• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hormon takviyesi performansı artırıyor

Hormon takviyesi performansı artırıyor
Erkeğin andropoza girmesiyle birlikte testosteron hormonu üretimindeki düşüş hızlanıyor. Hormon takviyesi ise erkeğin cinsellikten emekliye ayrılmasını engelleyecek tedavi oluyor

 


TESTOSTERON ÖLÇÜM TESTİ
Bu soruların bir veya birkaçına "Evet" yanıtı veriyorsanız, testosteron seviyelerinizi ölçtürmenizin vakti gelmiş demektir.
Cinsel isteğinizde herhangi bir azalma oldu mu?
Kendinizi yorgun, bitkin, halsiz mi hissediyorsunuz?
Kas kuvvetinizde belirgin bir azalma var mı?
Hayattan zevk almakta zorlanıyor musunuz?
Kendinizi mutsuz ve karamsar mı hissediyorsunuz?
Cinsel ilişki öncesi performans kaliteniz bozuldu mu?
Akşam yemeğinden hemen sonra uykunuz mu geliyor?
Egzersiz yaparken zorlanıyor musunuz?
İş performansınızda düşüş yaşıyor musunuz?

ANDROPOZLU SAYISI ARTTI
İleri yaşlarda testosteron düşüşüne andropoz mu deniyor?
Andropoz; yaşla birlikte doğal olarak azalan testosteronun yol açtığı klinik bir tablodur. Cinsel istek azlığı, sertleşme problemi, testis hacminde azalma, kıllanmada azalma, vücut yağlarında artış, kas ve kemik kütlesinde azalma, kansızlık gibi klinik şikayetlerle kendini gösterir.

YÜZDE 52'YE VARDI
Son yıllarda andropozlu erkekler arttı mı?
Türkiye'de yaşayan 40 ile 70 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 52'sinde cinsel performans ve istekte azalma olduğu tahmin edilmektedir. Testosteron takviyesi ise hem cinsel isteği, hem de performansı artırmada etkili olur.

YOĞUN STRES GENÇ ERKEKLERİ ÇARPIYOR
Testosteronun, cinsel istek ve fanteziler üstünde önemli bir etkisi vardır. Testosteron düşükse cinsel isteksizlik başta olmak üzere bir dizi cinsel sorun oluşur. Erişkin erkeklerde, günde 5-7 miligram testosteron üretimi olur.
Son yıllarda, sadece 45 yaş üstü değil, 25-40 yaş arasındaki erkeklerde de hormonsal düşüklüğe sık rastlıyoruz. Genç erkeklerde testosteronu düşüren etkenler şöyle sıralanıyor: Fazla kilo, hareket azalması, beslenme şekli, sigara-alkol kullanımı, metabolik hastalıklar ve yoğun stres...

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11882 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim