ihalelerde, maddeye “teklif fiyatı daha düşük olan isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir. Teklif fiyatlarının eşit olması halinde ise 35.1.1 inci maddesindeki fiyat dışı unsurların öncelik sıralaması esas alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenecektir.” ibaresi yazılacaktır.”

MADDE 44 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4.1 inci maddesindeki “satın alması veya”, “c) Ön yeterlik ve ihale dokümanının satın alınabileceği yer:”,  “ç) Ön yeterlik dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil):”, “d) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil):”, “e) Posta yoluyla ön yeterlik dokümanı satış bedeli” ve “f) Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli” ibareleri ile (4) ve (5) numaralı dipnotlar yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 45 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4.2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 46 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4.3 üncü maddesi ile bu maddeye bağlı (6) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 47 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4.4 üncü maddesinde yer alan “alabilirler” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirebilirler” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 48 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4.6 ncı maddesindeki “ön yeterlik dokümanı veya ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak ön yeterlik dokümanı veya ihale dokümanı indirilecek gerçek ve tüzel kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 49 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 6.7 nci maddesinde yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve maddenin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 50 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 7.1 inci maddesinin (f) bendinde yer alan “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “ticaret sicil memurlukları” ibaresi “ticaret sicili müdürlükleri” olarak, “şartın” ibaresi ise “şartların” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 51 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 7.2 nci maddesine bağlı 10 numaralı dipnotunda bulunan 7.2.1. maddelerindeki “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 52 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 7.3 üncü maddesine bağlı 11 numaralı dipnotunda bulunan “hissesine sahip” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 53 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 12.2 nci maddesinde yer alan “ön yeterlik dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak ön yeterlik dokümanı indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve 12.4 üncü maddesinde yer alan “satın alanlara” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlere,” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 54 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 13.2 nci maddesinde yer alan “ön yeterlik dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak ön yeterlik dokümanı indirenlerin” olarak ve 13.3 üncü maddesinde yer alan “satılmasına” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesine” olarak değiştirilmiştir. 

MADDE 55 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 20.3 üncü maddesindeki “; ihale dokümanının nereden ve hangi bedelle satın alınacağı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 56 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.1 inci maddesindeki “satın alması veya”, “c) İhale dokümanının satın alınabileceği yer:”,  “ç) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil):” ve “d) Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli” ibareleri ile (4) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 57 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 58 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.3 üncü maddesi ile bu maddeye bağlı (5) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 59 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.5 inci maddesindeki “ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak ihale dokümanı indirilecek gerçek ve tüzel kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 60 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 6.7 nci maddesinde yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve maddenin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 61 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 13.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve 13.4 üncü maddesinde yer alan “satın alanlara” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlere,” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 62 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 14.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak ve 14.3 üncü maddesinde yer alan “satılmasına” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesine” olarak değiştirilmiştir. 

MADDE 63 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 21 inci maddesine bağlı (21) numaralı dipnotta bulunan “ön projeyle çıkılan yapım işleri hariç olmak üzere;” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı dipnotta bulunan 21.1 inci maddesinin başına “İhalede/ihalenin … kısmında/kısımlarında” ibaresi eklenmiş, “Davet yapılmadan önce isteklilere değerlendirme dışı bırakılan teklifler ve gerekçeleri bildirilir.” ibaresi “Davet edilmeyecek isteklilere ise davet edilmeme gerekçeleri elektronik eksiltme başlamadan önce bildirilir.” olarak değiştirilmiş, 21.3 üncü maddesinin birinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Birden fazla kalemden oluşan ihalelerde/kısımlarda eksiltme kalem fiyatları üzerinden yapılır ve eksiltilmiş kalem fiyatlarının toplamından oluşan yeni teklif eksiltilmiş teklif olarak gönderilir.” cümlesi eklenmiş, 21.7 nci maddesinde yer alan “yaklaşık maliyet” ibaresi “istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte” olarak değiştirilmiş ve 21.8 inci maddesinin başına “Eksiltmeye yeni bir isteklinin katılmasına yol açacak şekilde” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 64 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 30.2.3 üncü maddesinin sonuna “Ancak fiyat veya fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar üzerinden elektronik eksiltme yapılan ihalede/kısımda; istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte, eksiltme tamamlandıktan sonra açıklanır ve düzenlenen tutanaklardan, yalnızca Zarf Açma ve Belge Kontrol Tutanağının istekli isimleri kapatılarak ihale komisyonu başkanı tarafından onaylanmış suretleri, isteyenlere imza karşılığı verilir.” cümlesi eklenmiştir.

MADDE 65 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 31.6 ncı maddesinde yer alan “Bu ihalelerde istekliler, teklif fiyatları ve eksiltmeye konu fiyat dışı unsurların değerleri yaklaşık maliyet ile birlikte, eksiltme sonuçlanınca açıklanır.” cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 66 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-4’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 35.2 nci maddesine bağlı (30) numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu maddeye,

(A) Kısmi teklife açık olmayan ve elektronik eksiltme yapılan ihaleler ile kısmi teklife açık ve kısımların tamamında elektronik eksiltme yapılan ihalelerde “Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklifi eşit olan istekliler davet edilmek suretiyle ihale komisyonu tarafından kura çekilerek belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(B) Kısmi teklife açık ve kısımların yalnızca biri veya birkaçında elektronik eksiltme yapılan ihalelerde “Elektronik eksiltme yapılan … kısımda/kısımlarda ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklifi eşit olan istekliler davet edilmek suretiyle ihale komisyonu tarafından kura çekilerek belirlenir.” ibaresi yazılacak ve elektronik eksiltme yapılmayacak kısım/kısımlar için de başına “Elektronik eksiltme yapılmayan … kısımda/kısımlarda” ibaresi eklenmek suretiyle aşağıdaki ibarelerden uygun olanı seçilerek yazılacaktır.

(1) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, maddeye “Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen kriterler sırasıyla dikkate alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(2) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin, fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlendiği ihalelerde, maddeye “teklif fiyatı daha düşük olan isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir. Teklif fiyatlarının eşit olması halinde ise 35.1.1 inci maddesindeki fiyat dışı unsurların öncelik sıralaması esas alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenecektir.” ibaresi yazılacaktır.

(C) Elektronik eksiltme yapılmayan ihalelerde aşağıdaki ibarelerden uygun olanı seçilerek yazılacaktır.

(1) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, maddeye “Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen kriterler sırasıyla dikkate alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenir.” ibaresi yazılacaktır.

(2) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin, fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlendiği ihalelerde, maddeye “teklif fiyatı daha düşük olan isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir. Teklif fiyatlarının eşit olması halinde ise 35.1.1 inci maddesindeki fiyat dışı unsurların öncelik sıralaması esas alınarak ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenecektir.” ibaresi yazılacaktır.”

MADDE 67 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin (3) numaralı dipnotu aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (4) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

“4.1. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste ve EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmesi zorunludur.

a) İhale dokümanının görülebileceği yer:……………………………………………            

b) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi3.1:…………………………...……

3.1 Resmi internet sayfası olan İdare, ihale dokümanını ayrıca bu sayfada yayımlayabilir.”

MADDE 68 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 69 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.3 üncü maddesi ile (5) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 70 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.5 inci maddesindeki “ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak ihale dokümanı indirilecek gerçek ve tüzel kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 71 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 6.7 nci maddesinde yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve maddenin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 72 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.1 inci maddesinin (ğ) bendinde yer alan “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “ticaret sicil memurlukları” ibaresi “ticaret sicili müdürlükleri” olarak, “şartın” ibaresi ise “şartların” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 73 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.2 nci maddesine bağlı (10) numaralı dipnotunda bulunan 7.2.1 inci maddelerindeki “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 74 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f)  Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.3 üncü maddesine bağlı (11) numaralı dipnotunda bulunan “hissesine sahip” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 75 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 13.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve 13.4 üncü maddesinde yer alan “satın alanlara” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlere,” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 76 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-5’te yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b),(c),(f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 14.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak ve 14.3 üncü maddesinde yer alan “satılmasına” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesine” olarak değiştirilmiştir. 

MADDE 77 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.1 inci maddesindeki “satın alması veya”, “c)İhale dokümanının satın alınabileceği yer:”, “ç)İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil):” ve “d) Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli:” ibareleri ile (4) numaralı dipnot yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 78 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 79 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.3 üncü maddesi ile bu maddeye bağlı (5) numaralı dipnotu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 80 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 4.5 inci maddesindeki “ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak ihale dokümanı indirilecek gerçek ve tüzel kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 81 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 6.7 nci maddesinde yer alan “elektronik ortam” ibaresinden önce gelmek üzere “, EKAP dışında” ibaresi eklenmiş ve maddenin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 82 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.1 inci maddesinin (g) bendinde yer alan “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “ticaret sicil memurlukları” ibaresi “ticaret sicili müdürlükleri” olarak, “şartın” ibaresi ise “şartların” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 83 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.2 nci maddesine bağlı (10) numaralı dipnotunda bulunan 7.2.1. maddelerindeki “hissesine sahip” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 84 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.3 üncü maddesine bağlı (11) numaralı dipnotunda bulunan “hissesine sahip” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 85 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 13.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak değiştirilmiş ve 13.4 üncü maddesinde yer alan “satın alanlara” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlere,” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 86 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a),(d),(e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 14.2 nci maddesinde yer alan “ihale dokümanı alanların” ibaresi “, EKAP üzerinden e-imza kullanarak doküman indirenlerin” olarak ve 14.3 üncü maddesinde yer alan “satılmasına” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesine” olarak değiştirilmiştir. 

 MADDE 87 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-7’de yer alan Hizmet Alımlarına Ait Tip Sözleşmenin 16.1.1 inci maddesine bağlı (26) numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve 16.1.1 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki maddeler eklenmiştir.

“26 Bu maddede, aşağıdaki bentlerden işin niteliğine uygun olanı idare tarafından belirtilecektir.

(1) Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde, madde metni aşağıdaki şekilde düzenlenecektir:

Yüklenicinin işi süresinde bitirmemesi durumunda, en az on gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikilen her takvim günü için sözleşme bedelinin [bu kısma % 1’den fazla olmamak üzere oran yazılacaktır] tutarında ceza kesilecektir. Ancak gecikmeden kaynaklanan aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir. Sözleşmenin feshedilmemesi halinde ise sözleşme bedeli üzerinden yukarıda belirtilen oranda ceza uygulanacaktır.

(2) Kısmi kabul öngörülen işlerde, madde metni aşağıdaki şekilde düzenlenecektir:

Yüklenicinin işin kısmi kabule konu olan kısmını süresinde tamamlamaması durumunda en az on gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikilen her takvim günü için süresinde tamamlanmayan kısmın bedelinin yüzde [bu kısma % 1’den fazla olmamak üzere oran yazılacaktır] tutarında ceza kesilecektir. Ancak gecikmeden kaynaklanan aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir. Sözleşmenin feshedilmemesi halinde ise sözleşme bedeli üzerinden yukarıda belirtilen oranda ceza uygulanacaktır.

(3) İşin özelliği gereği sürekli tekrar eden nitelikteki işlerde, madde metni aşağıdaki şekilde düzenlenecektir:

İşin tekrar eden kısımlarının sözleşmeye uygun olarak gerçekleştirilmemesi halinde, her bir aykırılık için ayrı ayrı uygulanmak üzere sözleşme bedelinin [bu kısma % 1’den fazla olmamak üzere oran yazılacaktır] tutarında ceza kesilecektir. Bu aykırılıkların [bu kısma 2’den az olmamak üzere asgari aykırılık sayısı yazılacaktır]’den fazla olması halinde ayrıca 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir. Ancak [bu kısma ağır aykırılık halleri yazılacaktır] hallerinde, aykırılık bir defa gerçekleşmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir.”

“16.1.2. 16.1.1 nci maddede belirtilen haller dışında kalan [bu kısımda özel aykırılık halleri ayrıca belirtilebilecektir] durumlarda en az on gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikilen her takvim günü için sözleşme bedelinin [bu kısma % 1’den fazla olmamak üzere oran yazılacaktır] tutarında ceza uygulanacaktır. Ancak söz konusu aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir. Sözleşmenin feshedilmemesi halinde ise sözleşme bedeli üzerinden yukarıda belirtilen oranda ceza uygulanacaktır.”

“16.1.3. Kesilecek cezanın toplam tutarı, hiçbir durumda, sözleşme bedelinin % 30’unu geçemez. Toplam ceza tutarının, sözleşme bedelinin % 30’unu geçmesi durumunda, bu orana kadar uygulanacak cezanın yanı sıra 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilecektir.”

MADDE 88 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-7’de yer alan Hizmet Alımlarına Ait Tip Sözleşmenin 30 uncu maddesinin başlığı “Yüklenicinin Sorumluluğu” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki alt madde eklenmiştir.

“30.2. Yüklenicinin tüzel kişi olması ve ihalede sunulan iş deneyimini gösteren belgenin yüklenicinin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili ortağına ait olması halinde yüklenici, aşağıda yer alan ifadeyi içeren beyanı her hakedişle birlikte idareye sunar.

“[Teklif kapsamında sunulan belgenin düzenleme tarihi yazılacaktır.] tarihli Ortaklık Tespit Belgesinde yer alan bilgilerde bugüne kadar değişiklik olmadığını ve ortağımıza ait iş deneyimini gösteren belgelerin tamamının, başka bir tüzel kişiye kullandırılmadığını taahhüt ederiz.””

 MADDE 89 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-8’de yer alan Hizmet İşleri Genel Şartnamesinin 10 uncu maddesinin beşinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Ayrıca yüklenici, ilgili mevzuatı uyarınca mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu bulunan  tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunda belirtilen ilgili belgelerden birine; mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde ise  yapacağı  işle ilgili mesleki eğitim  belgelerine sahip olmayan kişileri çalıştıramaz.”

MADDE 90 – Bu Yönetmeliğin 1, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 26, 28, 40, 41, 42, 43, 63, 64, 65, 66 ve 87 nci maddeleri yayımı tarihinden 10 gün sonra, 17 ve 89 uncu maddeleri yayımı tarihinde, 7, 8, 14, 29, 35, 36, 37, 50, 51, 52, 72, 73, 74, 82, 83, 84 ve 88 inci maddeleri 18/3/2020 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde, diğer maddeleri 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 91 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

4/3/2009

27159 (Mükerrer)

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

3/7/2009

27277

2-

10/1/2010

27458

3-

4/3/2010

27511

4-

16/12/2010

27787

5-

16/3/2011

27876

6-

20/4/2011

27911

7-

16/7/2011

27996

8-

15/7/2012

28354

9-

13/4/2013

28617

10-

24/9/2013

28775

11-

28/11/2013

28835

12-

25/12/2013

28862

13-

7/6/2014

29023

14-

16/8/2014

29090

15-

25/10/2014

29156

16-

12/6/2015

29384

17-

27/6/2015

29399

18-

28/7/2015

29428

19-

27/4/2016

29696

20-

27/5/2016

                  29724 (Mükerrer)

21-

29/11/2016

29903

22-

25/1/2017

29959

23-

29/6/2017

30109

24-

30/12/2017

                   30286 (Mükerrer)

25-

19/6/2018

                   30453 (Mükerrer)

26-

13/8/2018

30508

Ekleri için tıklayınız

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim