• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

İftardan hemen sonra cinsel ilişkiden kaçının

İftardan hemen sonra cinsel ilişkiden kaçının
Cinsellik ayıp, yasak ve günah değildir ve Ramazan'da da cinsellik güzel bir şekilde yaşanabilir.

Her yıl Ramazan ayında cinselliğin nasıl yaşanması gerektiği konusu gündeme gelir. Ramazan ayı insanların kalplerini ve bedenlerini kötülüklerden arındırdığı, hoşgörünün, yardımlaşmanın arttığı ve maneviyatın güçlendiği tüm İslam alemi için kutsal bir aydır.

Cinsellik ayıp, yasak ve günah değildir ve Ramazan'da da cinsellik güzel bir şekilde yaşanabilir. Cinsellik, aile ve evlilik konularında toplumu bilgilendirmeyi ve farkındalığı arttırmayı amaçlayan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Ramazan'da cinsellik konusunda çok çarpıcı bir basın açıklaması yaptı.

Ramazan'da cinselliği yaşamak günah değildir
Ramazan'da cinsellikten vazgeçmenize gerek yok
Cinselliğin Türk toplumunda hem bastırılan hem de çok merak edilen bir konu olduğunu söyleyen CİSED Genel Başkanı Dr. A. Cem Keçe; "Cinsellikle ilgili halkımızın kafasında birçok soru işareti bulunuyor. Ramazan'da cinsel hayatın nasıl olması gerektiği de bu sorulardan biri. Cinsellik toplumda ayıp, yasak ve günahmış gibi algılandığı için Ramazan'da cinselliği yaşamak da günah gibi görülüyor.

Oysa ki Ramazan'da da her ayda olduğu gibi sağlıklı bir cinsel yaşantı sürdürülebilir. Cinsellik insanın hayatına huzur, keyif, rahatlık ve mutluluk katar. Düzenli ve mutlu bir cinsel hayatı olan kişi öncelikle kendine ve eşine karşı daha hoşgörülü ve toleranslı olur, rahatlar, gevşer, günlük yaşantının sıkıntılarından arınır ve eşiyle aralarındaki bağ güçlenir. Bu nedenle Ramazan'da da ayıp, yasak, suçluluk veya günahkarlık duygularıyla iç huzuru kaçırmadan cinselliği yaşamak önemlidir." dedi. Ramazan ayının manevi açıdan diğer aylardan daha farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Dr. Keçe; "İslam inancına göre; oruçluyken cinsel ilişkiden kaçınılmalı ve iftarla imsak arasında ilişkiye girilmelidir.

Buna dikkat edildiği sürece kişilerin cinselliği yaşamaktan dolayı kendilerini rahatsız hissetmelerine gerek yoktur. Ramazan ayında cinsellikten vazgeçmek gerekmez. Ramazan'da çoğu insan bir ay süresince kötü alışkanlıklarını bırakır ve arınır, önemli olan Ramazan ayında yaşanan manevi duyguların ve olumlu davranışların 12 ay boyunca sürdürülmesidir. Hoşgörü, merhamet, yardımlaşma ve arınma duyguları sadece Ramazan'a özgü olmamalı ve insanlar Ramazan'dan sonra eski alışkanlıklarına dönmemeliler. Davranış değişiklikleri sürekli olmalıdır." dedi.

Cinsellik insan doğasının bir parçasıdır
İftardan bir kaç saat sonra ilişkiye girin
İnsanın ruh ve beden sağlığının korunmasında cinselliğin önemli bir yer söyleyen CİSED Genel Başkan Yardımcısı Psk. Gülüm Bacanak; "Cinsellik; İslam dini tarafından, insan doğasının en temel ihtiyaçlarından biri olarak görülmüştür. İnsanlar için cinsel arzu ve istekler; açlık, susuzluk gibi doğal olgulardır. Bu nedenle arınma ve arındırma ayı olan Ramazan'da, insanlar cinselliği yasaklamadan; gönüllerini, kalplerini ve beyinlerini arındırmalıdır.

İçlerindeki kötü duygu ve düşüncelerden kurtularak olumsuzlukları bir kenara bırakmalı, cinsel yaşam ve partnerleriyle ilgili iyi düşüncelere sahip olmaya gayret etmelidirler." dedi. Bir düşünceyi ne kadar bastırmaya çalışırsanız o kadar su yüzüne çıkacağını ve kişiyi rahatsız edeceğini belirten Psk. Gülüm Bacanak; "Ramazan ayında da cinselliği ve cinsellikle ilgili düşünceleri bastırmaya çalışmak kişinin daha fazla cinsellik düşünmesine neden olacaktır. Özellikle oruçluyken aklına cinselliği getirmemeye çalıştıkça daha fazla aklına gelecektir. Ramazan'da kendine cinselliği yasaklayan bir kişi daha huzursuz olacaktır ve bu ayın manevi getirilerinden daha az faydalanacaktır.

Bu nedenle kişiler Ramazan'da da cinselliği sağlıklı bir şekilde yaşayabileceklerini bilmelidirler. Ramazan'da iftardan sonra sahura kadar cinsel ilişkiye girmenin bir sakıncası yoktur. Ancak iftarda ağır yemekler yenildiyse bu kişiyi rahatsız edebileceği için, iftardan hemen sonra değil birkaç saat sonra ilişkiye girilebilir." dedi.

İfardan sonra cinsel istek artabilir
İftardan sonra cinsel isteğin artabileceğine de dikkat çeken CİSED Genel Sekreteri Psk. Dnş. Fatma Ayrık; "Kişi iftarını yapıp karnı doyduktan sonra enerjisi yerine gelip cinsel isteği de artabilir. Ancak tok karnına hemen cinsel ilişki yaşamak performansta düşüklüğü neden olabilir. İftardan sonra biraz dinlenmek ve daha sonra cinsel ilişkiye girmek en doğrusu olacaktır. CİSED olarak Tüm İslam alemine hayırlı, ruhen ve beden sağlıklı Ramazanlar dileriz.'' dedi.
 

ekolay.net

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4885 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim