• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Hollanda'da yaşayan diyabet hastası İzmir'de sağlığına kavuştu

Hollanda'da yaşayan diyabet hastası İzmir'de sağlığına kavuştu
Diyabetten kaynaklı yaralar nedeniyle Hollanda'daki doktorların ayağının kesilmesini önerdiği hasta, Türkiye'de uygulanan tedaviyle yaralarından kurtulmaya başladı.

Diyabete bağlı yaralar nedeniyle Hollanda'daki doktorların ayağının kesilmesini önerdiği hasta, İzmir'de uygulanan yöntemle uzuv kaybına gerek olmadan iyileşmeye başladı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener: "Hastamıza hücre destekli, trombosit açısından zengin plazma ve fibrin tedavisi uyguladık. Yaralardan küçük olanı tamamen kapandı, diğer yara ise kapanmaya devam ediyor"

Hollanda'da kuaförlük yapan 2 çocuk babası 52 yaşındaki diyabet hastası Özaydın'ın sağ ayağının altı, geçen şubatta su topladı. Özaydın'ın bu ülkede başvurduğu sağlık kurumlarında yatarak tedavisine karar verildi.

Antibiyotik tedavisine rağmen yaraları iyileşmeyen Özaydın'ın parmaklarında da diyabetik ayak enfeksiyonu oluştu. Hollandalı doktorlar, Özaydın'ın 5 parmağı ile ayağının bir bölümünün kesilmesini önerdi.

Bir arkadaşının önerisiyle İzmir'de görev yapan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener'e başvuran Özaydın, yaklaşık 4 aylık tedavi programıyla yaralarından kurtulmaya başladı.

Prof. Dr. Alper Şener, AA muhabirine, Özaydın'ın sağ ayağında iki iltihaplı yaranın olduğunu söyledi.

Hollandalı meslektaşlarının parmakların ve ayağın bir kısmının kesilmesini önerdiğini aktaran Şener, şunları kaydetti:

"Bu süreçte hızlı ve doğru tedavi teknikleri uygulamak lazım. Tedavi süresince ampütasyondan hep kaçındık. Hastamıza hücre destekli, trombosit açısından zengin plazma ve fibrin tedavisi uyguladık. Hastamızın kanından alınan hücre ve trombosit yönüyle zengin plazmayı dokuya yapışmayı kolaylaştırıcı ilaçlarla zenginleştirdik. Ardından yara etrafına ve çevresine enjekte ettik. Bu yapıştırma işlemi sonrasında yarada olmayan hücreler yenileniyor. Hedefimiz bu sayede ölü hücrelerin canlanması oldu. Bir hafta arayla iki seans uyguladık ve yanıt almaya başladık. Tedavi sürecinde hastamızı tüm uyarılara dikkat etti, yaralardan küçük olanı tamamen kapandı, diğer yara ise kapanmaya devam ediyor."

Ziya Özaydın da Hollanda'daki doktorların ayağının kesileceğini söylediğinde çok üzüldüğünü, ayakta yapılması gereken bir mesleğe sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki sağlık olanaklarının birçok açıdan Avrupa'dan ileride olduğunu dile getiren Özaydın, uygulanan tedaviyle hayata yeniden dört elle sarıldığını söyledi.

Rahat bir şekilde yürümeye başladığını aktaran Özaydın, "Yeniden doğmuş gibiyim. Tedavim karşılık verdi, yürüyorum yakında koşacağım." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim