• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

HPV Nedir? Tedavisi, Nedenleri

HPV Nedir? Tedavisi, Nedenleri
Dünya üzerinde sıklıkla görülmekte olan virüsler arasında yer alan HPV, bundan dolayı da insanların hakkındaki araştırmalarını dikkatlice yapmaları gereken konulardan bir tanesi

 

Dünya üzerinde sıklıkla görülmekte olan virüsler arasında yer alan HPV, bundan dolayı da insanların hakkındaki araştırmalarını dikkatlice yapmaları gereken konulardan bir tanesi. Human Papilloma Virus olarak adlandırılan bu rahatsızlık, doğru tedavilerin uygulanması ile beraber son derece başarılı bir şekilde giderilebilmektedir. Yalnızca insanlardan görülmekte olan HPV, konu ile alakalı yapılmış olan araştırmalar sonucunda da belirlendiği gibi DNA içeren virüsler arasında yer almaktadır. 55 nm boyutlarında olmasından dolayı vücutta yer alan çok küçük çatlaklardan dahi geçerek insana rahatlıkla bulaşabilmektedir. HPV nedir sorusu ile alakalı yapılmış olan araştırmalarda da görülebileceği üzere bu virüsün yaklaşık olarak 100’ün üzerinde alt tipi bulunmakta ve bunların en az 10 tanesi ise aynı zamanda kansere de neden olabilmektedir.

Bununla beraber HPV alt tiplerinde kanser oluşturma durumuna bağlı olarak da düşük risk ve yüksek risk olmak üzere iki farklı kategori de yer almaktadır. İnsanlarda ortaya çıkan bu virüs, vücuda girmesinden sonra sağlık hücrelerinde çeşitli değişimlere yol açmaktadır. Var olan bu durumların başında ise birbirinden farklı bölgelerde kanser oluşumlarına sebep olabilmesi gelmektedir. Anüs, penis, boğaz, vajina, ağız ve rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir. Ortaya çıkabilecek olan bu kanserler arasından rahim ağzı kanseri ile HPV arasında ise oldukça yakın bir ilişki bulunmaktadır. Kadınlarda ortaya çıkmakta olan rahim ağzı kanserinin ortaya çıkmasının en büyük nedeni HPV virüsüdür.

HPV Belirtileri

İnsanların HPV tedavisi ile alakalı araştırmalarını yaparken öncelikli olarak bu virüsün belirtileri konusunda net olarak bilgi sahibi olması gerekmektedir. Genel itibari ile belirtiler ile alakalı nedenler çok daha fazla ortaya çıkamayabilmektedir. Kimi zaman HPV virüsü kişideyken enfeksiyon durumu herhangi bir belirtiye neden olmaz ve kendi kendine geçer. Kendisinde bu virüsün olup olmadığı ile alakalı bilgisi olmayan kişiler de ister istemez virüsü başka kişilere bulaştırabileceklerdir. Çok fazla belirtisi bulunmuyor olsa da genel olarak erkeklerde anüs ve penis çevresinde siğiller ile kadınlar ise vajina ve anüs çevresindeki siğiller ile bu virüs kendini gösterebilmektedir. Aynı zamanda kadınlarda meydana gelmekte olan rahim ağzı kanseri durumunda da HPV virüsünün kişinin vücudunda olduğu da belirlenmektedir.

Günümüzde sağlık alanında meydana gelmekte olan gelişmeler her ne kadar yüksek oranlarda sorunların çözümünü hedefliyor olsa da HPV tedavisi çalışmalarındaki yüksek oran ne yazık ki henüz bu virüsün tamamen yok edilmesinde elde edilememiştir. İnsanlarda ortaya çıkmakta olan HPV ile alakalı tedaviler, ağırlıklı olarak kanser öncüsü olan lezyonların ve siğillerin yok edilmesine yönelik olmaktadır. Yapılacak olan bu tedavi çalışmaları esnasında da duruma bağlı olarak ilaç ya da kremler kullanılabilmektedir. Fakat rahim ağzı kanseri gibi durumlar söz konusu olduğu zaman ise hali hazırda kanserin durumuna bağlı olarak çeşitli tedaviler uygulanabilmektedir.

Her ne kadar bulaşma olasılığı oldukça yüksek olsa da pek çok kişi HPV ile alakalı tam anlamıyla bilgi sahibi olmamalarından ötürü gerek hastalık gerekse tedavi süreçlerine olması gerektiği kadar önem vermiyor. Bunun sonucunda ise normalde çok daha hızlı bir şekilde virüs bulunduğu ortama yayılıyor ve tedavi süreci daha uzun bir hale geliyor. HPV ile alakalı ayrıntıları bilgileri elde ederek ortaya çıkacak olan bu durumu kontrol altına almak içinse devreye Probiyotix internet sitesi giriyor. Virüs ile alakalı tüm ayrıntılı bilgilerin yer almakta olduğu site içerisinden gerekli olan konular hakkındaki bilgiler oldukça kolay bir şekilde elde edilebilecektir. HPV tedavisi ile tüm detaylara bu kaynaktan ulaşabilirsiniz: https://www.probiyotix.com/hpv-icin-tedavi-secenekleri-nelerdir/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim