• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hükümet memura son teklifini Perşembe günü sunacak

Hükümet memura son teklifini Perşembe günü sunacak
İşçi sendikaları ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerin üçüncü turu sona erdi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümetin sendikalara teklifini perşembe günü sunacağını açıkladı.

İşçi sendikaları ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerin üçüncü turu sona erdi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümetin sendikalara teklifini perşembe günü sunacağını açıkladı.


İşçi sendikaları ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerin üçüncü turu sona erdi. Bakan Başesgioğlu, hükümetin sendikalara teklifini perşembe günü sunacağını açıkladı.
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, görüşmelerde gündeme gelen bazı konuların birçok bakanlığı da ilgilendirdiğini ve bu nedenle ortak bir çalışmaya gerek duyulduğunu söyleyerek “Perşembe günü yapacağımız toplantıda mali ve sosyal haklar gündem maddesini etraflı bir şekilde görüşeceğizö dedi.
Bakan Başesgioğlu şöyle konuştu:
“Perşembe günü yapacağımız toplantıda diğer gündem maddeleri bittiği için mali ve sosyal haklar gündem maddesini etraflı bir şekilde görüşeceğiz. Konfederasyonlarımızın vermiş olduğu mali teklifleri Kamu İşveren Kurulu olarak birlikte değerlendireceğiz. Ayrıca ekonomiden sorumlu diğer sayın bakan arkadaşlarımızla konuyu istişare edeceğiz ve bu yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda Perşembe ve Cuma günü de görüşümüzü konfederasyon başkanlarına açıklayacağız. 

Her iki tarafta iyi niyetli olarak toplu görüşmeleri memurlarımıza fayda getirecek, memurlarımızı refah getirecek, onların çalışma şartlarını düzeltecek konular üzerinde yoğun bir çalışma sarf ediyor. Türkiye’de memur sendikacılığının gelişmesi noktasında da bu yapmış olduğumuz çalışmaların son derece önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü sosyal diyaloğun güçlendirilmesi, sosyalleştirilmesi ve kurumsallaştırılması neticede Türkiye’de kamu sendikacılığını çok güçlü hale getirecektir. 

Eğer bugün bu ülkede grevli ve sözleşmeli kamu sendikacılığı olacaksa bu sendikacılığın geçeceği yer bu toplu görüşme masasıdır. Bunun için bu masayı küçültücü, incitici bu masayı ciddiyetten uzak sayan davranışlara itibar etmiyoruz. Bunu sendikacılığa da hayırlı bir girişim olarak da görmüyoruz. Ayrıca konfederasyonlarımızın memnuniyetlerini, gayretlerini çeşitli şekilde eleştirenler var. Bu konudaki eleştirilere de katılmak mümkün değil. Şu ana kadar mali haklar bölümüne ilişkin herhangi bir detay görüşülmemiştir. Ne toplu görüşme primi adı altında ne de başka bir ad altında sendikaların kendileri adına bir talepleri söz konusu olmamıştır. Bütün talepleri kamu çalışanlarını, temsil ettikleri gruplara ilişkindir. Perşembe günü bir toplantı daha yapacağız. Gerek olursa Cuma günü de bir toplantı yapmayı planlıyoruz.(anka)

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim