• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

İ.E. Ulugay İlaç'tan "Deposilin" açıklaması

İ.E. Ulugay İlaç'tan "Deposilin" açıklaması
"Deposilin" isimli ilacın temininde yaşanan sıkıntılarla ilgili basında çıkan haberler üzerine İ.E Ulagay İlaç Sanayii basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, "Sıkıntıların nedeni ekonomik temelli bir kararı değildir" denildi.

"Deposilin" isimli ilacın temininde yaşanan sıkıntılarla ilgili basında çıkan haberler üzerine İ.E Ulagay İlaç Sanayii basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, "Sıkıntıların nedeni ekonomik temelli bir kararı değildir" denildi.

 

BASIN AÇIKLAMASI

“DEPOSİLİN” İSİMLİ İLACIN TEMİNİNDE YAŞANAN SIKINTILARIN NEDENİ İ.E ULAGAY İLAÇ SANAYİİ TÜRK A.Ş’NİN EKONOMİK TEMELLİ BİR KARARI DEĞİLDİR


Son günlerde, romatizmal kalp hastalığında kullanılan ve bu nedenle çocuklarımız, gençlerimiz için hayati önem taşıyan Deposilin adlı ilacımıza yönelik olarak, bazı basın yayın organlarında kurumumuzu hak etmediği bir zan altında bırakan haberler yer almaktadır.

Şirketimiz İ.E Ulagay İlaç Sanayii Türk A.Ş, yüz yılı aşkın tarihi ile ülkemizin en köklü ilaç şirketlerinden biridir. Günümüzde Menarini Group üyesi Türkiye’nin tek Türk – İtalyan ilaç şirketi olarak önemli uluslararası araştırma-geliştirme merkezleri ile olan direkt bağlantısı sayesinde Türk sağlık sektörüne yeni ürünler ve yenilikçi tedavi alternatifleri sunmaya devam etmektedir.

Romatizmal kalp hastalığının tedavisi için hayati önem taşıyan ve artık orijinal üreticisi tarafından üretilmeyen “DEPOSİLİN” isimli jenerik ürünümüz ülkemizde 19 yıldır aralıksız olarak ve son 8 yıldır sadece bizim tarafımızdan en yüksek kalite standartlarında üretilmektedir.

Piyasa ederi düşük ancak ülke insanımızın sağlıklı yaşamı açısından değeri son derece yüksek ilaçların üretimini ve kesintisiz tedarikini sağlamak, Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından biri olan İ. E Ulagay Türk A. Ş’nin yüz yılı aşkın kamu sağlığı misyonunun en temel görevidir.

"UCUZ DİYE ÜRETMİYORLAR" İDDİASI TAMAMI İLE GERÇEK DIŞIDIR!

a) Gündeme gelen “DEPOSİLİN” isimli ilacımıza ilişkin “ucuz diye üretmiyorlar” iddiası tamamı ile gerçek dışıdır. Mevcut ürün portföyümüzde piyasa ederi düşük ancak ülke insanımızın sağlıklı yaşamı açısından değeri son derece yüksek birçok ürün bulunmakta ve şirketimiz en yüksek kalite standartlarında bu ilaçları yıllardır üretmeye devam etmektedir.

b) Örnek vermemiz gerekirse; hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemli olan ve ithal muadilleri 15-20 kat yüksek fiyat ile satışa sunulan folik asit içeren “FOLBİOL” adlı ilacımız; keza hamilelikte yaşanabilen yüksek tansiyonun regüle edilmesini sağlayan ve bu konuda ülkemizdeki tek tedarikçi olduğumuz “ALFAMET” adlı ilacımız da kesintisiz olarak üretilmektedir.

c) “DEPOSİLİN” isimli ürünümüzü bugüne değin Türkiye’deki tek üreticisi olarak yaklaşık 200 bin olduğu tahmin edilen hasta çocuklarımızın istifadesine sunamamamızın tek nedeni dünyanın birçok ülkesinde de yaşandığı gibi, ilacın hammaddesinin tedarikinde karşılaştığımız sorunlardır.

d) “DEPOSİLİN” isimli ürünümüzün hammaddesi ülkemizde üretilmemektedir. Dünyada ise ilacımızın bu hammaddesi yakın zamana değin T.C Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı normlarda, en yüksek tıbbi kalite standartlarında üretim yerleşkesi Avrupa’da bulunan bir firmada üretilmekteydi.

e) Söz konusu firmanın “DEPOSİLİN” hammaddesinin üretiminden vazgeçmesi dünyadaki diğer ilaç üreticilerini olduğu gibi, bizi de sıkıntıya sokmuştur. Üretimini durduran bu firma daha sonra üretim yerleşkesi Avrupa'da bulunan bir başka firmaya teknoloji transferi yapmış ve söz konusu firma hammadde üretimine 2012 yılında başlamıştır. Ancak bu firma da son bir yıldır söz konusu hammaddenin üretiminde kullandığı yardımcı hammadde kalitesinde sorun yaşadığından üretimini geçici olarak durdurmak zorunda kalmıştır.

f) Bu süre zarfında şirketimiz uluslararası piyasalarda “DEPOSİLİN”in hammaddesini üreten başka tedarikçi şirketlerle de irtibata geçmiş, onların hammadde kalite standartlarını yükseltmeleri için de yoğun bir işbirliği içinde olmuştur. Bu firmalardan bir tanesi tedarikçi olarak seçilmesine rağmen ne yazık ki bu firma da ülkesinde gündeme gelen yeni çevre düzenlemeleri çerçevesinde üretim yerleşkesini yeni bir bölgeye taşıma zorunluluğu dolayısıyla üretimine ara vermek zorunda kalmıştır.

"3 AYDIR YOK AMA DEPODAN ÇIKTI" DENİLEN İLAÇLAR ZATEN KAMU MALIDIR!

a) Öte yandan ilacımızın hammaddesinin temin edilememesi sonucu yaşanan bu sıkıntı nedeni ile karşı karşıya kaldığımız bir diğer haksız suçlama ise “ 3 aydır depoda yok ama depodan çıktı” başlığı ile haber olarak yer almıştır.

b) Depolarımız envanter kayıtlarında yer alan 22.877 adet “DEPOSİLİN” , kamuya satılmış ve Kamu İhale Yasası uyarınca ilgili hastanelere yollanmak üzere stoklarda bekletilen, tamamı kamu malı olan ürünlerdir.

c) Nitekim T.C Sağlık Bakanlığı Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanlığı’nın şirketimize başvurusu ve Kamu İhale Kurumu’nun kabul ettiği özel istisna talebi doğrultusunda bu ilaçlar aşağıda ayrıntıları belirtildiği biçimde ivedilikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

d) Kamu İhaleleri adına kayıtlı bulunan 21.087 adet ilaç, T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan talimat doğrultusunda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından belirlenen 110 ayrı hastaneye ulaştırılmıştır.

e) Bunun yanı sıra, T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından şirketimize iletilen bir liste üzerinden hastaneye ve ilaca erişemeyecek durumda bulunan 1.790 hastaya, Türkiye’nin dört bir yanında tek tek ulaşılarak “DEPOSİLİN” ilacının kendilerine temini tarafımızdan sağlanmıştır.

Sonuç olarak “DEPOSİLİN” isimli ürünümüzün ihtiyaç sahibi hastalarımıza temini noktasında yaşanan sıkıntının nedeni hiçbir biçimde şirketimizin ekonomik temelli bir kararı değildir. 110 yıldır öncelikli görevinin kamu sağlığına hizmet olduğuna inanan bir ilaç üreticisi olarak, bu ilaç sayesinde hayata tutunan çocuklarımıza bu ürünü bir an önce tedarik etmek amacı ile hammadde kaynak arayışımız ve yoğun çabalarımız kesintisiz olarak sürmektedir.

İ.E ULUGAY - MENARINI GROUP

Bu haber toplam 6073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim