• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

IBM Yazılım Akademisi 2014 sağlık alanındaki mobil projeleri ödüllendirdi!

IBM Yazılım Akademisi 2014 sağlık alanındaki mobil projeleri ödüllendirdi!
IBM’in her yıl düzenlediği Yazılım Akademisi Yarışması’nın kazananları belli oldu. Mobil sağlık projelerine odaklanılan bu yılki yarışmanın ödül töreni, 26 Mayıs’ta düzenlendi.

IBM'in geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla 7 yıldır düzenlediği IBM Yazılım Akademisi Yarışması 2014 yılı ödül töreni gerçekleştirildi. Bu sene düzenlenen Yazılım Akademisi'nde sağlık alanındaki mobil projeler yarıştı. Toplam 27 Üniversiteden, 240 kişiden oluşan 49 takımın yarıştığı Yazılım Akademisi’nde birinciliği "Sağlıkçım" isimli projesiyle Fırat Üniversitesi Issue takımı kazandı.

Birinci olan proje; kullanıcıların günlük aktivite, spor ve diyet programlarını takip ederek kullanıcılara tavsiyelerde bulunan bir çözümden oluşuyor. Bu çözüm, veriler aracılığıyla doktorlara görsel raporlarla kullanıcı aktivitelerini sunarak kullanıcı ile doktoru arasında iletişim sağlıyor. Kullanıcıların cep telefonu, tablet ve akıllı saatler aracılığıyla kullanılabildikleri bir uygulama ile ilaç saatlerinde sesli ve görsel hatırlatma hizmeti sunuluyor. Aynı zamanda cep telefonuna eklenebilecek küçük bir taşınabilir modül gerçek zamanlı olarak hava kirliliği ve nabız ölçümü yaparak özellikle KOAH hastaları için uygun olmayan havayı tespit eden bir uygulamayı da kapsıyor. Kullanılmayan ilaçların geri dönüşümü için de çözümler içeren Sağlıkçım projesi yaşam kalitesi artırmayı ve daha sağlıklı bir yaşam biçimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

İkinci ve üçüncü olan takımlar ise sırasıyla Fırat Üniversitesi’nden "Smart Babies" projesiyle JUG takımı ve İstanbul Üniversitesi’nden "E-Sağlık Danışmanı" projesi ile Paulownia takımı oldu.

2008 yılından bu yana düzenlenen IBM Yazılım Akademisi Yarışmasına şu ana kadar ülke çapından 68 farklı üniversiteden 7,000’in üzerinde öğrenci katıldı. IBM Türk Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel şöyle konuştu: "Geleceğin işgücünü yetiştirmek üzere üniversite öğrencileri ile birlikte projelerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sağlık alanındaki mobil projeleri değerlendirdiğimiz Yazılım Akademisi 2014’te birbirinden iddialı takımlar arasında seçim yaparken çok zorlandık. Yazılım Akademisi’nde yarışan tüm katılımcılara teşekkür ederiz ve kazananları tebrik ederiz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4303 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim