• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Hospitalium 700 sağlık kuruluşuyla dünyaya açılıyor

Hospitalium 700 sağlık kuruluşuyla dünyaya açılıyor
Hastaneleri internet ortamında bir araya getirerek hastalara canlı destek imkânı sunan Hospitalium, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) ve Avrupa Hastane Yöneticileri Derneği (EHMA) ile anlaşarak 27 ülkenin kapılarını açıyor.

Hastaneleri internet ortamında bir araya getirerek hastalara canlı destek imkânı sunan Hospitalium, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) ve Avrupa Hastane Yöneticileri Derneği (EHMA) ile anlaşarak 27 ülkenin kapılarını açıyor.

OHSAD’ın 270’i hastane olmak üzere 650 üyesini bünyesine dahil eden Hospitalium, toplam 700 sağlık kuruluşuyla 4 dilde yurtdışından hasta toplayacak. Her iki dernekle de işbirliğinin bir ay içinde hayata geçeceğini belirten hospitalium.com'un kurucusu Fatih Acer, “Dünyanın sağlık platformu olacağız” dedi.

 

Aralarında Alman Hastanesi, Dentistanbul, Dünya Göz Hastanesi, Amerikan Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi’nin bulunduğu 40 hastaneyi bir araya getiren Hospitalium, OHSAD’ın üyesi olduğu EHMA ile 24 bin hastanelik bir zincirin parçası olacak. 1 yıl içinde 40 ülkeden hastayı Türkiye’deki hastanelerle internet üzerinde buluşturan Hospitalium’un hedefi yurtdışı işbirlikleriyle sağlık turizmi platformu olmak.

 

Sırada devlet hastaneleri var

Danışma hizmetinin yanına sağlık paketlerini de eklediklerini anlatan Acer, “Böylece tüm hastalar istedikleri hastaneye ulaştıkları gibi hastaneleri kıyaslamak da mümkün olacak. Bu hizmeti seyahat şirketleriyle de birleştirip yabancı hastaların kendi paketlerini oluşturmalarını sağlayacağız” dedi. Günde 20 bin ziyaretçiden yaklaşık 300'ünün uzman doktorlarla canlı chat yaptığını belirten Acer, yapılan görüşmelerin en az yüzde 20’sinin hastane randevusuna döndüğünü söyledi. Acer, mevcut özel hastanelerin yanına devlet hastanelerini de ekleyeceklerini söyledi. İnternet üzerinden verilen danışma hizmetinin hastanelerdeki iş yükünü de hafiflettiğini vurgulayan Acer, “Birbirlerinin eksiklerini tamamlayabilecekleri gibi hasta sevki de yapabilecekler. Vakalarını paylaşarak konsültasyon yapabilirler” dedi. Acer, sisteme kan istasyonlarının da katılabileceğine, bu sayede hastanelerin tüm stok bilgilerini online olarak paylaşacağına işaret etti.

Bir yılda 30 bin hastaya hizmet veren sitede her gün yaklaşık 12 hastane günde 8 saat online hizmet veriyor. Canlı chat imkânının yanı sıra hastaların soruları uzman doktorlara gün içinde iletiliyor. Cevaplandırılmayan soruları ise sistem otomatik hastaneye bildirerek en geç bir gün içinde hastaya geri dönmesini sağlıyor.

 

13 sektöre daha 'İum'

Hospitalium'un yakaladığı başarı Acer için “ium” projelerinin başlangıcı oldu. Artık, businessium.com sitesi altında toplanan insan kaynaklarından mobilyaya kadar 13 sektör canlı danışmanlık hizmeti verecek. Tourismium, Hrium, Mortgagium, Insurancium, Estatium, Otomotivium, Jewelium, Fairium, Bankium, Shoppingium, Furniturium ve Clubium adı altındaki siteler artık alanlarında kullanıcılarla profesyonelleri bir araya getirecek.

 

Birkaç gün içinde açılacak Estatium emlak sektöründe markalı konut projelerini müşteriyle buluşturacak. Projelerin tanıtılacağı sitede canlı destek ve görüntüyle inşaat firmasının müşteri ilişkileri yönetilecek. Bunun hemen ardından bir ay içinde Schooolium hayata geçecek. İngilizce hizmet verilecek olan sitede İngiltere ve Amerika’daki okullar pazarlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim